Ангелов: Глупост е да има зелен сертификат след първа игла

Това е опасно за живота на хората от медицинска гледна точка
Обновена: 22 окт 2021 09:21 | 22 окт 2021 09:20, Елка Василева
120
Ангелов: Глупост е да има зелен сертификат след първа игла
Снимка: архив, БГНЕС

Глупост е да има зелен сертификат след първа игла от двудозовите ваксини, обяви бившият здравен министър и кандидат за депутат от ГЕРБ Костадин Ангелов пред bTV.

„Така се казва на хората, че са защитени, а от медицинска гледна точка е опасно за техния живот – могат да загинат заради глупави управленски решения. Освен това противоречи на европейския регламент“, уточни Ангелов.

Още по темата

Той напомни, че съгласно кратката характеристика на ваксините защита се изгражда 14 дни след поставянето на втората доза.

Ангелов уточни, че правителството на ГЕРБ би въвело също зеления сертификат, но с гратисен период. Още в началото на лятото трябваше да се каже, че това ще се случи, смята бившият здравен министър.

Той препоръчва да се признава и наличието на антитела срещу вируса.

По думите му служебния кабинет е спрял процеса на имунизация, а служебният здравен министър е обявил, че се съмнява във ваксините.

Друг пропуск според него е, че през лятото болниците на са били подготвени за новата COVID вълна.

Костадин Ангелов признава, че по негово време сме били първо място по смъртност от COVID-19 в Европа, но подчерта, че в момента сме първи в света (по данни на „Джон Хопкинс“).

„Ние се справихме със започването на ваксинационната кампания. Тя стартира с 27% желаещи да се имунизират и благодарение на информационната кампанията достигна до 60% желаещи през април“, твърди бившият здравен министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРОФЕСОР АНГЕЛОВ, МИСЛЯ, ЧЕ В МОМЕНТА ДИРЕКТНО АТАКУВАШ СЛУЖЕБНИТЕ БЕЗ ГРАМ ЛОГИКА. ДОКТОРЕ, ПРЕДИ 4 ДЕНА СИ ПОСТАВЯМ ДВУДОЗОВА ВАКСИНА, ВИДЯХ, ЧЕ В ЕВРОПА СЕ ВЪВЕЖДА И РАЗБРАХ, ЧЕ ЩЕ Е ТАКА НАВСЯКЪДЕ. ИЗЧАКАХ ДОСТАТЪЧНО, КОНСУЛТИРАХ СЕ СЪС ЛЕКАРИ И ОТ ТВОЯТ РАНГ И МЕ УБЕДИХА. АКО НЕ БЕШЕ ИЗЛЯЗЛА ЗАПОВЕДТА, МЕЖДУ ДВЕТЕ ВАКСИНИ АЗ ПРОДЪЛЖАВАМ ДА СЕ ДВИЖА СПОКОЙНО И ДА СПАЗВАМ МЕРКИТЕ, РАБОТЯ, ХОДЯ НА ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА...НЕ СТОЯ ТРЕПЕРИЙКИ ВКЪЩИ ДО ВТОРА ДОЗА. КАЦАРОВ НИ УЛЕСНЯВА, ДА СМЕ С ДОКУМЕНТ
47
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 39 "ще сезира за какво, че оборва наредбата на ЕС ли?" Я дай да видим, коя е тази "наредба" да порчетем къде ЕС е "наредило/препоръчало" на НЕПРЕБОЛЕДУВАЛИ да се издава сертификат след първата доза на двудозова ваксина. Давай. Чакам.
46
0
 
5
 
! Отговори
говедо! преди 2 години
До Обаче - както вече казах - неграмотна работа. НА ПРЕБОЛЕДУВАЛИ СЕ СЛАГА САМО 1 ДОЗА, ЗАЩОТО ВЕЧЕ ИМАТ АНТИТЕЛА И АКО ИМ СЛОЖАТ 2 ДОЗИ ЩЕ ГИ РАЗБОЛЕЯТ ОТ ДРУГО - ИМУННАТА СИСТЕМА ЩЕ СЕ БЪГНЕ! Всеки сам е отговорен за своето здраве, ни всеки е длъжен да мисли и за чуждото здраве!
45
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленият сертификат трябва да важи точно 6 месеца след поставянето на последната игла. Това е, ще се боцкаме 2 пъти в годината, не е такава болка.
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Обаче Я си дай източника на информация да я видим каква е тази "една доза" :))) Да не се окаже, че е на вече преболедували? :)))))
43
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоест Ангелов не го притеснява наличието на сертификат, притеснява го кога се издава...
42
3
 
1
 
! Отговори
Не преди 2 години
След първа , а въобще е глупост !
41
4
 
2
 
! Отговори
говедо! преди 2 години
До Анонимен - тОВА Е ЕДНА И СЪЩА ВАКСИНА! Нивото на информираност в обществото е трагично - а това е достижение на плямпащите за "промяна". За да има промяна, трябва да се взимат точни, навременни и правилни решения! Някой без капаци да вижда такива?
40
1
 
3
 
! Отговори
Обаче преди 2 години
В Нидерландия на преболедували слагат по ЕДНА доза и издават Зелен сертификат, само за информациятози сертификат не е за вътрешно ползване,а е международен! Втора доза на преболедували-само с разрешение на личен лекар! Нещо по въпроса?
39
4
 
3
 
! Отговори
говедо! преди 2 години
До Баче Кико - пич, по принцип си напълно прав, НО тогава страхът и НЕЗНАНИЕто БЯХА ВОДЕЩИ. А сега има достатъчно знание, викат му НАУКА. И затова сегашното поведение - на *** и радевисти, е ПЪЛНО БЕЗУМИЕ!
38
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Били сме на първо място по смъртност.И по твое време бяхме на първо място.И много преди това.Питай твоя ментор защо 12 години не направи нищо,за да се промени тази статистика.Само знаете да лаете.
37
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен22Той Борисов ще сезира всички и всеки, ако може служебно да го изберат до живот за министър председател, ще му е най-добре...Излага се вече наистина пред цял свят. ще сезира за какво, че оборва наредбата на ЕС ли? Най-големите глупости се сътвориха при неговото управление на ковид. На 50 заболели КПП и затворена държава....Докато вземе милиардите, естествено...Сега му дреме, както и тогава с единствената ваксина, която му хвърлиха...Хайде да не се обиждаме на умствен багаж! Помним.
36
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-голямата глупост е че ти си на свобода въпреки нарушениятя в болницата която симуправлявал.А още по-голямата глупост е че аз все още живея тук.
35
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацата е АмгълМай прешъс-ссссс ти ваксинира ли се, Кацаров, не, нали?А поркуа?
34
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 26 "Aнгелов, не говори глупости! На Джонсън и Джонсън ваксината е с една игла, на Янсен - също!" Той не говори за еднодозовите ваксини и е ОЧЕВИДНО.
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ще чака 5 седмици да му е валидна ваксината. Сега ще е бумът на фалшивите антигенни тестове.
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и скубането на вежди и инжектирането на ботокс е глупост ама... някой "мъже" го практикуват
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупост е да упрекваш просто за спорта или пък за някаква политическа облага както го правиш ти Ангелов,макар и да има някой пропуски това решение е единственото правилно за момента !
30
16
 
4
 
! Отговори
ДО 20 преди 2 години
Ковид не знам,но друг вирус ти е изпил явно мозъкът,невежи пропагандаторе.Няма да е хич лошо да отидеш до неврохирургията ,да проверят има ли нещо в мозъчната ти кутия!
29
2
 
7
 
! Отговори
Вбз преди 2 години
Това са последствията на хората които забъркаха тази каша и които не знаят какво правят. При 20% ваксинирани хора да забраняеаш на другите 80 за да ги накараш по този начин да си сложиш ваксина,това си е тайно насилствено ваксиниране. Докторите не искат да си слагат ваксина което за мен е най истинският знак какво значи това.