Стефан Янев: Мерките не целят да направят ваксинацията задължителна

Служебното правителство осъзнавало, че ще понесе критики заради "непопулярните действия"
22 окт 2021 18:20, Анисия Иванова
295
Стефан Янев: Мерките не целят да направят ваксинацията задължителна
Снимка: Facebook

Макар и непопулярни въведените COVID мерки са най-добрият вариант за справяне със създалата се ситуация, без да се стига до налагане на нов локдаун. Това заявява в своя позиция, публикувана във Facebook, премиерът Стефан Янев.

"Отново искам да подчертая, че тези мерки не целят да направят ваксинацията задължителна за населението. Дълбоко вярвам в свободния избор на всеки един от нас да взима решения за собственото си здраве", категоричен е премиерът.

"Вярвам обаче, че и всеки, респективно, трябва да може да носи и отговорност за тези решения. В този контекст и сертификатите важат както за ваксинирани, така и за преболедували граждани и за такива, които имат негативен тест. Отново акцентирам, че мерките категорично са временни и ще бъдат отменени в момента, в който ситуацията се нормализира“, уверява Стефан Янев.

Още по темата

По думите му служебното правителство е осъзнавало, че ще понесе критики заради "непопулярните действия", предвиждащи въвеждането на т.нар. „зелен сертификат“.

За служебния министър-председател и колегите му "гарантирането на политическото оцеляване и перспектива не могат да бъдат основания" да се постави под риск живота и здравето на българските граждани.

"Разбирайки добре общественото недоволство и осъзнавайки, че ще понесем критики, особено в разгара на политическа кампания, предложихме временни мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19. Подчертавам отново, че сме наясно с политическите последици от тези непопулярни действия, но аз, както, уверен съм, и моите колеги, споделяме позицията, че гарантирането на политическото ни оцеляване и перспектива не могат да бъдат основания да поставим под риск живота и здравето на българските граждани, нито можем да си позволим да дестабилизираме нашата здравна система. В ситуация на тежки кризи не очаквайте от мен да се поддам на популизъм, пренебрегвайки най-висшата ценност – човешкият живот, и поставяйки под риск жизнеността на социално-икономическата ни система", пише премиерът.

В позицията си Янев изтъква, че паралелно с пандемията, служебният кабинет трябва да се справя с кризата с цените на тока и организирането на изборите 2 в 1.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
1
 
18
 
! Отговори
Георги Ковачев преди 2 години
Вярно е - не е задължителна. Само дето за много хора вариантите са или ваксина, или да си търсят друга работа.
218
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тези мерки не целят да направят ваксинацията задължителна за населението....................................а само леко принудителна.
217
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Принуждавате хората да се ваксинират с ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН ПРОДУКТ. Сърдете се на себе си.
216
0
 
16
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
Днес посягат на хляба на хората, утре на децата им! Народе... (В. Левски)
215
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китайският вирус влиза само в молове , театри и кина и сгради над 300 кв м. Вирусът НЕ ВЛИЗА в банки , аптеки и хранителни магазини под 300 кв. м . Всеки който се е ваксинирал е защитен от китайският вирус и е по човек от останалите .
214
0
 
19
 
! Отговори
Бальк преди 2 години
Жалко имах някакво доверие в този кабинет - сега ще го платя с новите цени на тока , парното , зел сертификат и хляба от -2 лвКакто при борисов
213
0
 
24
 
! Отговори
Ralica преди 2 години
Как можа да изтърсиш тази глупост. От тук нататък сте пълна нула за мен и загубихте всякакво уважение и подкрепа.
212
0
 
17
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
Напьлно сьгласен сьм - щом са ваксинирани значи ваксината ги предпазва и трябва да не бьдат приемани в болница за да не заемат легла от които нямат нужда - а лечение вкьщи сьс чаиче и аспирин като всяка лека настинка
211
0
 
18
 
! Отговори
ДОЛУ РАДЕВ преди 2 години
Никой от ваксинираните не може да даде гаранция ,че до 10 г няма да го започнат разни опасни болести ---ефекта и провокирането към заболявания които може би никога е нямало да се случат НЕ Е ИЗСЛЕДВАН защото се бързаше като минат 10 г и всичко е наред -- тогава ДА сега е скок във тъмото да кажем 50 / 50 ! дано да няма такова нещо но до този момент НЕ Е ИЗКЛЮЧЕНО ! За това предимно за младите не трябва да се бърза ,а за деца хептен ! Защо не ваксинират предимно възрастни над 65--70 г не ми е ясно
210
0
 
18
 
! Отговори
ДОЛУ РАДЕВ преди 2 години
Възраждане обешава премахване на СЕРЕТИФИКАТА и локдауните и преразглеждане на отношеията със половонеотрална Европа !
209
1
 
22
 
! Отговори
kris преди 2 години
Предлагам да се отказва лечение и хоспитализация на всички ваксинирани! Те имат ''правилните'' антитела - ваксината изцяло ги предпазва от тежко протичане, хоспитализация и см+рт! Ние данъкоплатците вече платихме веднъж от джобовете си техните ваксини! Няма да им плащаме и лечението! Ваксината ги пази! Въпреки нея са заразени? Въпреки нея са зле? Симулират!
208
17
 
7
 
! Отговори
Японец преди 2 години
Слушайте Магъров и драскайте глупости по форумите. Токио има само 41 нови случая на КОВИД за днес. Да, ама японците бяха ***, ваксинираха се и вече забравиха за КОВИД. Умниците на източна Европа тепърва ще влеят пари в погребалните агенции.
207
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 237 "Не на черният сертификат и никога повече позволяване за повторното му въвеждане и отнемане на свободата ни..Оставете ни ние сами да се грижим за здравето си вие го правехте достатъчно" Ами, нали това направиха,бе другарю, оставиха ви досега да "се грижите за здравето си" (и тук трябва да се каже, че в този конкретен случай и за здравето на ближния)? Вие се провалихте с гръм и трясък. Затова сега се налага друг да се погрижи, защото вие не сте способни да решите проблема.
206
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не на черният сертификат и никога повече позволяване за повторното му въвеждане и отнемане на свободата ни..Оставете ни ние сами да се грижим за здравето си вие го правехте достатъчно
205
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 228 "къде ги намират тея от цру тея пионки газунки." Винаги ме е забавлявало как русофилите се опитват да пробутват кестерметата на ДС за хора на Запада. Абе, другарЕ, не разбрахте ли, че са ви очевидни лъжите. Радев, Янев и Рашков са си комунистчета със съвеЦка школовка и минало пар-екселанс.
204
0
 
10
 
! Отговори
fact преди 2 години
ко рече? Фанахме мишката у капана и не целим да я убиваме?че защо тогава си дадохме трудъ да направим капана и да купи сиренето?
203
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Потърсете в Ютуб видеото "Свобода по протокол"
202
0
 
8
 
! Отговори
Земи се гръмни преди 2 години
Какъв измислен генерал си бе бок. Лук.
201
1
 
6
 
! Отговори
факт преди 2 години
мерките ви не стават за нищо бе янЕФ . закъсняхте с 2-3 месеца , сега само отвличате вниманието до изборите . крепите се на едно косъмче да не у летите в ямата . явно това ше стане след изборите , още на 15_ти .
200
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя никаквец с карираната ризка, че и с още по карирана връзка, че и с костюм. селско кестерме, да беше заел копчетата цв цв на републиканецот. къде ги намират тея от цру тея пионки газунки... да им правят и курсчета по етикет, обличане, говорене както правят на истинските агенти. нашите агенти като демокрацията ни, менте. пу...