Откриха нова разновидност на "Делта" варианта

Тя е регистрирана около 280 пъти в Германия от юли досега
22 окт 2021 01:00,
56
Откриха нова разновидност на "Делта" варианта
Снимка: Pixabay

Експертите от Световната здравна организация откриха и наблюдават новата разновидност на "Делта" варианта на COVID-19.

Учените обясниха, че подвидът AY4.2 има две допълнителни мутации.

Неотдавна експерти съобщиха за ръст на разновидността във Великобритания. Русия също регистрира първите си случаи на зараза с разновидността, пише БГНЕС.

Институтът "Роберт Кох" информира, че разновидността AY4.2 е засечена около 280 пъти в страната от месец юли досега.

Още по темата
Изследователите не смятат, че разновидността ще е чувствително по-заразна от оригиналния вариант Делта, който бе засечен първо в Индия в края на 2020 г.и вече е доминиращ в целия свят.

Преди два дни ръководителят на групата за изследване на ваксините на университета в Оксфорд Андрю Полард каза пред Би Би Си, че подвидът на варианта Делта на новия коронавирус вероятно няма да промени ситуацията с COVID-19.

Междувременно директорът по извънредните ситуации на СЗО Майк Райън каза на пресконференция в Женева, че нарасналото социално общуване на закрито с настъпването на зимата в Европа след премахване на ограниченията в много страни води до ръст на инфекциите с COVID-19 в много страни в Европа.

"Повече от ограниченията вече не действат в много страни. И виждаме съвпадението с настъпването на зимата, когато хората се прибират вътре, на закрито. Въпросът е дали ще преживеем същото като миналата година и здравните системи отново ще бъдат поставени под натиск", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
22
 
! Отговори
Петя преди 2 години
Искам седма доза ,къде да ми я набучат.
24
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжат пак. Не се отказват лесно. Тотален фашизъм.
23
1
 
16
 
! Отговори
Карловец преди 2 години
До 26Много ви благодаря за пожеланията! Знаем че в българските села нещата не са много добре. Но неслучайно много чужденци си купуват имоти по селата. Англичани, Немци... Много е важно че България е слънчева и плодородна. Цените в България са много по-ниски от европейските селища. И на Вас ви пожелавам успех и да Ви се сбъднат мечтите!
22
1
 
16
 
! Отговори
До карловец преди 2 години
Хубаво си мечтаеш. Лошото е, че реалността по българските села е друга. Не е като село в цивилизована държава. Все пак ти желая успех, дано нещата ти се случат както си ги представяш.
21
0
 
6
 
! Отговори
17 преди 2 години
И още има да се случва, ама ти нали не си ***, кво те бърка....пукай си иглата и носи маска
20
1
 
25
 
! Отговори
Карловец преди 2 години
Да аз живея в Прага. Ще се връщаме в България с жена ми, която е чехкиня. Ще си купим къща на село с голям двор. И нека които искат да живеят в градовете да си останат в тях никой не им ги взима. На нас лично ми писна от синдрома на големият град... Горко на тези които нямат села където да са върнат и жалко за тези които имат да плащат хипотеки и кредити...
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не ви спира! Които сте от село, върнете се! И за вас и за нас ще е по-добре!
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Карловец Що говориш в множествено число?
17
4
 
18
 
! Отговори
Карловец преди 2 години
Абсолютно същото искаме да го направим да се върнем в селото и да се препитаваме с даровете на родната земя, кокошки, пуйки, яйца, сиренца...и много по-добре ще се чувстваме без този отвратителен начин на живот в градове. Да сме роби на новото време. Някакви изисквания. Забрани. Глупости.
16
3
 
26
 
! Отговори
Карловец преди 2 години
Всеки месец ще имат новмутации и така до края, докато хората се озлобят и престанат да слушат за каквито и да е ваксини. Няма да се ходи на ресторанти, кина... Ще почнат да банкрутират. Електричество, земният газ, вода, парно... се вдигат. Нищо добро не чака Нас. Които граждани имат села ще се връщат в селата си от градовете. Ще се препитават по селски начин и много по-добре ще им е. Ще се отглеждат животни, плодове и зеленчуци. Ще са в консенсус с природата без стрес депресия.
15
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
> Горките ваксъри вече нямат имунна система, а вирусите ги дебнатПростотията на Facebook културата край няма!!!!!
14
3
 
36
 
! Отговори
Математик преди 2 години
Всичко което преди близо 2 години уж беше КОНСПИРАЦИЯ, се случи....
13
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
с първите 2 игли на Пфайзер не получих дискомфорт.3-ата игла обаче ме втресе за 1 ден.защо така нали е бустерна доза. не мога да не се боцна. 80кг.съм и на 56г.хване ли ме Ковид ще умра.наоколо само простаци които не са ваксинирани и никой не ги озаптява тези антиваксери.голяма работа че не ходя по кръчмиот 2г.
12
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбира се,че ще открият .Вируса е ,като златна кокошчица .На доячите пари им трябват.
11
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горките ваксъри вече нямат имунна система, а вирусите ги дебнат
10
0
 
38
 
! Отговори
Талибанн преди 2 години
До славянин ... но както вече се видя, целият този цирк в момента се управлява от една алчна и жадна за власт група хора! Липсва всякаква медицинска логика във взиманите решения на световно ниво. Решения, които после биват насилствено налагани на всяка една държава в някаква зависимост (било то финансова или политическа). Тепърва ще има да гледаме как ще се развива този цирк.. но освен, че ще гледаме, ще имаме и "удоволствието" да участваме в него! Но тока ще е, когато е пълно с блеещи офтсе!
9
0
 
36
 
! Отговори
Талибанн преди 2 години
До славянин защото вирусът е тъnо... дори не е и същество. В природата му е да еволюира и да се приспособява. В среда от ваксани, най-много ще оцелеят мутациите, които успяват да заобиколят защитата на ваксината. Един вид "естествен" подбор на мутациите. Ето защо и цялото ваксане е тотално грешна тактика! Няма как да се ваксинира целият свят за 1 денонощие, съответно ваксините трябваше да се прилагат само на уязвимите групи, така че по-трудно да се селектират вакс.-устойчивите мутации.
8
2
 
39
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Защо там където най-много се бодат се пръкват тези разновидности!?
7
1
 
6
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Извинявай, натиснах плюсчето без да искам.Исках да натисна минуса
6
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вдигайте ръкавите, зомбита! Нов щам-нов бустер.