Д-р Миндов: Опашките ще доведат до нов епидемиологичен взрив

Лекарят е на мнение, че се е създал хаос в държавата с кратките срокове
22 окт 2021 08:42, Ния Христова
109
Д-р Миндов: Опашките ще доведат до нов епидемиологичен взрив
Снимка: БГНЕС
"Ние също работим на първа линия и основната тежест, всички болни, идват при нас. Освен COVID има и други болести", заяви в ефира на Нова тв председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София д-р Георги Миндов.
 
Медикът даде пример с мерките във Великобритания, където колегите му се готвят за стачка. И обясни, че те са недоволни от решението на правителството да бъдат преглеждани присъствено всички. 
 
Д-р Миндов подчерта, че в България това обаче е практика и общопрактикуващите лекари преглеждат и COVID болните, а COVID зоните не работели както трябва.
 
"Аз не одобрявам това, което се случи. Но в цяла Европа има сертификати. Какво се случи тук?  Кратките срокове и това, че хора, които не са ваксинираха, „се юрнаха” по опашки или за сертификати или за да се ваксинират. Това ще вдигне процента на заболелите. Това ще доведе до епидемиологичен взрив. Създаде се една паника в държавата, хората не могат да отидат на работа", смята лекарят.
Още по темата
 
Той алармира за срив в Националната здравна информационна система и изтъкна, че за срок от близо 24 часа д-р Миндов и колегите му не са можели да въвеждат нито рецепти за хронично болни, нито броя на ваксинираните от тях.
 
"Вчера съм ваксинирал 12 души, но нямах възможността да изтегля референтен номер и да дам т.нар междинен сертификат, който се дава след поставяне на първа доза. Много голямо затруднение ни създаде това. Хората бяха връщани, а това са хора с хронични заболявания с животоподдържащи лекарства. Силно се надявам това да не продължи и днес", сподели д-р Миндов.
 
Според него при такъв срив на системата електронната система е била в локдаун. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
0
 
! Отговори
Нали преди 2 години
това искахте....Стрес, страх, паника и подчинение на Организаторите на тази ГРОТЕСКА..
100
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Никога няма да станем европейци". Айде стига с това! Искате или не, ние СМЕ в Европа, не се намираме нито в Близкия, нито в Далечния изток, нито в Африка или в Океания. Културата ни е типична за т.нар. западна цивилизация, а и да не би един чех да прилича по манталитет и разбирания на един испанец? Стига вече някой все да обяснява, че разни страни са по-,по-, най- и да насажда изкуствено ниско самочувствие на хората. Българите са каквито са, пък и на Запад по принцип не всичко е "цветя и рози".
99
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Личният ми лекар ме лекува по телефона като му казах, че съм положителен. Дори на рентген отказа да ме прати. Когато съм се влошал, тогава да отида. И съм сигурен, че и другите така е преглеждал да 1000 лева на месец.
98
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 99За тока се обръщайте към г-н Борисов ! Той е новото БКП, от което нямаше отърване 10 години след падането и от власт. БКП ДЕСЕТ ГОДИНИ САБОТИРАШЕ ДЕМОКРАТИЧНИЯ ПРОЦЕС, ТАКА И БОРИСОВ СЕГА !!!
97
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко с такива опашки се хвалеше... Сега се оплюваме...КОЕ Е РАЗЛИЧНОТО !
96
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЯМАШЕ ОПАШКИ - ПРОБЛЕМ И ПРОВАЛ, СЕГА ИМА ОПАШКИ и ОТНОВО ПРОБЛЕМ...КАК да стане да достигнем на Бойко резултата по 30 000 ваксини на ден, а да няма опашки...Не можете да се организирате? И лекарите ли вече мрънкате за всичко??? Искате високи заплати, но да не работите!!! И на нас ни писна вече...Искам докато премине вълната да вкарат чужди лекари и да се оправяме.....
95
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми така искат - янев и радевПродьлжаваме промяната сьс нови увеличения на парното тока водата и наи вече сьс зелен сертификат
94
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каде са китаиските и руските ваксини не искам да ме бодьт сьс ментета
93
0
 
6
 
! Отговори
1-н преди 2 години
Общопрактикуващите лекари практикуват прегледи по телефона. Каква първа линия бълнува този човек?
92
2
 
4
 
! Отговори
ДА ВЕ ! преди 2 години
До Прав е Миндов..Кацаров е търговец , а К.Ангелов не беше ,... нали !Най-много призиви за ваксинация бяха по времето на Бойко , вожда на герб !Да не говорим че закупи най фалшивата ваксина кояти никой не я искаше ...
91
3
 
5
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
Защо тоя народ който е на опашките е дремал и не се е ваксинирал на време ... Никой не ни е виновен , държавата е свършила своята работа ... упреквам народа който не прояви съобразителност . Как пък все НЯКОЙ ни е виновен ?Никога няма да станем европейци ...
90
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
92 - защото целта никога не е била здравето на хората. Надявам се сега повече хора да го разберат. Никой не го интересува дали си болен или здрав - важното е да си нахакаш "ваксината", защото това са глобални разпореждания. После следват други "приятни" работи.
89
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те не са се наредили с цел да помогнат на здравето си, а по принуда заради документ!
88
1
 
7
 
! Отговори
Прав е Миндов преди 2 години
не случайно го изключиха Кацаров от лекарския съюз - тоя не е никакъв лекар, а търговец. Как може да натириш хората да се ваксинират насрез пика на заразата! А преди това да обясняваш как ще лекуваш ковида с някакви митични хапчета!!
87
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така сега като са спали цяла година ще имат двоен имунитет. Хем ваксинирани, хем преболедували. От това по-хубаво нали няма :)
86
6
 
4
 
! Отговори
говедо! преди 2 години
До Анонимен - Той е ПРАВ! а ТИ, оттук ми миришеш на умряло ... Аз обичам жито, а близките ти? Ти и маска не носиш, нали? А данъци плащаш ли? Изобщо работиш ли нещо?Или си протестър и т.н.? ВМЕСТО ДА ДРЪНкаш, ваксинирай се!
85
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Освен COVID има и други болести" Айде, бе! Ама не думайте, дохторе. Защото вие имате основна заслуга за генерирането на масова паника. И това по отношение на болест с леталитет от 0.001%.
84
0
 
10
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 86 Бе кой ти е казал че няма КОВИД бе?! Аре стига с тая ваксърска пропаганда! Нали сутринта гледах шефа на КОВИД отделението в Пирогов - беше бесен човека!Вика тия костюмари по телевизията дето ни обясняват за антителата да дойдат един ден в КОВИД отделение!Само мaлoyмни мерки измислят, скъсват болницата от проверки, но един вика не дойде да ни попита имаме ли нужда от нещо?А в това време болните умират и не чакат мерките на Кацаров да дадат резултати...Ти ще ми разправяш!
83
0
 
3
 
! Отговори
говедо! преди 2 години
До Анонимен - ТИ знаеш ли нещо за Африка? ТИ, знаеш ли каква е гъстотата на население? ТИ, знаеш ли какъв е % градски население в Африка? А сега - ЗНАЕШ ЛИ изобщо нещо за Европа? Защо има ръст и КЪДЕ? НИЩО НЕ ЗНАЕШ, просто ЕДНА ГОЛЯМА УСТА!
82
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ок,ваксинирай се.Всеки има право.Но....Само когато преболедуваме над 80% ще имаме колективен имунитет и болестта ще затихне.Не 80 ваксинирани,а преболедували.Схващаш ли къде се загубихме по трасето на истината и как бяха обърнати с обратен знаменател всички научни доводи.