Стефан Янев: Мерките не целят да направят ваксинацията задължителна

Служебното правителство осъзнавало, че ще понесе критики заради "непопулярните действия"
22 окт 2021 18:20, Анисия Иванова
295
Стефан Янев: Мерките не целят да направят ваксинацията задължителна
Снимка: Facebook

Макар и непопулярни въведените COVID мерки са най-добрият вариант за справяне със създалата се ситуация, без да се стига до налагане на нов локдаун. Това заявява в своя позиция, публикувана във Facebook, премиерът Стефан Янев.

"Отново искам да подчертая, че тези мерки не целят да направят ваксинацията задължителна за населението. Дълбоко вярвам в свободния избор на всеки един от нас да взима решения за собственото си здраве", категоричен е премиерът.

"Вярвам обаче, че и всеки, респективно, трябва да може да носи и отговорност за тези решения. В този контекст и сертификатите важат както за ваксинирани, така и за преболедували граждани и за такива, които имат негативен тест. Отново акцентирам, че мерките категорично са временни и ще бъдат отменени в момента, в който ситуацията се нормализира“, уверява Стефан Янев.

Още по темата

По думите му служебното правителство е осъзнавало, че ще понесе критики заради "непопулярните действия", предвиждащи въвеждането на т.нар. „зелен сертификат“.

За служебния министър-председател и колегите му "гарантирането на политическото оцеляване и перспектива не могат да бъдат основания" да се постави под риск живота и здравето на българските граждани.

"Разбирайки добре общественото недоволство и осъзнавайки, че ще понесем критики, особено в разгара на политическа кампания, предложихме временни мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19. Подчертавам отново, че сме наясно с политическите последици от тези непопулярни действия, но аз, както, уверен съм, и моите колеги, споделяме позицията, че гарантирането на политическото ни оцеляване и перспектива не могат да бъдат основания да поставим под риск живота и здравето на българските граждани, нито можем да си позволим да дестабилизираме нашата здравна система. В ситуация на тежки кризи не очаквайте от мен да се поддам на популизъм, пренебрегвайки най-висшата ценност – човешкият живот, и поставяйки под риск жизнеността на социално-икономическата ни система", пише премиерът.

В позицията си Янев изтъква, че паралелно с пандемията, служебният кабинет трябва да се справя с кризата с цените на тока и организирането на изборите 2 в 1.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз гласувах за Румен Радев. Заблудил съм се бил, че е мъж на място. Луна е повече на място от него, затова т.г. ще гласувам за нея. Радев е еднакъв с ББ - само лъжи, популизъм, празни приказки, нищо в полза на народа. Какво значи, например, че мерките не целяли задължителните ваксинации г-н Янев ? Защото много приятели ми се оплакаха, че няма да могат да хранят семействата си ако не се ваксинират, към което са твърдо ПРОТИВ. Ще си платите за това, което правите.
238
0
 
0
 
! Отговори
Аватар преди 2 години
Това служебно правителство са оказа, с президента заедно, по предателско и от предното, на Борисов, дори.
237
0
 
7
 
! Отговори
обективен преди 2 години
Всичко заприлича на периода 1933-1945 г.
236
0
 
12
 
! Отговори
Dew преди 2 години
След като ваксинираните станат повече от 55-60%, тогава ще сменят тона - ваксинацията ще стане задължителна. Сега казват, че няма да е задължителна, защото неваксинаните са много повече от ваксинираните. Властващите нямат никакви проблеми да си сменят позицията изцяло.
235
1
 
3
 
! Отговори
Dew преди 2 години
Какви политическите последици от тези непопулярни действия може да има служебен примиер?
234
0
 
4
 
! Отговори
era преди 2 години
Кацаров преди два месеца в интервю заяви, че не е ваксиниран. Интересно ми е сега дали е ваксиниран и как ще отиде на работа в понеделник
233
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо Радев и Янев още не са си дали оставките след като съсипаха държавата? Какво още чакат???
232
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров няма срама, но...вижте му биографията и "великите" успехи. Цялата каша я забърка Радев и той трябва да си плати!!! Този изпълзял от нищото злобен кариерист имаше една задача и я постигна - да се хареса на Херо Мустафа! Той стана организатор на срещата на Триморието и с Полша се наредихме като най- яростните врагове на Русия. Полша има някакво основание, но ние...Защо???
231
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога зелени чорапи на високи постове!!!
230
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Позор!
229
1
 
4
 
! Отговори
Зоро преди 2 години
Достатъчно е учениците да са онлайн поне в големите градове. А където учат да са макс по 8 в стая. Сега не искаме онлайн, обаче искаме пълен локдаун?????!!!!???Ако бяха така от 15 септември, това днес нямаше да се случи. Видяха го това при предния боклукоминистър и пак го повториха. Аз си мисля че Гешев трябва да се самосезира. Това е престъпление масово отвсякъде!
228
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стефан Янев: Мерките не целят да направят ваксинацията задължителна -разбира се хората от тоя сектор може и да напуснат работа -имат избор особено сега при растящите цени- запомнете ги тия изклесяци и българоубийци
227
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако мярката беше наложена от Бойко сега на площадите щеше да има милиони протестиращи. А в момента такива няма... странна работа. Сега да се чуди човек за Бойко Радев ли да гласува или за Румен Борисов.
226
0
 
4
 
! Отговори
1-н преди 2 години
фуражки сър
225
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Принудата е престъпление.
224
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не ползвам болнични услуги, а ако сее наложи съм надплатила в пъти. Мамка ви и прасе, както казва Удхаус, който е доживял 94 или повече беше.
223
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напротив мерките целят да направят ваксинацията задължителна. Кви са тия сертификати? Ми не ща, бе. И не ви натоварвам болниците. От 30 години дето си плащам и ви стъпих в болница. Къде са ми хилядите пари? Я, си мви ги дайте, пък аз ще намеря как да ги оползотворя.
222
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Популисти, нищо друго.
221
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такива са правомощиията на служебно правителство ,иначе бате Бойко..
220
4
 
12
 
! Отговори
USA преди 2 години
ТОЯ Е ВЕЧЕ АУТ ! КАЦОФ Е УБИЕЦА НА ТВА СЕЛЗКО ПРАВИТЕЛСВО !