Лекар иска сертификат и за боледували от COVID, които нямат епикриза

"Зелените сертификати" не са добре измислени, смята д-р Валентин Янев
Обновена: 22 окт 2021 22:56 | 22 окт 2021 22:21, Анисия Иванова
105

"Решението да предписваме лекарства за Ковид-19 идва отгоре. Принципно е правилно, но ние трябва да имаме яснота по какъв начин ще става", заяви общопрактикуващият лекар д-р Валентин Янев в предаването "Денят ON AIR".

По думите му е добро решение, но той смята, че първо трябва да се прилага в Ковид-зоните и след това да се мине към личните лекари.

"По информацията, която имам от мои пациенти, които са минали през тези Ковид зони, те не получават оттам безплатни лекарства, поне до скоро. А ние в нашите кабинети им изписваме лекарства, които те си купуват", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

Той смята, че Ковид зоните са правилно замислени, но късно създадени и недобре функциониращи.

"От разболяването ми досега непрекъснато следя антителата си. Може би четири или пет пъти съм правил изследване за своите антитела, които са винаги високи. Поради което засега не си поставям ваксина, тъй като антителата ме пазят. В момента, в който те отидат на нула, аз ще се ваксинирам", категоричен бе общопрактикуващият лекар.

Според него "зелените сертификати" не са добре измислени.

"Аз бих искал третата опция за получаване на електронни сертификати да се промени и да има възможност хора, които са боледували от Ковид-19, без да имат епикриза или без да са качени на платформата да могат с лабораторно изследване да докажат, че имат високи антитела. Системата да ги приеме и те също да могат да получат електронен сертификат за определено време. Това нещо не е направено", обърна внимание д-р Янев.

Той смята, че това поставя в неравностойно положение около един милион българи.

"Нито съм антиваксър, нито ще подгоня целия народ да се ваксинира. Аз мисля, че трябва да има един диференциран подход. И да се постъпи така - хора, които работят професии и сектори, които са от значение за националната сигурност на страната, според мен, трябва да се ваксинират. Другите, които трябва да се ваксинират, са възрастните хора и хронично болните.  Ако ние успеем да постигнем това, епидемията ще бъде под контрол. Младите дори да се разболеят неваксинирани, те ще си създадат имунитета. Те нямат компликации. Те не умират", отбеляза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
3
 
25
 
! Отговори
Бил преди 2 години
От страх да не умрем, спряхме да живеем...Защо не се признават антителата, които са придобити след преболедуване????? Защото искат да ни вкарат о.т.р.о.в.а.т.а,която както се вижда, много "помага" в израел и Англия .
60
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
скрийте си стъкмистиката, докато ми давате измислено занижени брпйки от РЗИ Бургас нищо не ви вярвам .Бройките им 1/3 от Пловдив и Варна а са съразмерни градове както и да ги пигледнеш. Там вируса го е страх да ходи заради батките и Валерката Симеонов.
59
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
трябва ли на всеки кабинетен доктор мнението да публикувате.. За тоеа сме на тоя хал защото всеки ден се пъбликуват на *** и пулльо измишльотините. Този го мързи да гледа и си праща пациентите в развъдниците на вируса.
58
20
 
3
 
! Отговори
мангъров 2 преди 2 години
Тоя е лекар колкото мене. Заради такива умници българите умират най много в целия свят.
57
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По телевизора от ромите казаха тама една жена как едно момче са го ваксинирали и се поду като балон момчето и после почна да свети в синьо! От ваксината.
56
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Директорът на пирогов много добре го каза : когато имаш антитела не дърпаш имунната система за опашката, защото ще се обърне и ще ти отхапе главата
55
3
 
12
 
! Отговори
Иван допълнение преди 2 години
Със съпругата ми сме ваксинирани, при това след преболедуване Ноември, и съответно карантирани с децата сега, аз със сина, тя с дъщерята / синът ми се срещна с вируса едва миналата седмица, успя да го избегне някак си до сега 11г е/Нито един от нас няма симптоми, но е много вероятно да сме положителни!Това което е важното да разберат хората - изборът е руска рулетка /неваксиниран/ или лека хрема/защитен/При всяко положение маски, дистанция трябва да се спазват! За ваксинираните също
54
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
..Лекар иска сертификат.. Не бил антиваксър,ама не ще да се ваксинира. Аре,чао. Тия ги слушахме цяло лято миналата година и виж докъде я докарахме
53
5
 
4
 
! Отговори
Иван преди 2 години
На уважаемият лекар, ще кажа следното:Преди 10 дни мерих ниво на антитела от преболедуване на дъщеря ми/болна миналия Ноември/, при референт 30, имаше титър 238 - според лабораторията нива като за след 2-ра доза.Вчера и направихме бърз тест - положителен, ПСР-а потвърси това.Това че преболедували не се заразяват не е вярно! Заразяват се! Ваксинирани също! Разликата е в това, че дъщеря ми я тествахме като предпазна мярка - никакви симптоми, този път.И го изкарва леко
52
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предлагам да се спазват правилата без изключения. Зелени сертификати само за доказани случаи. Край и точка.
51
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аг тестове се продават много отдавна. Как ще си купуваш лекарство преди да си купиш теста. Странно . Ами ако не е корона вирус. Ще си мислиш,че си го изкарал. Ще го удариш през просото и ще цъфнеш някой ден с гадната пневмония, защото си се стискар за 10 лв. за тест.
50
6
 
21
 
! Отговори
kris преди 2 години
Предлагам да се отказва лечение и хоспитализация на всички ваксинирани! Те имат ''правилните'' антитела - ваксината изцяло ги предпазва от тежко протичане, хоспитализация и см+рт! Ние данъкоплатците вече платихме веднъж от джобовете си техните ваксини! Няма да им плащаме и лечението! Ваксината ги пази! Въпреки нея са заразени? Въпреки нея са зле? Симулират!
49
1
 
6
 
! Отговори
ескимос преди 2 години
Прав е да иска, защото почти всички от тези са минали през лекаря си, който им е назначил лечение /симптоматично, имуностимулиращо, подсилващо - защото друго няма/, но лекарят не може да ги задължи да се тестват, нито има право да ги обяви в системата за болни. Ако го послушат и се изолират - добре. Ако не - заразяват си напред-назад.
48
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви са тия ментарджийски предложения. Ваксините са създадени и проучени и се знае,че имунитетът се изгражда след 14- ия ден от втората доза. Междувременно човек е доста уязвим и няма абсолютно тикаква работа по кръчми и молове. Седи си на з,адника и чака. Какви сертификати,какви пет лева. Чакат ни големи дела от фармацевтичните фирми. Страсбург ще ни се види цвете в сравнение с тия обезщетения
47
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сертификати, които важат само за България са незаконни и са в нарушение.Да издават сертификат на хора без изградена защита след първа доза е високо рисково. Този доктор ли е или е търгаш,който е лекувал тайно пациенти и не ги е вписвал в статистиката?Нали по този начин ще започнат да се продават сертификати? В момента прокуратурата разследва фалшиви сертификати.А като им издават без епикриза сертификат се създават условия за злоупотреби.Защитата е 14 дни след 2 ра ваксина.ЕС ще спре субсидиите.
46
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кажи го това на хората, които загубиха децата си, на хората които загубиха родилки с по едно бебе или с близнаци.... на хората, които загубиха за по 5 дена млади и здрави съпрузи, жени, майки и бащи... роднини.. Над 37 човека под 35г. всеки ден губят битката с вируса без нито едно придружаващо заболяване.
45
5
 
27
 
! Отговори
Доктор преди 2 години
Прекарал грипа да се ваксинира е все едно човек, който няма диоптър да носи очила. Клетъчните антитела са за цял цивот.
44
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
извършил си престъпление, движейки се в обществото и заразявайки други хора, една част от които си и убил ----///---- Никакво престъпление не може да извърши човек, болен от респираторен вирус, защото първо, право на всеки е да диша. Второ, право на всеки е да се пази с маска или да си залепи дуплите със скоч. Трето, това не е някаква свръхестествена болест от фантастичните романи и филми, а обикновен грип (ако изобщо съществъва) и не е, заразен и на една десета от това, което му приписват.
43
4
 
22
 
! Отговори
Сopy преди 2 години
Във всички времена и при всички пандемии лекарите са ЛЕКУВАЛИ хората. Сега не лекуват, а ваксинират. Лекарствата бяха обявени за вредни и забранени. На глобалната пресконференция на 22 септ. Байдън предложи 500 милиона дози, но за изумление страните, за които бяха предвидени за този подарък, отказаха. Те решиха, че ваксините не са правилният избор поради простата сметка - в страните, заложили на ваксина, смъртността е 20-25 пъти по-голяма от страните, в които лекарите лекуват.
42
2
 
31
 
! Отговори
До 57 Стоян преди 2 години
Как заключи това? Когато бяхме с 38 градуса температура вкъщи, последното, което щяхме да направим е да се редим 2 часа на студа за ПСР. Да е дошъл личният лекар и да е отчел (или специализиран екип). След това се самоизолирахме, без никакви излизания, за 14 дни. Сега сме с естествен имунитет - така, както се случва, откакто свят светува. Ваксините са само за възрастни и хора с тежки заболявания. Другото все пак си е медицински фашизъм.