Заради COVID-19: Франция постави "под наблюдение" България

Новите правила влизат в сила незабавно
22 окт 2021 21:15, Анисия Иванова
92
Заради COVID-19: Франция постави "под наблюдение" България
Снимка: БГНЕС

От днес, 22 октомври 2021 г., България, Естония, Латвия, Литва и Румъния са поставени „под наблюдение“ по отношение на Франция във връзка със ситуацията с COVID-19.

Това означава, че въпреки, че посочените държави продължават да бъдат в „зелена зона“, неваксинираните граждани и тези, които не разполагат със сертификат за преболедуване, трябва да разполагат с негативен PCR тест или антигенен тест, направен в рамките на последните 24 часа преди отпътуването (отпътуване на първия полет при пътуване с прекачване), а не както беше досега 72 часа преди отпътуването.

Новите правила влизат в сила незабавно, съобщава БГНЕС.

Документите, с които българските граждани могат да пътуват от България до Франция, са: за ваксинираните граждани – документ за завършена ваксинационна схема: 28 дни след ваксината с една доза - Johnson & Johnson; 7 дни след втората поставена доза на останалите ваксини, които изискват две дози; за хората, които са получили всички необходими дози от ваксина, разрешена от СЗО, но които не са признати от Европейската агенция по лекарствата, 7 дни след прилагането на допълнителна доза от РНК ваксина, която се ползва от такова признаване.

Ваксините, които се признават във Франция, са тези, одобрени от Европейската агенция по лекарствата - Pfizer/Comirnaty, Moderna, AstraZeneca/Vaxzevria/Covishield, Janssen.

Допуска се и сертификат за преболедуване COVID-19, издаден преди повече от 11 дни и преди по-малко от 6 месеца, или негативен PCR тест, или антигенен тест, направен в рамките на последните 24 часа преди отпътуването (отпътуване на първия полет при пътуване с прекачване).

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Париж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
0
 
! Отговори
Радо преди 2 години
До АнонименJane Birkin et Serge Gainsbourg - Je T'aime,На света няма нито един добър човек! *** да ти махнат ваксините против холера и туберколоза, шарка и т.н. Аз съм *** и вие сте прости! На 1 кв мм колко гадинки имаш?
72
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ясно, че ще сме под наблюдение. Те са разбрали и за фалшивите сертификати, и за сертификати след първа доза, което е абсолютно безумие. Не може да се дават след пръва доза сертификати. Тези хора все още нямат никаква защита. Защитата е до 95% след втора доза ваксина при това след 14 дни. Между първа и втора доза хората могат да разнасят вируса. Всичко е проформа в България. За това ще започнат да умират по 300 човека за 24 часа...скоро...
71
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия па кви, да си гледат черняците, коитонги превземат.
70
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чух,че зелевите сертификати,също се разболявали,но по леко изкарвали Куронта .Спокойни грабват грамотата и никой после не им прави тест.Плюят,кашлят,кихат и заразяват .А на останалите всеки ден им бъркат из дупките ,ноздрите им заприличали на кабански ***
69
3
 
1
 
! Отговори
JULIETTE G. преди 2 години
добро утро !аз съм търговец и собственик на два големи склада за дистрибуция на хранителни продукти, като също така имам специален краткосрочен и дългосрочен заемане на капитал, вариращ от 1200 до 48 000 евро за всяко сериозно лице, което иска това заем от пари за потребление, наем, недвижими имоти , здравно осигуряване, Кола, брак, пътуване, развод, преместване, недвижими имоти или коли под наем, платена сметка, семейни помощи, пари в брой, работа в градината, домашна работа, създаване на работилница, бизнес, подготовка за нова майка, бременност или училище.Хората, които са защитени д
68
12
 
4
 
! Отговори
до Дърт Вейдър преди 2 години
У нас простотията е на пиедестал. По-добре си сложи презерватив на главата.
67
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм се родил без маска и ще си ходя без маска ако искат и костюм на Дарт Вейдър да сложа няма да стане
66
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не спазвайте никакви мерки
65
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашите"Напускащи"учители Франция а и не само тя ги очаква с "отворени"обятия!
64
8
 
28
 
! Отговори
22 преди 2 години
Англия направиха голям ръст. Факт. Но коректно е да сравняваме цифрите при еднакво добра здравна система, при еднаква продължителност на живот, при еднакви показатвли на гъстота и брой членове / членки в домакинство... А иначе любимите ми цифри напоследък са от Ирландия. При 93% каксинирани, имат графство с 99.7%, но в него са най-много заразени - два пъти повече от нас. Смъртност, естествено има, но тя е изключително от ваксинирани, защото там други над 18 г. няма. Стаден имунитет ли искаха?
63
5
 
37
 
! Отговори
хня преди 2 години
Много ми дреме. Фашистите се чудят как да ни изнудват. Ама ние сме изкарали 500 години турско "присъствие" и 45 години комунизъм. След кризата от 90те вече нищо не може да ме стресне. Да ми барат перчема и да си ядат охлювите!
62
3
 
20
 
! Отговори
към 67 преди 2 години
Глобализмът е факт. Достатъчно е да погледнеш през 2020 г кой владее 88% от Top 500 S&P компаниите. Само 3 фирми - BlackRock, State Street and Vanguard are the largest owner in 88% of the S&P 500 companies, Катопървата и третата са взаимно свързани . Отделно от това ако потърсите кой владее BigPharma, ще получите същия отговор.
61
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жомеболи жомакур!
60
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На седемдневна база на милион население Англия са с повече заразени от нас, ако че са нафъкани като таралежи. Пък вие си пишете политкоректни статии.
59
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До към 68/69 "И вместо да си задаваме вупроси като тези - защо сме най-болни, защо сме най-бедни" И, ти като си задаваш тези въпроси, до какви изводи стигна?
58
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 60 "Никога не съм ходил във Франция. Мерси !" И по-добре. Така е от взаимна изгода.
57
3
 
13
 
! Отговори
към 68 преди 2 години
Повредени сме не ние ментално, а здравната ни система. И то от десетилетия. И вместо да си задаваме вупроси като тези - защо сме най-болни, защо сме най-бедни, ние позволяваме да ни разделят на ваксинирани, сертифицирани и т.н.
56
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бившите соц светят в червено на европейската карта . Явно сме повредени. Мрем и пак не щем ваксини. Има нещо сбъркано в манталитета ни. Соца ни повреди. Най-вече България.
55
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От цялата работа най оптимистичното е че Глобализмът и световната империя която градиха последните 100 години ще повтори 1:1 грешките на Римската империя и ще се разпадне по същия смешен и жалък начин.
54
3
 
6
 
! Отговори
До 65 преди 2 години
Може