Откриха нова разновидност на "Делта" варианта

Тя е регистрирана около 280 пъти в Германия от юли досега
22 окт 2021 01:00,
56
Откриха нова разновидност на "Делта" варианта
Снимка: Pixabay

Експертите от Световната здравна организация откриха и наблюдават новата разновидност на "Делта" варианта на COVID-19.

Учените обясниха, че подвидът AY4.2 има две допълнителни мутации.

Неотдавна експерти съобщиха за ръст на разновидността във Великобритания. Русия също регистрира първите си случаи на зараза с разновидността, пише БГНЕС.

Институтът "Роберт Кох" информира, че разновидността AY4.2 е засечена около 280 пъти в страната от месец юли досега.

Още по темата
Изследователите не смятат, че разновидността ще е чувствително по-заразна от оригиналния вариант Делта, който бе засечен първо в Индия в края на 2020 г.и вече е доминиращ в целия свят.

Преди два дни ръководителят на групата за изследване на ваксините на университета в Оксфорд Андрю Полард каза пред Би Би Си, че подвидът на варианта Делта на новия коронавирус вероятно няма да промени ситуацията с COVID-19.

Междувременно директорът по извънредните ситуации на СЗО Майк Райън каза на пресконференция в Женева, че нарасналото социално общуване на закрито с настъпването на зимата в Европа след премахване на ограниченията в много страни води до ръст на инфекциите с COVID-19 в много страни в Европа.

"Повече от ограниченията вече не действат в много страни. И виждаме съвпадението с настъпването на зимата, когато хората се прибират вътре, на закрито. Въпросът е дали ще преживеем същото като миналата година и здравните системи отново ще бъдат поставени под натиск", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
Талибан преди 2 години
До +++ "Е този вирус не е безсмъртен.Много ми е интересно като изчезне след 1 г." --- ще изчезне колкото е изчезнала инфлуенцата. Това е просто поредния грип, с които се среща човечеството. Както при другите непознати вируси в историята, и този ще има по-висока леталност в началото докато имунната система на хората не се срещне с него.
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Революция требе с тоя звер. Нема да стане с добро. Не разбира от дума. Нема капка мозък...
43
0
 
3
 
! Отговори
хахахаха преди 2 години
Вече прекалиха, съвсем ни взеха за ***. Айде на иглите всички да станат нарком*ни. Какво толкова 2-3-4....8, важното е пари да падат за алчната фармация, тия хора полудяха ли?
42
1
 
7
 
! Отговори
+++ преди 2 години
Е този вирус не е безсмъртен.Много ми е интересно като изчезне след 1 г. за какво ще пишат пишман журналистите и тия "професори","доктори" и т.н. "светила" които ръсят глупости навсякъде.
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Става досадно!
40
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Милиард и половина ваксинирани, половин милиона случай активни към момента. Иначе са го прекарали 220 милиона. Накрая Ковид ще остане само в България и Румъния.
39
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Клoyните от Възраждане пак се раздават в Ковид темите
38
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз още чакам Български вариант, защото нали казаха, че тук като сме неваксинирани, сме развъдник за варианти...
37
5
 
1
 
! Отговори
до 40 преди 2 години
ами питай се но докато се питаш предложи нещо което да намали поне умрелите ако не заразените. И не ми разправяй Мангъровите простотии за грипче и съчки.
36
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, че доста хора се ваксинираха и заразените са 5-6 пъти по-малко. Знае се че колкото повече заразени, толкова по-голяма вероятност от нови мутации.
35
5
 
10
 
! Отговори
ваксаджия преди 2 години
Яко ще се мре! Гответе чувалите. А ваксинираните дори и да хвърлят топа, няма да ги пишат че е от ковид. И ще е със сертификат и привилегии. По тая причина се ваксах, въпреки че хич не им вярвам на буламачите. Както навремето навремето взех партийна книжка по подобни причини, без да съм им вярвал в партията.
34
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Питам се, защо всичко е толкова едностранчиво в полза на ваксините. Няма ли противни мнения? АААА, има, но не ги огласяват. И то са от имунолози сс дълъг стаж. Когато видя спор по темата и ще имам мнение, но няма спор. Ваксинирайте се, ваксинирайте се...
33
4
 
12
 
! Отговори
Примитив преди 2 години
Много корави гадинки са вирусите, като срещнат нещо неблагоприятно за тях - веднага се променят. Примитивчета, лесно им е.Какви ли трябва да са мозъчетата на тези, които си мислят, че недоправени "ваксини" ще спрат еволюцията?Доказателствата са налице - милиони ваксинирани, милиони болни.
32
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква ирония- мутация в една от държавите участвали в разработката на Пфайзер.
31
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро ще ви уврат главите, че вируса мутира за да се справи с ваксините ви и с тях само влошавате нещата.
30
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Вариантите" се появяват в страните с най-много "ваксинирани" за да се оправдае защо най-много новозаразени има там. Някак трябва да се обясни защо псевдоваксините не просто не работят, а влошават ситуацията. Във Великобритания ги подготвят че щяло да има "супергрип" тая зима, с което вероятно после ще обясняват тежкото състояние при "вакснираните"
29
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали обяснявахте, че щяла да се появи у нас, защото не сме се ваксинирали? Защо така пак във ваксинирана страна изникна мутацията?
28
0
 
18
 
! Отговори
Антон преди 2 години
За какво нарастване на случаите в западна европа говори този. Ония ерасите нали са масово ваксинирани. Как така има нарастеане на случаите. Я ходете да си набиете шеста доза
27
0
 
9
 
! Отговори
Чичо дядко преди 2 години
Който търси ,намира.
26
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ухаааа! А, ваксините действат ли или трябват нови?