Стефан Янев: Мерките не целят да направят ваксинацията задължителна

Служебното правителство осъзнавало, че ще понесе критики заради "непопулярните действия"
22 окт 2021 18:20, Анисия Иванова
295
Стефан Янев: Мерките не целят да направят ваксинацията задължителна
Снимка: Facebook

Макар и непопулярни въведените COVID мерки са най-добрият вариант за справяне със създалата се ситуация, без да се стига до налагане на нов локдаун. Това заявява в своя позиция, публикувана във Facebook, премиерът Стефан Янев.

"Отново искам да подчертая, че тези мерки не целят да направят ваксинацията задължителна за населението. Дълбоко вярвам в свободния избор на всеки един от нас да взима решения за собственото си здраве", категоричен е премиерът.

"Вярвам обаче, че и всеки, респективно, трябва да може да носи и отговорност за тези решения. В този контекст и сертификатите важат както за ваксинирани, така и за преболедували граждани и за такива, които имат негативен тест. Отново акцентирам, че мерките категорично са временни и ще бъдат отменени в момента, в който ситуацията се нормализира“, уверява Стефан Янев.

Още по темата

По думите му служебното правителство е осъзнавало, че ще понесе критики заради "непопулярните действия", предвиждащи въвеждането на т.нар. „зелен сертификат“.

За служебния министър-председател и колегите му "гарантирането на политическото оцеляване и перспектива не могат да бъдат основания" да се постави под риск живота и здравето на българските граждани.

"Разбирайки добре общественото недоволство и осъзнавайки, че ще понесем критики, особено в разгара на политическа кампания, предложихме временни мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19. Подчертавам отново, че сме наясно с политическите последици от тези непопулярни действия, но аз, както, уверен съм, и моите колеги, споделяме позицията, че гарантирането на политическото ни оцеляване и перспектива не могат да бъдат основания да поставим под риск живота и здравето на българските граждани, нито можем да си позволим да дестабилизираме нашата здравна система. В ситуация на тежки кризи не очаквайте от мен да се поддам на популизъм, пренебрегвайки най-висшата ценност – човешкият живот, и поставяйки под риск жизнеността на социално-икономическата ни система", пише премиерът.

В позицията си Янев изтъква, че паралелно с пандемията, служебният кабинет трябва да се справя с кризата с цените на тока и организирането на изборите 2 в 1.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
2
 
10
 
! Отговори
Решението преди 2 години
Оставка съд и затвор!
178
4
 
7
 
! Отговори
Истината е Възра- преди 2 години
--ждане ! Костадин Костадинов каза по телевизията че веднага ще премахнат СЕРЕТИФИКАТА и всякакви локдауни както и че ще сипе да ядът на тези които докараха дъжавата до тук ! Мен това ме устройва !
177
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 201 Не се зори. Сипи си една "висококачествена" Пятъ озер и си хапни 4 сиренца. После цункай Ленин за лека нощ.
176
4
 
9
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 2 години
Тия МОШЕНИЦИ в Служебното правителство явно дойдоха САМО за да СЕДНАТ на мястото на Бокл.ук Борисов и да КРАДАТ, вместо да МАХНАТ маските.Тоя път трябва да ЗАПАЛЯТ парламента и Министерски съвет... Тия служебни министри да бягат към Турция, ЗАЕДНО с всякакави араби и китайци, които продават китайско- турски ВАКСИНИ и китайско- турски МАСКИ.
175
3
 
11
 
! Отговори
Да бе да... преди 2 години
Единствено се интересувате от избирането на Румен Радев за още 5 години live's live.......... БОМБЕТА, ВЪН...!!!
174
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човечеца е зависим! Ако не говори лъжите които му спуснат ще уволнят некадърните му уредени деца на високоплатена държавна работа. Така да се каже държат го за топките и му пускат лъжите в устата. А каква отговорност може да носи той? Той е никой!
173
2
 
6
 
! Отговори
до 184 преди 2 години
Разбирай, каквото си искаш. Като си започнал, що не довърши сам. Та - насред големия ЦИРК, подгрята с любезното спомоществователство на двете мутри публика, се изтъпани бледият Фигурант и жалко размаха юмруче. Оттук нататък разкажи ти, как и с чие спомошествователство и срещу какво от безлика мижитурка същият се превърна в Спасител на нацията, направи си партия и без малко щеше да спечели изборите на първи тур, ако не беше тоол кова страхлив, изпълнителен и глупав. Не ме питай др. въпроси.
172
10
 
6
 
! Отговори
старец преди 2 години
Вие на "улави" ли се правите?-:( Какво зависи от Янев бре българино? Служебното правителство,на която и да е държава в ЕС,следва и провежда ЕДИНСТВЕНО И Само на ЕС Политиката! Следват Стриктно инструкциите от Европа ,Брюксел и ЕС! За какво обвинявате точно Янев Не разбирам!Превест и да се "кефят" в ситуацията имат избирателите на Борисов!Повечето са млади,щото мутрата бивша тях зариби с 12 годишното си дерибейство! Ние които сме от неговото поколение,пред нас Не върви щото го помним борчето!
171
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Отново акцентирам, че мерките категорично са временни и ще бъдат отменени в момента, в който ситуацията се нормализира, уверява Стефан Янев." ================ А аз пък категорично акцентирам, че това е една гигантска, космата, брадата и нагла лъжа. ЛЪЖА!!! Мерките с т.нар. зелен сертификат НЯМА да са временни и НЯМА да бъдат отменени в близките няколко години - нито по света, нито у нас. Те ще са дотогава, докато населението бъде въведено в един постоянно-цикличен режим на инжектиране.
170
1
 
16
 
! Отговори
Неееееее преди 2 години
Ние ти вярваме безрезервно! Да бе, май**ната ти!
169
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато един комунист ви каже добър ден, погледнете дали е светло навън.
168
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой няма право да ограничава Конституционните ви права.Никой!
167
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
E, кой има излишни 500 лева на месец за тестове?
166
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ви задължаваме, но ще ви стъжним живота ако не го направите.
165
0
 
6
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Ще ви *** майката..и днес видях доста хора,с които ще ви изнасилим майката.
164
0
 
11
 
! Отговори
Никола преди 2 години
Абе къде са учиндолските мутри?Те не смеят да се обадят да не спечелят още гл-.. упа....ци.Боже колко тъ...па -ци има в тая България
163
1
 
16
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
В момента правите ваксинацията задължителна.
162
2
 
6
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Трепването ви е малко
161
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 173 Да разбирам ли,че и Ти въздишаш по др Борисов като "момите" и "бабите"? За мъжете дето искали да му "подръжават" нищо не споменавам!-:)) Хей многознаецо! Хайде след като се пишеш на многознаещ.Сподели на Младите българи примерно,че Божков когото наричаха"ЧЕРЕПА" по време на протестите и др Борисов,са от едно поколение мутренското след 1989 г! И такъв ЦИРК спретнаха 2 мата пред младите българи,че ми бяха и смешни и нагли въобще да се "обвиняват" един друг пред всички! КАЖИ ГО В ПРАВ ТЕКСТ!
160
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев ДС слугата "уверява". Янев, още ли ти се струва, че те подслушват? Как са децата? Вземат ли по 7 бона на длъжности, които се заемат с конкурс, но твоите деца са без такъв?