Мими Виткова: Мерките са закъснели и необмислени

Негативизмът срещу ваксините трябвало да се преодолее
Обновена: 22 окт 2021 10:35 | 22 окт 2021 10:35, Камелия Цветанова
37
Мими Виткова: Мерките са закъснели и необмислени
Снимка: БГНЕС

Заповедта за новите мерки трябваше да бъде оповестена и коментирана. Необходим беше и период на обсъждане на мерките, както и гратисен период на санкциите. Мерките се правят със закъснение, което води до мисълта, че не са обмислени", заяви д-р Мими Виткова, бивш здравен министър пред "Нова нюз".

Според нея служебните правителства са боязливи в предприемането на непопупярни мерки. Но не е очаквала такъв отклик на решението на зеления сертификат.

„Изненадана съм от реакцията на обществото. Още на новородените им се поставя задължителна ваксина. Българинът не е антиваксър. В момента обаче няма друго решение за пандемията", заяви медикът.

По думите й е неприятно, че трябва да лекарите да си вършат работата по принуда.

"Зелените сертификати са административна мярка, има различни гледни точки за тях. Ако за неваксинираните е ограничение, то за имунизираните отваря врати. Трябваше да се преодолее негативизма срещу ваксините", заяви тя.
Д-р Виткова определи като стимул решението да се дава сертификат още след първа игла.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
8
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
За съжаление българите сме с мисленето на ориенталци и само балтията работи.
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1 Да, ваксината, а не нищожния сертификат, издаван на метър.
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мирча Кришан: Всеки умник от хонорования контингент ръси по два тона тотално мътен науков фейк, а финалът е винаги според инструкцията - - само ваксината ще ни върне към нормалността. И си знаем, че агитаторите са 99 процента вода. Голо вОда.
23
6
 
18
 
! Отговори
ТИРАНИ преди 2 години
Този министър Кацаров, за който НЕ сме гласували и самозабравилия се Радев КОГА ще ги свалим!!! Оставиха ни само правото да работим като волове и да плащаме данъци!!! Стига с тия симпатии САМО към лекарите. Цялата държава се върти около мрънканията на грубите лекари. Другите също сме хора!!! #тирани #робство
22
2
 
20
 
! Отговори
Спокоен преди 2 години
Вижте, ваксините и антибиотиците са най-великото изобретение в медицината на 20-ти век. Обаче е абсолютно нормално хората да имат някакви притеснения. Лично аз имам роднина, роден 1957-*** година, който бе осакатен след ваксинация с полиомиелиет ваксина. Просто ваксината е била твърде "млада" и недостатъчно разработена за ония години. Ваксина се проучва и тества с десетилетия.
21
0
 
4
 
! Отговори
Сурикат преди 2 години
По думите й е неприятно, че трябва да лекарите да си вършат работата по принуда.-----А КАК НАСИЛА МАЙ ПО-ДОБРЕ СТАВА.
20
1
 
6
 
! Отговори
Константин Матеев преди 2 години
Е, и смъртността им много падна, ама това явно не е важно. А и там вече се усеща ефекта от отмяната на всчки мерки и намалявщото с времето действие на ваксините. Те просто са вече на друг етап - ние още сме в подножието на първия. Между другото и нашата смъртност пада, колкото и парадоксално да звучи - от 4,20% от заразените през пролетта до 4,08% днес. Малко, но надолу, каквото е и световната тенденция . Лошото е, че още сме си първи в ЕС и четвърти в света по починачцинали на 1 млн. население
19
3
 
7
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Тази да не е балдъза на Светльо Витков :)))
18
2
 
19
 
! Отговори
По-стар преди 2 години
До: номер 17 (Стар човек) Извинявай много, но тези експериментални ваксини сега дето ги поставят нямат нищо общо с ваксините които изброи. Морбили вируса е много по-заразен от първоначалния вариант на коронавируса от Ухан, и също така смъртоносен. Имам всички задължителни ваксини и детето ми е ваксинирано с тях, и от училище при записване му искат истинските сертификати, а не тези измислените сега "зелени" за да бъде допуснато до училище! Понятно, товарищ пожилой человек?!
17
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най малкото служебните правителства които са като есенните листа са боязливи и зависими!Трябвало да се говори и да се дискутира,ами тогава решаването на проблема щяхме да го отложим за догодина!Ситуацията изисква бързи и непопулярни мерки и е нормално понякога сред тях да има и неправилни!
16
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аре сега па точно тая ли се изтъпани да дава акъл???!!! Няма да забравя как точно когато Мими Виткова беше министър на здравеопазването от БСП, точно в правителството на Жан Виденов. Тогава цареше хаос и в здравната система, както навсякъде! И тогава се говореше за реформи в здравеопазването, но само се говореше!
15
14
 
12
 
! Отговори
Стар човек преди 2 години
Права е ! Още с раждането се поставя ваксина ! ВАКСИНИТЕ СА СПАСИЛИ СВЕТАУ нас БЦЖ се прилагаот самото и откриване.Ваксина е унищожила едрата шарка,бруцелозата!.Туберколозата е убила толкова народ във всяко българско семейство в миналото! Детският паралич беше бич до появата на ваксината през 50те...Морбили,рубеола,хепатит,жълта треска,тетанус-милиони животи са спасени!..Но примитивни отрицатели е имало винаги,от първобитният човек до наши дни ! И невежият е винаги самоуверен и ,,прав"
14
0
 
6
 
! Отговори
Не можем преди 2 години
Без да изприказваме тон празни приказки.
13
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо се пише 89 процента неваксинирани, а не 11 процента ваксинирани хоспитализирани. Хората, които не желаят да си слагат тестови препарати не са антиваксъри. Просто не желаят да бъдат доброволци в тестването. Тази заповед удря всички медици, които втора година работят на първа линия по спешните отделения, преполедували са, но не се признава. Чии интереси се гледат? Не е за здравето на хората със сигурност! На фирмите "пионери-ваксинатори"!
12
16
 
0
 
! Отговори
Бay преди 2 години
До 8 Взми го прочети това, има го в нета. НИКЪДЕ не пише, че не носят отговорност.
11
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не бъркайте ваксините при новородени със препарати против грип.
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе няма защо да се умува! За всичко са виновни ГЕРБ. Така ще бъде и през следващите 30 години, да си знаете!
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Закъснял подранил, въпрос на гледна точка. В 17:00 следобяд ми казват, че детето ми утре не е на училище. На съседа му казали в 7:30 сутринта пред училището, че от този ден нататък са дистанционно. При мен са ми казали късно, на него са му казали рано.
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сетила се мара да се обара!
7
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Негативизма към ваксините ще го преодолеем когато някой почне да носи отговорност за ваксините. Ама не политическа, ами финансова и юридическа. Самата идея че всички абдикират от всякаква отговорност, но те принуждават да правиш нещо - това отблъсква хората.