Витанов: Локдаун трябва да има при 9000 заразени за денонощие

Доц. Гломб: Тестовете за антитела са безсмислени
22 окт 2021 11:13, Ния Христова
143
Витанов: Локдаун трябва да има при 9000 заразени за денонощие
Снимка: БГНЕС
Как ще се промени ситуацията в страната след новото изискване за "зелен сертификат"? Какви са очакванията на експертите за развитието на вируса? 
 
"Когато започнат да се изследват здрави хора, процентът спада. Това се вижда и лятото, когато сънародниците ни тръгнат за Гърция. Днес положението е следното. Вчера областите в тъмночервена зона бяха 16. Днес има още две области, които са на път да влязат.  Базовото репродуктивно число втори ден е над 1.3, което означава, че натискът над здравната система ще продължи. 10 души заразяват почти 14 други. Във всички 28 области разпространението е дифузно, най-силно е във Видин, София-град, Монтана, Перник", обясни пред Нова тв математикът Николай Витанов.
 
Според него ориентировъчната граница за налагане на локдаун трябва да бъде 9000 заразени за денонощие. Математикът е на мнение, че евентуално затваряне ще бъде политическо решение.
 
"Знаете какво очаквам за смъртността. Дори мисля, че в момента ситуацията е по-лоша. Съотношението между регистрираните нови случаи и тези с фатален край е около 4%, което значи, че при 5000 заразени живота си губят 205 души", добави Витанов.
Още по темата
 
Той е на мнение, че няма мерки, които да предотвратят случващото се. 
 
"Това, което се знае, е, че антителата, които се образуват в резултат на коронавирусната инфекция, много бързо избледняват и организмът бързо забравя срещата си с който и да е от коронавирусите. Наистина ние познаваме Sars-Cov-2 по-малко от две години и знанията ни са от тогава, но нямаме основания да смятаме, че този вирус ще се различава от останалите. Лекарите, работещи в COVID отделения, са в ежедневен контакт с COVID. Те непрекъснато си гъделичкат имунитета да бъде в достатъчно напрегнато състояние, но това се отнася за хора, които са в ядрото на бурята. Антителата са най-различни видове, а тестове, които са разработени сега, не дават достатъчно достоверни данни, че става въпрос за протективен имунитет", обясни доц. Николаева-Гломб.
 
"Не мога да разбера защо толкова лекари казват да не се ваксинираме, ако имаме високи антитела. Може би защото не са си направили труда да прочетат и да се държат в час в морето от информация за ролята на антителата в имунитета. Те имат своята роля, но няма стандартизиран и валидиран метод, който да каже – това е границата от антитела, при която ти си защитен от преболедуване", посочи още вирусологът.
 
Според нея от вирусологична гледна точка издаването на сертификат след поставянето на първа доза ще създаде проблем. Тя препоръчва ваксинираните да ограничат контактите си в периода между двете дози и 14 дни след втората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
1
 
2
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
"Не мога да разбера защо толкова лекари казват да не се ваксинираме, ако имаме високи антитела." - Пак от бисерите на Гломб. Вземете й обяснете на тая с титлата, че прави за резил цялото съсловие с наглостта и безочието си. И лаиците знаят защо, тая пак не разбрала...Четяла научна литература. И ние така - според едно британско изследване всяка седница след "ваксинация" унищожава средно по 5% от имунитета.
115
1
 
1
 
! Отговори
Глупости преди 2 години
на търкалета......стига лъгахте....Всички сте се наредили да проповядвате смъртта....Лицемерни слуги и предатели!!!!!!
114
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професоре ...ходих на Лидъл Ловеч касиерите да без маски ,имали отпред пластмаса като предпазване тия че ги лепнели вируса ,
113
0
 
1
 
! Отговори
пиша бавно... преди 2 години
...изтерясалите ваксъри да четат БАВНО:- т.нар. ваксини НЕ пазят никой освен ВАС. С или без неваксинирани, вирусът ще си обикаля както и докато намери за добре- правото ви да се бодете, НЕ ви дава никакви права да ми казвате на мен че трябва да се набода- самозабравилите се по върховете ви ПОРОБВАТ, също толкова колкото неваксинираните - отнемат и ВАШИТЕ права.Кое точно не разбрахте?
112
0
 
1
 
! Отговори
пиша бавно... преди 2 години
...нека и изтерясалите ваксъри четат БАВНО и да СМИЛАТ прочетеното:- т.нар. НЕ пазят другите. Пазят (на теория) само и единствено ВАС. Един ваксиниран е също толкова част от проблема наречен пандемия колкото и един ваксинран- правото ви да ви БОЦКАТ (с каквото намерите за добре) не ви дава права да ИЗИСКВАТЕ, от който и да е друг каквото и да е- самозабравилите се по върховете ПОРОБВАТ и вас, както и неваксинираните като ви отнемат ИЗКОННИ ЧОВЕШКИ ПРАВА. Кое от горните не може да смелите?
111
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Не мога да разбера защо толкова лекари казват да не се ваксинираме, ако имаме високи антитела." Ами ако антителата толкова бързо избледняват, няма ли да е същото с антителата от ваксините, доц. Тромб? Някои хора се ваксинираха и здравият разум и логиката ги напуснаха.
110
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли кой да ти перне един през муцуната, та да видиш хиляда локдауна?
109
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ащото процентът си е все 18%.Вече е 10% втори ден подред
108
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
винаги може да ги изкарате 9000 заразени ,нали са 20% от изследваните ,правите няколко пъти повече изследвания и сте готови ,еййййй математициии многоооо
107
2
 
8
 
! Отговори
Ив преди 2 години
Айде учители по Математика да не говорят за антитела и други Медицински термини?!
106
0
 
0
 
! Отговори
Чичо Скруч преди 2 години
До IvanКогиз си бил малечок, *** ти малко та е млатила и кратуната!
105
0
 
12
 
! Отговори
Бонго преди 2 години
Локдаун на Витанов трябва да има след повече от две изяви по медиите седмично.
104
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква е тая "манджа с грозде" ? Заглавието за Витанов ,в статия някакви фрагменти какво била казала Гломб ,които нямат нищо общо със това което говори Витанов . Или пълнеж да има ,тцтцтцтц .
103
0
 
6
 
! Отговори
Котарак преди 2 години
До Анонимен 107 Тцъ! След нокдаун се изправяш. Това ще бъде нокаут. Държава със затихващи функции сме.
102
0
 
5
 
! Отговори
11 преди 2 години
До Анонимен 107 --- А нов локаут ще фърли държавата в нокаут.
101
3
 
7
 
! Отговори
смук преди 2 години
да им дам да си поиграят с моя и да си ходят всички дето измислиоха тез вируси, ваксини, ***, илюминати, тамплиери, сионисти, ЛГБТ, БЛМ и т.н.
100
3
 
6
 
! Отговори
сто преди 2 години
До IvanИванчо, тва, че са поставени толкова препарати НЕ ОЗНАЧАВА, че има ефект от тях - виж Автрия, Израел, Малта, ЮК - увеличаване на новите случаи и затягане на мерките. А и още не са одобрени тези вакси, поне не и докато не прилючи сегашния експеримент. С тая твоя пораженческа психика - и не да правим щото другите го правели - даеч не се стига ;)
99
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нов локдаун ще доведе икономиката до нокдаун.
98
2
 
8
 
! Отговори
язе да кажа преди 2 години
Шит ин, шит аут - такава ви е ковид-математиката. И при 20 000 и при 45 000 теста положителните все са си около 4000 - явно толкова е таргета за да натискат за сертификатите. А и ползването на невалидирани тестове (както беше доказано), които дават почти винаги положителен резултат винаги може да "помогне" на правилната ковид-статистика
97
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Витанов когато дойде часът за възмездие, а той неумолимо идва, как мислиш да се измъкнеш.