Румен Радев: Ще свикам КСНС за пандемията, но при при ясни позиции

Подлежи на критика начинът на въвеждане на мерките, смята той
Обновена: 22 окт 2021 18:40 | 22 окт 2021 18:37, Анисия Иванова
243
Румен Радев: Ще свикам КСНС за пандемията, но при при ясни позиции
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Очаквам конструктивни и ясни позиции от партиите, за да има какво да обсъждаме. Това заяви президентът Румен Радев в отговор на въпрос за предложението да бъде свикано заседание на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) по повод пандемията от ковид и мерките в нашата страна. Държавният глава коментира този въпрос пред български журналисти в Брюксел, където участва в двудневното заседание на Европейския съвет.

Президентът посочи, че би свикал среща, но при ясни позиции. Не виждам болшинството от партиите с ясни позиции. Част от тях са заети да организират протести, други - да подкрепят тайно и да разпалват протестите, други просто не казват нищо, заяви президентът по повод въведените ограничения, свързани с пандемията. Всички са изплашени от това, което става, но никой не иска да вземе отношение какво да се прави в тази криза и да излезе с ясна позиция, добави той.

Много от партиите в момента броят гласове - ще вземат ли, или ще загубят гласове, ако обявят ясна позиция. Не броят хора, които се заразяват, не броят с колко лекари и медицински сестри разполагаме, не броят колко хора всеки ден умират.

Призовавам за съзнателност, за разбиране на това, което прави правителството. Да, подлежи на критика в някои аспекти - за начина на въвеждане на тези мерки. Трябва да направим всичко възможно да не допуснем пик, който да взриви здравеопазването, да докара до пълно изтощение нашите лекари, висока степен на заболеваемост и на починали хора. Не трябва да го допускаме, призова държавният глава.

Той отбеляза, че отдавна има ваксини, всеки ден хората са били призовавани да се ваксинират. Президентът даде пример с Белгия, където с над 80 на сто ваксинирани пълнолетни граждани всичко е отворено. Призовава се за ваксиниране, но трябва да има ясното разбиране какви могат да бъдат последствията от пандемията, заяви Радев. Той определи като изключително тревожна обстановката с епидемията в Румъния. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
0
 
0
 
! Отговори
. преди 2 години
Късно е чадо.
182
1
 
4
 
! Отговори
Не преди 2 години
Не на черният сертификат !!
181
3
 
10
 
! Отговори
АК-47 преди 2 години
Я виж ти, имало пандемия... Сети се. Призовавало се за ваксиниране, но той лично кога го е направил? И как се е ваксинирал миналото лято, както каза, като ваксинирането в България започна м.декември миналата година, а де???
180
5
 
19
 
! Отговори
ясна позиция преди 2 години
за кога ше ги свикваш бе фигурант ? да ги беше свикал преди 3-4 месеца . държавата пламна ти сега се сети . а и ти си отиваш след 14_ти .
179
3
 
13
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Математическа теорема: Всички военни са ***. Доказва се чрез опровергаване на отрицанието й. Нека допуснем, че в множеството на военните има 1 умен елемент. Той ще спазва устава, но понеже е умен, неминуемо ще попита колегите си: Другари, защо ходим с униформи по улиците? След което ще бъде изключен от множеството на военните за обсъждане и неподчинение на устава и множеството на военните ще се състои пак само от *** елементи. Теоремата е доказана.
178
5
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
В тази "криза" някой управник трябва ясно да заяви,че това е гигантска манипулация,и масова психоза,с цел облагодетелстване на антибългарски елементи,намиращи се във и извън България.Просто е.
177
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мдаа... оказа се, точно толкова пагубно като това да те управляват еднокнижници, е да те управляват зелени фуражки
176
1
 
6
 
! Отговори
Деса - травестит..? преди 2 години
Они си знаят...
175
3
 
19
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Наглецът отново строши нагломера! Това не е борец срещу "мафията, а най-големият слуга на задкулисието, на тези ,които влачат страната надълбоко в блатото! Имали някаква криза, която Фигурантът, говорителят на Черепа, да не ни заби, и да не продължава рови из дъното!
174
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо т. нареченият сертификат се води Зелен..какво общо има със зеленото и зеленият цвят?както и нещата наречени "ваксини" за вирус който все още не е изолиран..в Западна Европа на тези сертификати има места- за 8 дози..засега..половината ще са бустерни явно..
173
6
 
2
 
! Отговори
Много помня преди 2 години
Всички над 45 години са старци
172
25
 
4
 
! Отговори
Калеко преди 2 години
Радев е номер едно защото води война срещу мафията
171
3
 
18
 
! Отговори
ИСКАМ ДА ВИДЯ.. преди 2 години
ЗЕЛЕНИЯТ СЕРТИФИКАТ НА ЛИЦЕТО РУМЕН РАДЕВ....... ДАТА НА ВАКСИНИРАНЕ.. ВИД НА ВАКСИНА..МЯСТО НА ВАКСИНИРАНЕ...СРОК НА СЕРТИФИКАТА......... И БЕЗ ФАЛШИФИЦИРАНЕ....
170
2
 
16
 
! Отговори
ПАЯЖИНА ОТ ПАРТИИ.. преди 2 години
ПППП.. ИБГНИ.. ИТН...... СЪЗДАДЕНИ ОТ ДС/БКП.. ОКОЛО ДС-РАДЕВ........
169
13
 
6
 
! Отговори
Нещо неясно? преди 2 години
Едноклетъчното е Плвнелиев- чexлю
168
6
 
15
 
! Отговори
Нещо неясно? преди 2 години
Само припомням- Радев беше от генералите които Бойко си наслага при чистките в МВР и БА. Направен е генерал и назначен за началник на ВВС от онова едоклетъчно ***. Помните ли го? После Радев рязко се обърна и започна да се прави на бесепар за да захапе президентството. Сега се обърна срещу народа. Защо се учудвате? В крайна сметка Рунтьо си е човек на Козяк и Херо Мусака, както и 90% от политиците. Кой ще избираме на 14 ноември не знам. Иде робство. Свобода или смърт!
167
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гласувайте за Радев и получавате Кацаров +бонус зелен сертификат ,а мерси нема нужда
166
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продаде ни и той, оооо Тервел, ооо Крум, затова ли проляхте кръвта на вашите воини, заради такива предатели, оооо Тангра, Бог на кръвта, врмее е неверниците да се накажат, но не по западно-европейските закони, а по нашите
165
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Много се краде "Комунистическата мафия продължава да създава паяжина от партии за да имитира псевдодемокрация" Това важи за ДС и Радев. Руските партии в България за момента са ПП, ИТН, БСП, Възраждане, Атака, ДБ, Воля. Има и други, но това са от по-"големите".
164
10
 
4
 
! Отговори
Обаче преди 2 години
За Разлика от Путин, Радев не се възползва от Царство България!