Стефан Янев: Мерките не целят да направят ваксинацията задължителна

Служебното правителство осъзнавало, че ще понесе критики заради "непопулярните действия"
22 окт 2021 18:20, Анисия Иванова
295
Стефан Янев: Мерките не целят да направят ваксинацията задължителна
Снимка: Facebook

Макар и непопулярни въведените COVID мерки са най-добрият вариант за справяне със създалата се ситуация, без да се стига до налагане на нов локдаун. Това заявява в своя позиция, публикувана във Facebook, премиерът Стефан Янев.

"Отново искам да подчертая, че тези мерки не целят да направят ваксинацията задължителна за населението. Дълбоко вярвам в свободния избор на всеки един от нас да взима решения за собственото си здраве", категоричен е премиерът.

"Вярвам обаче, че и всеки, респективно, трябва да може да носи и отговорност за тези решения. В този контекст и сертификатите важат както за ваксинирани, така и за преболедували граждани и за такива, които имат негативен тест. Отново акцентирам, че мерките категорично са временни и ще бъдат отменени в момента, в който ситуацията се нормализира“, уверява Стефан Янев.

Още по темата

По думите му служебното правителство е осъзнавало, че ще понесе критики заради "непопулярните действия", предвиждащи въвеждането на т.нар. „зелен сертификат“.

За служебния министър-председател и колегите му "гарантирането на политическото оцеляване и перспектива не могат да бъдат основания" да се постави под риск живота и здравето на българските граждани.

"Разбирайки добре общественото недоволство и осъзнавайки, че ще понесем критики, особено в разгара на политическа кампания, предложихме временни мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19. Подчертавам отново, че сме наясно с политическите последици от тези непопулярни действия, но аз, както, уверен съм, и моите колеги, споделяме позицията, че гарантирането на политическото ни оцеляване и перспектива не могат да бъдат основания да поставим под риск живота и здравето на българските граждани, нито можем да си позволим да дестабилизираме нашата здравна система. В ситуация на тежки кризи не очаквайте от мен да се поддам на популизъм, пренебрегвайки най-висшата ценност – човешкият живот, и поставяйки под риск жизнеността на социално-икономическата ни система", пише премиерът.

В позицията си Янев изтъква, че паралелно с пандемията, служебният кабинет трябва да се справя с кризата с цените на тока и организирането на изборите 2 в 1.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мерки..меркии от 2 години насам близо..Резултат нулевв..Имат ни за толкова глупави колкото не сме
198
0
 
13
 
! Отговори
Свобода преди 2 години
СвОбодА !!!
197
2
 
19
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Сертификат не ми трябва,със ваксина няма да се тровя доброволно за нечий кеф и печалба!
196
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом разбраха понеж се правеха,че не знаят цяла година докат не издокараха първа ваксина,че тогаз откриха,че туй нещо дет му викат вирус Ковид се лекува с лекарство против ***,че още използвано против краста,че била от ***,къде е вирус,къде е ***,но се лекува туй и онуй с него,а викат тоз вирус устойчив,болници се напълнили,че от онуй и др. се непълнят бързо,кат от туй,че още тест с пръчки как от ***,но за тях по точно маркирани,мерки за ваксинации,но не таз от лека зарад паника.
195
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
гласувай за радев получаваш кацаров с бонус сертификат,аре нема нужда
194
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
неприемане на зелената сделка, премахването на сертификати, спирнето на пръскащи самолети над българия, излизане от ЕСССР и най вече НАТО. оставяме руснаците да си направят голяма база у нас и да държат в шах туркия и американските *** гръция и албания и да си пазят тръбите за газта, в замяна на газ и пазари. българите от европистан ще се завърнат. В Ъ З Р А Ж Д А Н Е. да поведем европа по пътя на свободата. да покажем че не сме ганчовци а най древния народ на света.
193
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След 5тата доза ще сменят цвета на "зеленият" сертификат с оранжев..както се случи с щамовете..нигерийски френски английски вариант..южноафрикански бразилски и така нататък..както и вълните алфа бета делта тета гама..впрочем- вълна делта -се нарича дълбокият сън на мозъка..британският беше до 70 пъти по заразен или просто така го представяха
192
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 208 А когато пожарникаря и бившата комунистическа мутра и борче от прехода др Борисов те клати 12 г,що не го забеляза бре?-:) Ама сега ти "убиват" нещо а? И той е "генерал"! Фал;ив ама "генерал"! -:) Леле леле...
191
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И 8 сертификата да въведат и поискват чрез господарите си болшинството няма да се инжектира..Не се пречупвайте..изправете се и те ще паднат
190
1
 
17
 
! Отговори
Политолог преди 2 години
За съжаление е този човечец ! Поставиха го на този пост без да му дадат никакви права ! Той е абсолютна нула във властта! Поставен е от вездесъщите агенти на бившата ДС ( те управляват дефакто днес ). А фигурантът е само машата , с която са покарали българското стадо към скотобойната ! Да ви е честита "промяната" , "умни" съграждани и съселяне! Скоро и рубли ще имаме за национална валута.
189
0
 
3
 
! Отговори
урсулът може да преди 2 години
Бие мъжа си ,ама тука порядките са други ! Със Възраждане напред доката евро--тромп.....тите не са ни резнали м ете ! Наздраве ! че от ЕС и ръкията ще спрът
188
1
 
3
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Ако ще има по-строги мерки като затваряне поне да го направят докато не минат всички зимни празници,а после ще наваксаме.
187
5
 
5
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Ъррррррр ,мутри ,каскети ,денелаци,*** ,изчадия,съд конфискация и затвор за всички от ГЕРБ били в управлението през тези 12 години,каскета ВЪННН.Пеевски долнноооо и нагло нищожествоооо и той в затвора за КТБ,за Турски порок.
186
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Премиер - генерал. Президент - генерал. Навсякъде ченгета и шпиони и репресивна политика по външна команда.
185
0
 
11
 
! Отговори
много трябва да вни- преди 2 години
маваме на изборите само няколко партии обещават отмяна на серетификатите отмяна на локдауните ,преразглеждане на зелени сделки и разни еднополови конвенции едно е Мъжка България друго е половонеутралното ЕС всеки по пътя си ,Ние май малко се бяхме объркали ,ама като гледам и Унгария и Полша и др не мислят че това което си мислят във ЕС ще се получи ,Ингилизите се усетиха и се чупиха ....да не са луди някакъв субект Урсула да ги наведе ,да,да ...
184
2
 
12
 
! Отговори
абе хора преди 2 години
Има ли някаква връзка между зеления чорапи зеления сертификат?
183
5
 
4
 
! Отговори
Нашите че са за преди 2 години
,,обичане ,, ама май цялата работа е спусната от ЕС --онези не могат да ни гледат как им се измъкваме от половонеутралните химии ! Искат първо да ни направят зомбита да ни разселят кой на къде и после да си пуснат колониалните двукраки на нашата земя !
182
1
 
21
 
! Отговори
Четете ли? преди 2 години
Янев, четете ли с твоя ментор коментарите? Четете, че няма да ви спасят ни социологическите стъкмистики, ни червените мишки - съветници! На 14-ти ще берете резултатите от народната "любов", която нагло предизвикахте. Пише ви го човек, който до преди една седмица беше тръгнал да гласува за Кире и Румбата! Ся ще ме хванете за "зеления сертификат"! Чао втори мандат!
181
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо полицаи и военни управляват държавата?
180
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 203 " Оставка" Единственото което е истина и написа в "коментара" си беше само "*** Борисов"!