Витанов: Локдаун трябва да има при 9000 заразени за денонощие

Доц. Гломб: Тестовете за антитела са безсмислени
22 окт 2021 11:13, Ния Христова
143
Витанов: Локдаун трябва да има при 9000 заразени за денонощие
Снимка: БГНЕС
Как ще се промени ситуацията в страната след новото изискване за "зелен сертификат"? Какви са очакванията на експертите за развитието на вируса? 
 
"Когато започнат да се изследват здрави хора, процентът спада. Това се вижда и лятото, когато сънародниците ни тръгнат за Гърция. Днес положението е следното. Вчера областите в тъмночервена зона бяха 16. Днес има още две области, които са на път да влязат.  Базовото репродуктивно число втори ден е над 1.3, което означава, че натискът над здравната система ще продължи. 10 души заразяват почти 14 други. Във всички 28 области разпространението е дифузно, най-силно е във Видин, София-град, Монтана, Перник", обясни пред Нова тв математикът Николай Витанов.
 
Според него ориентировъчната граница за налагане на локдаун трябва да бъде 9000 заразени за денонощие. Математикът е на мнение, че евентуално затваряне ще бъде политическо решение.
 
"Знаете какво очаквам за смъртността. Дори мисля, че в момента ситуацията е по-лоша. Съотношението между регистрираните нови случаи и тези с фатален край е около 4%, което значи, че при 5000 заразени живота си губят 205 души", добави Витанов.
Още по темата
 
Той е на мнение, че няма мерки, които да предотвратят случващото се. 
 
"Това, което се знае, е, че антителата, които се образуват в резултат на коронавирусната инфекция, много бързо избледняват и организмът бързо забравя срещата си с който и да е от коронавирусите. Наистина ние познаваме Sars-Cov-2 по-малко от две години и знанията ни са от тогава, но нямаме основания да смятаме, че този вирус ще се различава от останалите. Лекарите, работещи в COVID отделения, са в ежедневен контакт с COVID. Те непрекъснато си гъделичкат имунитета да бъде в достатъчно напрегнато състояние, но това се отнася за хора, които са в ядрото на бурята. Антителата са най-различни видове, а тестове, които са разработени сега, не дават достатъчно достоверни данни, че става въпрос за протективен имунитет", обясни доц. Николаева-Гломб.
 
"Не мога да разбера защо толкова лекари казват да не се ваксинираме, ако имаме високи антитела. Може би защото не са си направили труда да прочетат и да се държат в час в морето от информация за ролята на антителата в имунитета. Те имат своята роля, но няма стандартизиран и валидиран метод, който да каже – това е границата от антитела, при която ти си защитен от преболедуване", посочи още вирусологът.
 
Според нея от вирусологична гледна точка издаването на сертификат след поставянето на първа доза ще създаде проблем. Тя препоръчва ваксинираните да ограничат контактите си в периода между двете дози и 14 дни след втората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
25
 
! Отговори
Бигот преди 2 години
"Искаш ли да съсипеш провинция, назначи да я управлява учен" - Ото фон Бисмарк
35
1
 
17
 
! Отговори
Евстатий преди 2 години
До АнонименВиновен е за дезинформация и насаждане на паника! Денонощно е по ТВ и бълва черни прокоби!СЪД!
34
4
 
7
 
! Отговори
Касандра преди 2 години
Ето, дава ви се решение - спрете да се тествате. Прочетете в интернет как се лекува (примерно д-р Зеленко), идете до аптеката, изкарайте си заразата ако ви хване и толкоз.
33
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли кой да затвори устите на тоя набеден математик?
32
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Това, което се знае, е, че антителата, които се образуват в резултат на коронавирусната инфекция, много бързо избледняват и организмът бързо забравя срещата си с който и да е от коронавирусите.-------------------------------------------------------------------------Масова пропаганда за ваксиниране, вече не се свенят да говорят и откровени лъжи!!!
31
6
 
27
 
! Отговори
2+2=5 преди 2 години
То по бакалските сметки на математика досега за 2 години цялото население да беше се заразило по два пъти!
30
3
 
26
 
! Отговори
Ехо преди 2 години
Само не забравяйте манипулациите --- поради факта, че тестовете показват каквото иска създателят им, "заразен" не е еквивалент на "болен", а след като и т.нар. здравен министър обясни, че наложената ни отвън методика е да се пишат всички починали ОТ ковид, дори да са починали от друго С ковид. Е, не било правилно, но не можело да сменяме статистиката.
29
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, не се спря този човек!
28
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А за кое по-точно ви е виновен Витанов, хейтъри побъркани?
27
2
 
0
 
! Отговори
Мен преди 2 години
До from IrishTimesЯ дай да видим смъртността.
26
6
 
21
 
! Отговори
Евстатий преди 2 години
СЪД ЗА ТЕБ ДРУГАРЮ ВИТАНОВ!
25
7
 
18
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Браво на големият пианист Витанов - постигнал е практически постоянен делириум с халюцинации.
24
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази сутрин този беше на телевизора некъпан от поне 10-тина дни. От косата му капеше мас.
23
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При румен радев е така, няма да ревете.
22
4
 
21
 
! Отговори
Витанов - позор! преди 2 години
Николай Витанов се бори да стане чл.-кореспондент на БАН. Ако това стане, основателите на Българското книжовно дружество, предшественика на БАН, начело с Марин Дринов ще се обърнат в гробовете си.
21
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми днес направиха 50,000 теста. Утре като направят 100,000 теста, при 10% заболеваемост, ето ти бройка над 9000. То с цифрите и баба ми може да си играе.
20
12
 
34
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Локдаун никога повече няма​ да има! И никога повече няма да спазваме никакви мерки! И никога повече няма да общуваме с ваксъри! Държава не съществува, армия, полиция, съд, лекари, политици, юристи и т.н. - всичко принадлежи на еврейските господари на света, но скоро Бог им е приготвил страшно наказание. Не изпълнявайте никога никакви заповеди, мерки и пр. на еврейските роби!
19
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Накрая хем набоден, хем затворен вкъщи!
18
10
 
5
 
! Отговори
aaa преди 2 години
Не мога да повярвам, Витанов най-накрая да каже нещо смислено.Е това е приказка - ако станат 9000 локдаун и точка.Доста по добре от безсмислените прогнози, които правят математиците на база на произволни и частични данни.Професор НезнамСиКой беше прогнозирал 10000 нови болни на ден за 15 Октомври, се оказа тотален провал прогнозата му.
17
2
 
16
 
! Отговори
Терор в България преди 2 години
Озаптете си МВР Перник и ДАНС ,никой не е длъжен да им търпи извращенията срещу Българи!Гешев е позор!