Обезпаразитяваме и ваксинираме домашните любимци, а към себе си пренебрежителни!

„Европа се готвеше месеци наред за зеления сертификат, ние демонстрирахме нихилизъм“
Обновена: 23 окт 2021 10:44 | 23 окт 2021 10:28, Елка Василева
167
Обезпаразитяваме и ваксинираме домашните любимци, а към себе си пренебрежителни!
Снимка: архив, БГНЕС

Мерките, свързани със зеления сертификат, и ваксинирането са необходимост. Около това се обединиха общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова, която е член на УС на БЛС, и адвокатът по медицинско право д-р Мария Петрова пред bTV.

Но според юриста новите ограничения са довели до разделение в обществото, защото заповедта се променя за кратък период от време.

Общопрактикуващият лекар не сподели това мнение и заяви, че промените се налагат заради постоянните атаки срещу решенията, които са в синхрон с европейскитe.

Още по темата

Според нея затова е трябвало да се промени само у нас правото да се взима зелен сертификат при първа игла и да се увеличи признаването на същия за 12 месеца при преболедувалите.

Д-р Николова призова всички да се ваксинират, защото има много заболели сред децата. Тя обясни, че в нейната практика има и много млади хора, които боледуват втори път и то тежко, както и такива на кислородна терапия.

Адв. Петрова обаче разясни кое притеснява някои юристи.

"Щом в рамките на 24-48 часа една заповед има нужда от ревизия, това показва, че не е взето навреме решението. Не съм против мерките и против ваксините. Но съм против непропорционалните мерки, които се налагат от вчера за днес, без да се дава яснота какво ще се случи оттук нататък, защото цяла Европа се готвеше месеци наред за зеления сертификат, а при нас още в разгара на лятото, когато нямаше вълна, ние в България предпочетохме да демонстрираме нихилизъм. Мерките не бяха спазвани през лятото и се оказваме изненадани от зеления сертификат. Какво се случва със системата не беше оценено правилно", обясни Петрова.

Според нея мерките са непропорционални.

"Плашещо е какво се случва с децата и реакцията спрямо тях, че си отиват на онлайн обучение. Голяма част от мерките са непропорционални , тъй като не се намира решение за хората, които не са ваксинирани по медицински причини, не се намира решение за работодатели, на които се вменяват функции, които те не могат да изпълнят най-малкото защото когато имаме една мярка, тя трябва да има достатъчно разумни алтернативи. И ако алтернативите са ваксина или тест, едното е безплатно, другото с немалка финансова стойност", заяви още Петрова.

Според д-р Николова обаче хората просто се отнасят пренебрежително към здравето си.

"Ако вземем двама лекари – единият има 100% ваксинирани пациенти, другият – 18%. Разликата е, че първият е ветеринар. Пита се в задачата защо към домашните си любимци се отнасяме с такава грижа и ги обезпаразитяваме и ваксинираме, а към себе си отнасяме пренебрежително“, коментира тя и добави, че лекарите са много натоварени от поредната вълна, многото смъртни случаи и преживяват всяка история и след работния си ден.

Д-р Николова обясни и че почти 90% от пациентите на домашно лечение са поети от общопрактикуващите лекари, което ги поставя в ситуация да работят денонощно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
За да се оправи България, но и да стани някаква ВЕЛИКА СИЛА, значи Живко от Варна трябва да бъди издигнат в политиката !
52
0
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
За да се оправи България, но и да стани някаква ВЕЛИКА СИЛА, значи Живко от Варна трябва да бъди издигнат в политиката !
51
1
 
13
 
! Отговори
Куче преди 2 години
Трябва да се лее оная червената течност от вените на тия! Сега разбрахте ли? За тия сте по- долни от кучетата. След ваксане се приравнявате към домашен любимец.
50
1
 
5
 
! Отговори
Ваксьр мераклия преди 2 години
А кога ще доиде кака - урсула вкьщи да ме обезпаразити
49
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро очаквайте, и мобилни кастрационни пунктове за хора, то е ясно на къде вървим
48
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Европа са само *** де руги, Аз съм Българин, на урсула няма да се кланям, почит бих отдал само пред Тангра, Богът на кръвта, май сте забравили кои сме
47
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е ако това е начина да ме убеждават да си поставя експериментален препарат който се заиграва с имунната ми система, никой не знае дълготрайните му въздействия, крият от какво се прави, крият как се съхранява - не, мерси!
46
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Калто се вижда от постовете даже домашните любимци не обезпаразитяват - толкова са прости!
45
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи от утре да почвам и веднъж в месеца да се обезпаразитявам вътрешно и външно, щом давам на кучето, може ли от неговите да взимам направо или имате някои експериментални за хората хаха, а бе яяя, аз ви казах, че ще ни направят накрая като кучета, ваксинирани, чипорани и кастрирани
44
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европа изобщо не ме интересува. Там ги видяхме колко струват великите западни общества. Колкото по далеч стоим от тях толкова по добре.
43
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не си бийте тия изкуствени ваксини, това е много вредно, хора!
42
3
 
17
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Маре разбрахме, че даже не сме и кучета. На животните се бият проверени ваксини.
41
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз обичам своето куче и затова не го ваксинирам! И то си е много добре.
40
18
 
7
 
! Отговори
Бат Гошо Доктора преди 2 години
Каня всички вирусолози, имунолози, и всякакви здравни експерти по форумите да ходят да работят в болниците или да копаят гробове за онези, които не са успели да излекуват от последствията от този вирус. Знам, че акълът ви няма да дойде, ама поне нещо полезно да вършите и вие, вместо да пръскате оли го френията си навред. Бог да пази България от вас
39
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
повечето българи нямат стандарта на живот на домашните лпбимци, по скоро са като уличните кучета - оттам и манталитета - злобен и в същото време страхлив.
38
5
 
15
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
Тези двете като са толкова единодушни да си се ваксинират и да се мерят. Някой да им пречи? От такива юристи и лекари, дето нямат морала да зачитат правото на информирано съгласие, доброволност и уважение към конституцията и чаша вода не вземам!
37
2
 
3
 
! Отговори
Живко от Варна преди 2 години
За да се оправи България, значи Живко от Варна трябва да бъди издигнат в Българската политика !
36
2
 
10
 
! Отговори
До фактите са следни преди 2 години
Нито един от двата, самият Президент не е казвал, че се налага ваксинация, който иска да се боде, да се боде, има и други начини за свобиване на този зелен сертификат без хората да се ваксинират, въпросът е, че той издаването му е безплатно, но къде и в кой пункт се извършва това? Мединицнските *** още печелят от страха и объркаността на хората, това не са лекари и медицински персонал, ако бяха такива нямаше да съсипят хората
35
1
 
6
 
! Отговори
Бай Миле преди 2 години
По-*** статия не бях чел
34
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъй като заглавието споменава домашни любимци, дакелката ми с години страда от атопичен дерматит (автоимунно заболяване) и спря да се обостря едва когато престанахме да я ваксинираме. Колкото по-малко се месим в организма, толкова по-здрав ще е той. Обаче с упадъка на ценностите ония с кинтите си повярваха, че са умни и всевластни, а заблудените покорно ги последваха.