Заразените на Острова може да достигнат 100 000 дневно

Здравният министър не смята за необходимо пристъпването към "План Б"
21 окт 2021 08:50, Ния Христова
52
Заразените на Острова може да достигнат 100 000 дневно
Снимка: БГНЕС
Във Великобритания случаите на заразени с COVID-19 могат да достигнат 100 000 дневно. За това предупреди министърът на здравепозването Саджид Джавид, съобщи БНР. В същото време обаче той заяви, че не се планира в Англия прилагането на правителствения „План Б“ за справяне с евентуална криза през зимата.
 
На пресконференция на "Даунинг стрийт" здравният министър заяви, че пандемията от коронавируса все още е тук. "Ако не се ваксинират достатъчно хора, е много по-вероятно да бъдат въведени огриничителни мерки в Англия", допълни Джавид. 
 
Джавид каза още, че здравепозването в страната в момента изпитва сериозни затруднения, но предупреди, че случаите на заразявания дневно могат да стигнат до 100 000. Вече осем дни поред в страната се отчитат над 40 000 новозаразени дневно. За последното денонощие те са над 49 000. 
 
Някои от ръководството на националното здравепозване настояват правителството незабавно да въведе "План Б", който включва също и ваксинационни паспорти.
 
Междувременно Мароко забрани полетите от и за Обединеното кралство, както и за Германия и Нидерландия, заради пандемията. Забраната влезе в сила в полунощ. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чета на анг една статистикаи какво се оказва в момента се раздават едни пари за страните от третия свят , източна европа и балканите с карта -безплатни ваксини затова е това бързане и тези статмистики
39
5
 
19
 
! Отговори
Juls преди 2 години
Смъртноста в България е отражение на лекарската кадърност, знам за хора които го прекараха супер тежко вкъщи и отцеляха и за такива, които влезнаха бодро и на крак в болница, а ги изкараха от там с краката напред.Още от вратата ще те нахранят обилно с антибиотици, нужно или не, докато на бъде затрита и последната полезна за имунитета гадинка в тялото ти и ако след това все пак още мърдаш, не се притеснявай ще ти напъхат дебелата тръба в гърлото и няма да я изкарат докато дробовете ти не заприл..
38
9
 
6
 
! Отговори
Me преди 2 години
Нов локдаун на острова е изключен. Има много нови случаи, но благодарение на ваксините, няма почти никакви смъртни. Всички се заразяват и го изкарват на крак, като обикновен грип или по-леко.
37
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нигерия ли ве, честно ли, Африкански страни да гледаме, това е несериозно. Как точно не работят ваксините, като Великобритания след като се ваксинира, всичко работи и няма смъртност на практика, толкова ли е пълно с *** в България, 5 числа не могат да интерпретират. От средата на февруари ако се погледне, когато имат вече доста ваксинирани и продължават да нарастват, хората имат 4 млн. случая и 25 000 починали, преди това имат 4 млн. и 105 000, смъртността им става 4 пъти по-ниска.
36
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това не доказва ли,че ваксините не работят..и мене силно ме интересува как в Нигерия при 250млн население и под 10% ваксинирани няма такава заболеваемост в сравнение с Англия на 60млн население и над 80% ваксинирани ако се вярва на статистиките де...а да не приказваме за Афганистан където не са и чували за КОВИД и нямат болни,може и Аллах да ги пази там...
35
2
 
5
 
! Отговори
Pitam преди 2 години
Вбр не беше ли с висок процент ваксинирани? Сега защо се разболяват? Онзи ден даже някви в линкедин се хвалят, че направили физическа конференция и си дишали взаимно вирусите оти били ваксинирани и вече безсмъртни. Пилците се броят на есен ...
34
2
 
3
 
! Отговори
Шах преди 2 години
До гост : Да има разлика Ако отчитаме по тяхната система и тук починалите ще са същтия процент .
33
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мда те имат между 700 и 900 умрели на седмица и ние имаме толкова, те имат 300 000 случая н седмица ние 20 000. Ваксините не действат, те са ***, нищо че ние имаме 15 пъти по-висока смъртност от тях, след като се ваксинираха те. Почнете да ревете и за Израел, как имали 10 000 случая на ден, обаче без да споменаваме, че имат 1500 починали в последните 5 месеца, а ние за 2 седмици имаме толкова. Няма страшно дръжте се още малко устискайте и Бил Гейтс няма да ви чипира.
32
0
 
20
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
А дали е така ? Аз мисля , че ТЕЛЕВИЗОРА ги подготвя психически за следващото масово ваксиниране .
31
3
 
12
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Населението в България е точно 10 пъти по малко от това във Великобритания. Излиза че, 40000 заразени там се равняват грубо на 4000 у нас. Обаче, ние ако имаме 200 починали, това означава че, в същия мащаб там трябва да са 2000. Ето тука е мааалката разлика.
30
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен .... Докато управниците ни получават от Брюксел "субсидии за борба с коронавируса" в България "ужасяващите" смъртни случаи и статиите на математици,калинки и други Иксперти НЯМА ДА ПРЕСТАНАТ. Нали се сещаш....Интереса клати феса. Преди обръчите фирми имитираха дейнност за усвояване на европроекти и прибираха милиони евро Сега обръчите лекари и техните калинки пълнят банкови сметки за "усилията" им да се справят с болеста... а за да е достоверно "новините" в медиите НЕ ТРЯБВА ДА СПИРА
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ше прокарват нова система, до всяка водопреносна тръба, ше прокарват бустерна в гоуемите населени места, а на по-малките с ваксоноски. Важното е, че са защитени и не претоварват системата.
28
2
 
4
 
! Отговори
do 30 преди 2 години
Вярно ли си толкова неграмотен, че сам не може да интерпретираш цифрите?! Как в единия случай имаш при 4 000 нови случая - 100 умрели, а в другия 40 000 нови случая и 150 умрели средно на дневна база. А защото си неграмотен, ще ти екстраполирам цифрите за БГ- ако ние имаме по 40 000 нови дслучая на ден, то умрелите ще са 1000!
27
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
къде е оня дето разправяше как добре си живеят на острова с ваксите, ограничения няма, ходи на мач......, като ни наваксат и нас така ще стане 1-2 ще намалеят случаите, радост до козерката, после пак газ на бройките и нови вакси
26
3
 
12
 
! Отговори
Дурлев преди 2 години
Маджид и той от вносните господари на англичаните ще да е! Може и публичен намаз в центъра на Лондон да обяви, с цел справяне с вируса. Всеки лондончанин, а скоро и всеки англичанин, ще получи по едно молитвено килимче от Мека - напълно безплатно при това!
25
3
 
11
 
! Отговори
100минуса преди 2 години
До до 100 минусаПровери смъртността там и тук преди пандемията. Може да се изненадаш, че сътношението е същото - пак при тях е много много по- ниска смъртността. Тогава въпроса ти трябва да е към други хора и по други причини. Смъртността в двете страни не зависи само от болестта, но и от здравната система и способността й да се справя със заболяванията. При невероятни специалисти унас, дали има система здравна, работеща?
24
13
 
10
 
! Отговори
Логично Уотсън преди 2 години
Новините за "празни магазини" на Острова се появиха в дните около масовото жестоко поскъпване на хляб, олио и много продукти от първа необходимост в България а "ужасяващата липса на български ьифИОри" точно когато цената на газта,тока и горивата в България скокнаха до небесата.СЪВСЕМ ЛОГИЧНО БЕШЕ поредната лудост на комуниста Радев и куклите му от постоянното временно правителство за сертификати да измъти и поредната "криза" в Англия.Каква ли "новина" идва за GB когато Чорапа спечели НОВ МАНДАТ?
23
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Директен цитат от правителствен уебсайт на Обединеното кралство: Across the four UK countries, 92.7% to 94.1% had received at least one dose of a COVID-19 vaccine and 81.7% to 86.7% were fully vaccinated. За незнаещите английски ще преведа - близо 95% от населението на Великобритания е получило поне една доза ваксина. Нека експертите да кажат как и доколко помага ваксината, щом вълната тече с пълна сила в UK. И още нещо интересно - да се даде официална статистика за опасни странични ефекти.
22
5
 
19
 
! Отговори
Вакса Дзомби преди 2 години
Хората на острова вече забравиха , върнаха се към нормалния живот..... опа костава носете цистерните с бустеро
21
6
 
11
 
! Отговори
Вакса Дзомби преди 2 години
Хората в Англия вече забравиха, всичко отварят.... опа костана, бързо носете бустеро