Д-р Миндов: Опашките ще доведат до нов епидемиологичен взрив

Лекарят е на мнение, че се е създал хаос в държавата с кратките срокове
22 окт 2021 08:42, Ния Христова
109
Д-р Миндов: Опашките ще доведат до нов епидемиологичен взрив
Снимка: БГНЕС
"Ние също работим на първа линия и основната тежест, всички болни, идват при нас. Освен COVID има и други болести", заяви в ефира на Нова тв председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София д-р Георги Миндов.
 
Медикът даде пример с мерките във Великобритания, където колегите му се готвят за стачка. И обясни, че те са недоволни от решението на правителството да бъдат преглеждани присъствено всички. 
 
Д-р Миндов подчерта, че в България това обаче е практика и общопрактикуващите лекари преглеждат и COVID болните, а COVID зоните не работели както трябва.
 
"Аз не одобрявам това, което се случи. Но в цяла Европа има сертификати. Какво се случи тук?  Кратките срокове и това, че хора, които не са ваксинираха, „се юрнаха” по опашки или за сертификати или за да се ваксинират. Това ще вдигне процента на заболелите. Това ще доведе до епидемиологичен взрив. Създаде се една паника в държавата, хората не могат да отидат на работа", смята лекарят.
Още по темата
 
Той алармира за срив в Националната здравна информационна система и изтъкна, че за срок от близо 24 часа д-р Миндов и колегите му не са можели да въвеждат нито рецепти за хронично болни, нито броя на ваксинираните от тях.
 
"Вчера съм ваксинирал 12 души, но нямах възможността да изтегля референтен номер и да дам т.нар междинен сертификат, който се дава след поставяне на първа доза. Много голямо затруднение ни създаде това. Хората бяха връщани, а това са хора с хронични заболявания с животоподдържащи лекарства. Силно се надявам това да не продължи и днес", сподели д-р Миндов.
 
Според него при такъв срив на системата електронната система е била в локдаун. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Емм, то като се гледа колко голяма дистанция има между хората в такава опашка - не е трудно да се предвиди какво ще стане! Още една причина народа да НЕ ХОДИ СЕГА да се боцка, освен тази, че по време на епидемия НЕ СЕ ВАКСИНИРА, а преди или след това!!!
60
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди да се ваксинирането, поне се тествайте. Ако сте с коронавирус, не се ваксинирайте, че става по-лошо.
59
5
 
11
 
! Отговори
До 57 преди 2 години
Погледни ти графиките, преди да даваш определения!Първо - Великобритания отдавна не е най-ваксинираната страна в Европа. Второ - при около 10 пъти повече случаи от нас и около 10 пъти повече население, имат горе-долу същата бройка починали.В Европа най-много ваксинирани имат Португалия и Дания. Там една седмица назад бройката на починалите почти всеки ден е едноцифрено число.На другия полюс са България и Румъния, които "случайно" са най-малко ваксинираните в ЕС.Само леснодостъпни факти!
58
4
 
10
 
! Отговори
До57 преди 2 години
По същата логика,мога да ти задам въпросът-погледни Италия,Испания Португалия!Не казвам че ваксините са нещото което ще ни направи да живеем както преди,мисълта ми е че просто трябва да опитаме,защото сега имаме поне избор за разлика от преди година когато в същата ситуация трябваше отново да затваряме тотално с което едва ли някой тук е съгласен!
57
4
 
21
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
ТАКА НА ВРЕМЕТО ХОРАТА СА СЕ РЕДЯЛИ НА ОПАШКИ ДА ВЛИЗАТ В ГАЗОВИТЕ КАМЕРИ. НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО
56
16
 
8
 
! Отговори
До 57 преди 2 години
Да, в Англия, Германия, Израел не изчезва коронавируса, но хората го карат по леко. Няма толкова тежки случаи и смъртност. Набийте си го това в тъпите кратуни!!!
55
1
 
3
 
! Отговори
до 55 преди 2 години
Пръдльо е баща ти. Мислел е че му се пърди, пък взел че се изцоркал. Аре у лево, екстремист!
54
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кучето ми беше ваксинирано след като ветеринарят го прегледа.Някой преглежда ли ги тия хора?Нали се сещате,че въпросът ми е риторичен.
53
4
 
14
 
! Отговори
до 53 преди 2 години
Абе дете наивно, погледни графиките на Англия. Да виждаш вируса да се е ограничил? Аман от нискочели красивоумни политкоректни бавноразвиващи.
52
2
 
7
 
! Отговори
Q преди 2 години
Вчера заработи българският суперкомпютър DISCOVERER. Той е базиран в Техпарк. Машинана ще " Следи трафика на София и ще се използва за револючионни медицински изследвания" Така, този компютър е част от система суперкомпютри DISCOVERER ареал Стара Европа, където влизат Испания, Италия, Словения, България и още 3 страни, които забравих и не ми се търси, но същественото е, че в тази зона, само не сме изцало васкинирани. Той заработи точно когато зарабогти трийн пас-а Схващате ли какво ви казвам
51
9
 
0
 
! Отговори
До 47 преди 2 години
Ей, пръдльооо, по-леко с обидите само! Знам, че ти, ***, си най-умния в цяла Европа и освен това - най-свободолюбивия... Протестирай сега, че ти осъществяват гениоцид (впрочем, убеден съм, че не знаеш какво е значението на думата), а като ти се подиграват и те крадат мутри над 10 години (включително и такива в бели престилии), си мълчи. Браво, точно така се прави!
50
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
50 човека правят 5 милиона на махмуни! Съберете се пред министерството и ги изметете. Имате огромно числено превъзходство!
49
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки за нещо се оплаква,всеки от нещо недоволен,абе хора в ситуация като тая изборът ни не е твърде голям,след две години пандемия най доброто лекарство което работеше беше пълното затваряне ама щетите от него са големи,сега обаче имаме достатъчен брой ваксини и просто трябва да опитаме с по мекият вариант,масово ваксиниране и ограничение за хората които са против!
48
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ФАШИСТИ! За това ли умряха Ботев и Левски? Зеленият сертификат е новото робство!
47
1
 
8
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
МНОГО СА МИСЛИЩИТЕ ЧЕ ЩЕ ЖИВЕЯТ 1000 г.
46
1
 
1
 
! Отговори
до 46 преди 2 години
То пък все едно само той е източвал здравна каса. Всички други лекари не Пхахахахаха Пробвай някоя друга опорка.
45
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо като нищо са тия мерки. Ако ще затваряш за да ограничаваш въздушно преносима инфекция трябва да затвориш всичко и всички. Както в Ухан, никакво излизане на никой, никъде, военните блокират всичко и разнасят храна и транспортират болните, и дори и тогава ще има заразени. А сега зелен сертификат за мола, обаче след това всички се изсипват в супермаркетите без ограничение. Логичния извод е мерките са да принудят хората да се ваксинират а не да ограничат разпространението на болестта.
44
2
 
6
 
! Отговори
до 46 преди 2 години
Това, че си източвал здравна каса няма общо с професионалните ти качества, фашаго вмирисана! Кой да слушам, Радка Аргирова ли с нейното лоботомийно пелтечене?
43
6
 
2
 
! Отговори
До 41 преди 2 години
Оф, какво всички почнахте да цитирате тоя компрометирал се "лекар", който преди няколко месеца публично си призна, че е източвал здравната каса?
42
2
 
16
 
! Отговори
бягам в Русия преди 2 години
До Анонимен Чакай да минат изборит, тогава и за малките деца в детската градина ще трябва. България е най-фашисткия щат у ЕС.