Ангелов: Глупост е да има зелен сертификат след първа игла

Това е опасно за живота на хората от медицинска гледна точка
Обновена: 22 окт 2021 09:21 | 22 окт 2021 09:20, Елка Василева
120
Ангелов: Глупост е да има зелен сертификат след първа игла
Снимка: архив, БГНЕС

Глупост е да има зелен сертификат след първа игла от двудозовите ваксини, обяви бившият здравен министър и кандидат за депутат от ГЕРБ Костадин Ангелов пред bTV.

„Така се казва на хората, че са защитени, а от медицинска гледна точка е опасно за техния живот – могат да загинат заради глупави управленски решения. Освен това противоречи на европейския регламент“, уточни Ангелов.

Още по темата

Той напомни, че съгласно кратката характеристика на ваксините защита се изгражда 14 дни след поставянето на втората доза.

Ангелов уточни, че правителството на ГЕРБ би въвело също зеления сертификат, но с гратисен период. Още в началото на лятото трябваше да се каже, че това ще се случи, смята бившият здравен министър.

Той препоръчва да се признава и наличието на антитела срещу вируса.

По думите му служебния кабинет е спрял процеса на имунизация, а служебният здравен министър е обявил, че се съмнява във ваксините.

Друг пропуск според него е, че през лятото болниците на са били подготвени за новата COVID вълна.

Костадин Ангелов признава, че по негово време сме били първо място по смъртност от COVID-19 в Европа, но подчерта, че в момента сме първи в света (по данни на „Джон Хопкинс“).

„Ние се справихме със започването на ваксинационната кампания. Тя стартира с 27% желаещи да се имунизират и благодарение на информационната кампанията достигна до 60% желаещи през април“, твърди бившият здравен министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 78Аз си представям едни млади хора, които са натоварени в същите влакове и пуф - паф, пуф - паф.........Това ще влака на глупостта и салфетките...пуф - паф
87
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
до 88Кацаров ти дава възможност, ако не си се заразил по някаква причина ти или близкитети, това непременно да ти се случи. Само това ти дава Кацаров.
86
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 71 "Чакам с нетърпение гербаджийските коментари по темата. За момента заобикалят абзаца като горещ картоф." Никой нищо не "избягва". Зеления сертификат е без алтернатива, когато ваксинацията е тотално ПРОВАЛЕНА. Въпросът е как се въвежда и Ангелов е посочил къде е проблема. Радев и Кацаров не само, че провалиха ваксинацията, но сега провалят и въвеждането на зеления сертификат. Също така, нарочно го саботират, като говорят за хора с такъв само с една игла, за да увеличават хаоса.
85
2
 
4
 
! Отговори
До87 преди 2 години
Как ни превежда ли?Ами Една идея по добре от проскубаният министър на Лойко!
84
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До КокоСлед първа игла ти издават картонче...така, че в момента картончето се превръща във временен документ, за да мога да ходя на работа, да се кача на метрото и да си купя храна...Не мисля, че е неразумно, след като ми позволяват да живея нормално цял месец...Ненормално и неадекватно беше при Бойко, ЛОКДАУН, но помощи само за ресторантите, които си работеха нелегално и не съвсем..Питай Алибегов и другите подскачащи! Останалите караха на фотосинтеза...Кацаров ти дава възможност, ДА ПАПАШ.
83
7
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Как ви превежда Кацаров през смърта бре хора!!!! Нацията загива, не разбирате ли?
82
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До 80!!!Абе ти защо си мислиш, че се изказваш компетентно. Умирали само над 50 г. Пълни глупости. Знаеш ли колко млади хора също загубиха животата си. Абе не само, че не слушате, а и като слушате е ясно, че нямате глави да мислите сами. Напънете ги малко поне тези мозъчни клетки, ако ги имате. Имате ги, но до сега ставя ясно, че не ги ползвате по презназначение. Време е вече да ги поизпънете.
81
3
 
2
 
! Отговори
До80 преди 2 години
Абе човек ти нямаш ли родители, нали в крайна сметка младите контактуват със своите майки,бащи,баби и дядовци което означава че твоето предложение е торолен шит,време да се спрете с тия разсъждения на глас и да направите единствено нужното за момента-ваксиниране!
80
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕ ХАРЕСВАМ АНГЕЛОВ, ЗАЩОТО ОТКАКТО СТАНА ПОЛИТИК, НЕ СЕ ДЪРЖИ КАТО ЛЕКАР ! И В МОМЕНТА НЕ Е НЕОБХОДИМО ДА ВСЯВА РАЗЕДИНЕНИЕ МЕЖДУ ХОРАТА ! ПРОФЕСОРЕ, ВАКСИНИТЕ СПАСЯВАТ ЖИВОТИ НЕ СА ВАЖНИ НЯКАКВИ ДОКУМЕНТИ. АКО КАЦАРОВ НИ ИЗВЕДЕ ОТ СМЪРТТА БЕЗ ЗАТВАРЯНЕ НА ДЪРЖАВАТА, ТОВА Е ПРАВИЛНОТО СЛЕД КАТО ЩЕ НАРУШИ ЗАКОНА ЗА ИЗДАВАНЕТО НА СЕРТИФИКАТ, НО НЕ ЗА ДА НИ ВЗЕМЕ ПАРИТЕ и ДА Е ФАЛШИВ, А ЗА ДА СЕ УБЕДЯТ И ХОРАТА С ПО - МАЛКО ДОВЕРИЕ КЪМ ВАКСИНИТЕ. МИСЛИШ ЛИ, ЧЕ МИ ДРЕМЕ ЗА ТВОЯТ ЗАКОН НА ОМРАЗАТА
79
1
 
2
 
! Отговори
78 преди 2 години
Представям си един пълен влак на БДЖ с лежащи и интубирани пенсионери да се отправя към Германия. Пуф-паф-пуф-паф.
78
1
 
0
 
! Отговори
Отворени очи преди 2 години
Очите се отварят след 5 тата ваксина докрай..Затваря ги вашето погребално бюро!
77
4
 
3
 
! Отговори
Коко преди 2 години
Зеления сертификат е нечовешка глупост. Ище по-голяма глупост е действително да го дават на хора само с първа доза ваксина. Тотално неможещи и незнаещи хора в момента са на ръководни позиции. Ужас
76
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зелен сертификат само за гора над 50 години! Ето това трябваше да е единствената мярка, защото над 90% от починалите са именно над 50 годишни. Това вероятно е и мнозинството болни в болниците. Вируса с божествена 90% точност убива хора ненужни вече на икономиката
75
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато става въпрос за здраве и живот, изобщо не ме интересува кой от коя политическа партия се изказва, стига да е за наше добро. Но проф. Ангелов с цялото ми уважение, започна много да си противоречи и да говори неистини откакто се политизира...Това е като някаква зараза....Ангелов по закон е прав, и той да е министър - същото.... Но поне лекарите да се държат с уважение един към друг и както се прикриват при лекарска грешка, така и в случая да са единодушни и да престанат да объркват хората.
74
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
ха-ха-ха!!!!!! Щели да транспортират хора в чужбина при липса на легла. ХА-ХА-ХА!!!! Какъв смех!!! Ха-ха-ха!!!!
73
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя,преди да плюне по другите,си е плюл на сурата.
72
1
 
7
 
! Отговори
Не е глупост преди 2 години
зеленият сертификат, а е дискриминация на хората и ограничаване на човешките им права на база здравен статус. Част е от новия световен ред - демократичен фашизъм.
71
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И този ще присъствана новия Нюрнберг май
70
0
 
6
 
! Отговори
До71 преди 2 години
Викаш да не се занимаваме с политика а в същият момент се опитваш да вземеш страна в спора вазхвалявайки това подобие на лекар и охулвайки днешният здравен министър!
69
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти самия си една голяма глупост,дали някога ще го осъзнаеш или така ще си отидеш?