Студенти на протест в Гърция, дискриминирали неваксинираните

Забавен е темпът на ваксиниране според лекарите
22 окт 2021 13:30, Елка Василева
31
Студенти на протест в Гърция, дискриминирали неваксинираните
Снимка: архив, БГНЕС

Студентите в Гърция протестираха заради, според тях, различното отношение към неваксинираните срещу коронавирус. Междувременно леглата в Covid отделенията в болниците в Северна Гърция са заети, предаде БНР.

Неваксинираните студенти са дискриминирани, заявиха на протест учащите във висшите учебни заведения. Те твърдят, че ограничителните мерки като тестване по два пъти на седмица и дори разделно посещаване на лекции, библиотеки и общежития са във вреда на образованието.

Още по темата

От другата страна са преподавателите, които поискаха от министъра на здравеопазването да затвори временно университетите и да се премине на дистанционно обучение.

От опозиционните партии коментират за „хаос и липса на адекватна стратегия“ по ограничаване на разпространението но вируса. Големият проблем е обществения транспорт, където правителството не променя нищо, коментират депутати.

Специалистите в Гърция са категорични, че прилаганите ваксини защитават и от новия вариант на коронавируса Делта плюс.

Забави се темпът на ваксиниране според лекарите, а 90% от хоспитализираните не са ваксинирани.

Премиерът заяви, че няма да се въвежда национален локдаун.

Икономиката няма да издържи, а и хората са уморени и не спазват ограниченията, казват експертите.

 


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-гадната и опасна ваксина е от цял убит вирус. Някакъв руски *** тука искал такава. Ха ха ха Вас ви е страх от рнк ваксините пък от цял вирус не ...
26
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз пък съм дискриминирани от неваксинираните. Заради тях теглим всички това тегло.
25
1
 
0
 
! Отговори
Студент в Гърция преди 1 месец
Тестовете които искат за университети и училища, уж са "верни"Вообще не ти проверяват нищо, защото докато ти взимат секрет "проба" вече на имейла са ти изпратили теска който е отрицателен!И още преди 1 месец бяха болни над 7000 деца!Така че докато не отмине това нещо не мисля, че е добре децата да ходят където и да било и да ги тестоват на всеки два дни, за да стои в час в който е с маски и без да си на двора нямаш право да я махнеш дори и да ти се пие вода!!!!!
24
1
 
3
 
! Отговори
Студент в Гърция преди 1 месец
Аз съм студент в Атина!Знаете ли сутринта каква гъчканица е по автобуси, метра и всякакъв вид транспорт. Автобусите не спират на спирките защото вътре няма место и за една игла и ученижите са прилепнали към прозорците и имам чувството, че автобуса ще се пръсне. Няма ден в който студенти или ученици да не закъсняват за часове и лекции!!!Не само дадени номера на автобуси са така а ВСИЧКИТЕ през целия ден!!!! В България този ужас и това нещо го няма и не сте го изпитали, затова не знаете.
23
2
 
10
 
! Отговори
кгдъкх преди 1 месец
Глаголът "дискриминирали" е много двусмислено спрегнат в минало време, за да може журналистчето са покаже, че не защитава тази теза. А жестоката истина е, че има очевадна дискриминация, пренебреквайки всякакви конституционни и човешки права. А ваксинираните могат и разнасят зарази без последствия. Никой не ги тества, защото имат повече права. Значи пак стигаме до факта, че ИМА ДИСКРИМИНАЦИЯ.
22
6
 
5
 
! Отговори
Въпрос преди 1 месец
А в България кога? Умнокрасивите студенти са на опашка за зелени сертификати? Чичо Череп май свърши паричките.
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Забави се темпът на ваксиниране според лекарите, а 90% от хоспитализираните не са ваксинирани." Ами че то същото и там като у нас! Нали били уж "по-дисциплинирани"?Нали били уж "по-послушни" от нас?
20
3
 
3
 
! Отговори
vlady преди 1 месец
Има руска и китайска ваксина с цял убит вирус, ЕС може спокойно да одобри поне една от двете - създава пълноценен имунитет.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И тук трябва. Не отговаряйте на злото тр.олче. Той това работи. Друго не умее.
18
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой им пречи да се ваксинират и да не пречат на образованието? Ама студентите (повечето) точно за образованието не са се загрижили, уви.
17
18
 
5
 
! Отговори
Джо преди 1 месец
КАТ взема една тояга, ще видят те една дискриминация!!!
16
3
 
9
 
! Отговори
по гейския пример преди 1 месец
Да си лепнат "ТРАНСВАКСИНИРАНИ" и да дават по утъпкания път на трансгендърите! Във ЕС тия 'ценности' вървят!
15
10
 
10
 
! Отговори
До 14 преди 1 месец
Такива като тебе заслужават страшни средновековни мъчения преди полета към отвъдното. Лично бих ти ги приложил. За мене ще е удоволствие , ваксаре
14
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До7-ми. Вратите на гробищата са отворени за теб. За там няма дискриминация.
13
34
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Точно обратното, дискриминирани са нормалните хора които искат да се приключи с пандемията, тези си нямат и на идея какво причиняват на останалите и на икономиката.
12
7
 
22
 
! Отговори
Специалистите преди 1 месец
Кои са, що са, дето ги цитирате инкогнито?То ако кажа , че и марсианците препоръчват ще е също толкова достоверно, колкото и неназованите специалисти.Забавял се темпа на ваксиниране, ще рече че хората не искат да се ваксинират и това е тяхно ПРАВО! Колкото и да натяквате, че ваксините са решение, ами НЕ! НЕ СА! И това става все по-очевидно.
11
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мен, като родител на студент, ме е срам от безразличието им.
10
5
 
13
 
! Отговори
fact преди 1 месец
До АнонименКОЕ? ЗАЛАГАШ ЛИ ХАПИ, ЧЕ ПРИ 100% ВАЩСИНИРАНИ ШЕ ОТПАДНАТ ОГАНИЧЕНИЯТА. Щото те се налагат от чалък крог цоиншстш, стъпили на врътът на светъ. докато те не решът: 5 маски и 13 васцини.ай така, за техен кеф и контпрол.
9
6
 
3
 
! Отговори
Луна преди 1 месец
Има ли студентиии?
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Израел с население от 10 милиона, България на половина толкова