Влизаме в локдаун, ако до 10 дни не проработи зеленият сертификат

Въведен е сега, защото от МЗ не искали да плашат хората през лятото
Обновена: 21 окт 2021 09:26 | 21 окт 2021 09:24, Анисия Иванова
460

Министерството на здравеопазването ще въведе частичен или пълен локдаун, ако до 10 дни не проработи "зеленият сертификат". Това обяви от студиото на "България сутрин" зам.-министърът на здравеопазването д-р Александър Златанов.

Той обясни, че в рамките на 10 дни ще се следи внимателно пандемията и дали мерките дават резултат.

"Ако през това време не проработят, ние ще бъдем изправени пред единствената възможност, за да се справим с пандемията – да отидем в частичен или пълен локдаун", категоричен бе д-р Златанов пред Bulgaria ON AIR.

Той обясни, че е нямало гратисен период за въвеждането на сертификата, защото е било нужно да се вземат бързи мерки и да се избегне пълното затваряне.

Още по темата

По думите му "зеленият сертификат" се въвежда сега, защото през лятото от МЗ не са знаели как ще се развие пандемията и не са искали да плашат хората.

"Означаваше да подготвяме хората и да ги плашим. От самото начало на управлението на МЗ ние не се възползваме от такива прийоми – да създаваме страх, за да може да накараме хората да направят нещо. По-скоро абсолютно честно е поведението ни към тях и очакваме разбиране и сътрудничество", обясни зам.-министърът на здравеопазването.

Полицията и екипи на РЗИ активно проверяват за спазването на заповедта. Според д-р Златанов мерките са строги, а наказанието за неспазването им е от 10 000 до 50 000 лв. глоба и от 3 до 5 години затвор.

Междувременно стана ясно, чe от днес учениците в София минават изцяло NA онлайн обучение.

"Съдейки по входните нива, силен дефицит имат в начален етап, тъй като има умения, които трудно се изучават онлайн. Има неща, които няма да можем да постигнем дистанционно", посочи председателят на Сдружението на директорите в средното образование и директор на столичното 51-во средно училище "Елисавета Багряна" Асен Александров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


460
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
359
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако искате тая сатанинскаМедицинска тирания да спре, трябва да направите нещо много просто, ОТКАЗВАТЕ, ОТКАЗВАТЕ И ОТКАЗВАТЕ ДА ИЗПЪЛНЯВАТЕ ВСИЧКО ТОВА КОЕТО ТИЯ ПСИХОПАТИ ВИ КАРАТ ДА ПРАВИТЕ (локдауни, отровни ваксини, "заповеди" и всякакви "мерки", вкл. пътуване в обществен транспорт и пазаруване с парцали на лицето), защото с вашето мълчаливо съгласие вие им съдействате да прокарват зловещия си сатанински план за унищожение на човечеството!
358
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашисти
357
4
 
21
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
А хвърчащи декларации покрай пътищата ще има ли,или на място ще ни боцкате принудително,м?
356
5
 
47
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
И как ще проработи сертификата, като дори само и ваксинирани да ходят по заведения и подобни, ваксинираните ще се заразяват едни други?? Само мал-оумници не са разбрали че целия напън е да наплашат хората и да ги набодат. Целта е 100 процента и никакви стадни имунитети не са ги интересували никога, защото збаят че стаден имунитет с тия ваксини не става. Какво ли толкова важно има в тях че и пеленачета искат да набодат? Иначе брюксел им спират ковидфондовете.
355
2
 
23
 
! Отговори
Извинете! преди 2 години
На болните от ХИВ не им искат сертификат. Лекарят, който го преглежда, също няма право да знае. Има си GDPR.
354
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освободете леглата в болниците, тези ваксини раните какво правят там? Нали ваксините предпазват от вируса?
353
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжи, лъжи, лъжи... Няма да стане вашата, продажници!
352
3
 
25
 
! Отговори
Абе, преди 2 години
къде са тези мнго болни?? От тестовете ли, на психично изтрмозени хора с положтелен тест, които ще умрат от страх?? Стегнете се и мислите с главите с главите си !!
351
2
 
17
 
! Отговори
1 преди 2 години
ТОЧНО за изборите. Както ви пиша тукот 5 месеца. Ами, честита ви ДС държава. :))))
350
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тогава махнете зеления сертификат защото е противоконституционен
349
2
 
11
 
! Отговори
циник преди 2 години
Д-рю Златанов ... боли ме ... и ми е пак през него ... ВЕРВАЙ ми ...
348
5
 
33
 
! Отговори
DDD преди 2 години
Локдаун, мокдаун, само оправдания, и опити за прехвърляне на проблема от болната глава на здравата!... Къде бяхте цяло лято, медицински престъпници?... Сигурно после пак ще има гл.уп.аци да ви пляскат с ръце вечер от балконите!... Бялата мафия не заслужавате адмирации!... Само б.ой по тъ.пи.те ви кратуни! Фаш.ист.и!
347
2
 
23
 
! Отговори
Георги Ковачев преди 2 години
С други думи - от 1 ноември в локдаун. Е да де, издват избори - очакваше се.
346
2
 
24
 
! Отговори
Анон и мен преди 2 години
Сега стана ли ясно каква е целта - така или иначе да има локдаун. Ама да не излезе така някак изведнъж е станал "еее дадохме ви време - 10 дни - и ко да праим сея" а за 10 дни няма как да се промени картинката. Даже ще стане по-зле преди да започне да се подобрява.
345
3
 
40
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
Не разбрахте ли че най-големия страх който тресе вакс-престпниците е , народа да не създаде истински естествен имунитет. Това трябва да се спре без да се пдбират средства. Иначе крайната цел, 100% от населението да бъде набоцкано барабар с кърмачетата, ще става все по-трудно.Забравете туй че- 60% ваксинирани правили колективен имунитет. после 70%, после 80%..дори ковид няма нищо общо май. А какво толкова важно ча човечеството има във ваксата че в 100% трябва да се забие, скоро ще се разбре.
344
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен В коя болница, в тая дет *** играеха кючек ли?
343
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затвориха стадионите и кръчмите. Това ми напомня да ходя и да купувам тоалетна хартия.
342
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
локдаун е затворинически термин
341
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ем, квот стане.
340
2
 
12
 
! Отговори
wseki преди 2 години
Никога няма да разберете дали е проработил сертификат, или други мерки, защото използвате несобствени инструменти за индикация. Не съм чувал за обективен метод.който да устонови дали човек е имунизиран, дали е ваксиниран.