Проф. Богов: Ваксинацията у нас не изглежда като доброволен акт

Ваксиниран с една доза може да заради неваксиниран, който е с отрицателен тест, смята медикът
23 окт 2021 22:10, Красимир Ангелов
218

От четвъртък у нас влезе в сила "зеления сертефикат" за достъп до обществени места. Това накара в последните 3 дни хиляди у нас да предпочетат да се ваксинират и да чакат на опашки, каквито в страната не е имало от пролетта.

"Въвеждането на "зеления сертификат" малко покачва активността на хората, които искат да се ваксинират. Така или иначе това няма да стане причина за очаквания колективен имунитет. Към днешна дата ваксинираните у нас са не повече от 30%. Исканият "зелен сертификат" няма да доведе в рамките на месец до търсените 70% покритие", коментира бившият директор на УМБАЛ "Александровска" проф. Борис Богов в студиото на "Опорни хора".

Той бе категоричен, че не е правилно решението да се издава временен "зелен сертификат" след първа доза ваксина.

"Това не означава, че този човек е пощаден от вируса. Изработването на антитела идва 15-20 дни след втората доза. Така се оказва, че ваксиниран със сертификат може да зарази в заведение неваксиниран с отрицателен тест", обясни медикът пред Bulgaria ON AIR.

И подчерта, че към момента ваксинацията не изглежда като доброволен акт у нас, още повече, когато има хора, сред които и медици, които не могат да отидат на работа без "зелен сертификат".

Проф. Богов подчерта, че въвеждането на сертификата е трябвало да бъде обявено още през лятото, за да имат време хората да преценят дали им е важно да се ваксинират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
17
 
3
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Мдаа През "комунизма" не е имало такава пандемия с милиони умрели по целия свят...Абе човек трябва да се грижи за себе си - ваксината работи, а всичко, което работи е добро! Гледайте фактите, не слушайте БСПарите - те се правят на многознайковци и лижат хомо задни.ци на американци, явно...БСП ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
161
2
 
4
 
! Отговори
До диана преди 2 години
Тои и боко с гербаджиите е сьшият като бсп мислете на изборите
160
1
 
3
 
! Отговори
Бобо преди 2 години
От статията може да се направи извод, в България пълнолетното население наброява около 10 млн. щом 2,7 млн. представляват 30 процента от него.
159
5
 
1
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Не е важно какво изглежда, а какво е. А това, което е, е типичното тоталитарно административно решение не проблемите - нямаме политици да активират народа! БСП искат да върнат миналото, тоталитаризма, иначе защо ще се натискат толкова за власт?! Насилие, лъжа, мръсотия, манипулация - ето това ни очаква ако не махнем БСП!..Крайно време е да им покажем вратата на политиката - то бива, бива безобразие, но чак толкова на нищо не прилича! БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА! Престанете да защитавате тези хам
158
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** от Австрия искат да има локдаун за неваксинирани. Населението там е ваксинирано на 80%.Не си мислете,че и тук при 80% ваксинирани , кошмарът ще свърши.Следващата стъпка е , за да ползвате градски транспорт и да влезете в хранителен магазин само със сертификат.
157
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спрат ли се парите по измислените мошенически ковид пътеки на доктори и болници то вирусът ще исчезне за секунди всичко друго е измама
156
1
 
16
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Прес комунизма никои не ме е принуждавал да се бода с експериментални препарати
155
5
 
7
 
! Отговори
Рашков преди 2 години
Баба ви едно време в ТКЗС-то доброволно ли е влизала...?
154
1
 
5
 
! Отговори
Стар ларс еп 3 преди 2 години
Злият император лорд - Баиден намери нов ученик и го нарече - дарт Радев , джедаите са распеъснати вьв галактиката , тъмната страна се надига вьв вселената в опит да смаже всички свободни светове С новото гласуване в сената - републиката е трансформирана в пьрвата - галактическа империя
153
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредния..професор слуга на герба ,то в България много професори а сме малка държава ,вероятно сме на второ място след Русия
152
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В развитите държави.... стига с тая мантра! В развитата Англия са болен до болния. Австралия се затварят на всеки 2 седмици. Днес се обявява победа над вируса, след 20 дена нов локдаун. Ей това са развитите държави. Ние поне не празнуваме измислени победи. Знаем си че сме прецакани и се пробваме да оцелеем. И като толкова пищите за ваксини, ваксинирайте старците. Те измират. Спасете ги. Нали сте спасители. Тръгнете по селата и ги ваксинирайте.
151
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбрахте ли с какви ваксини ви боцкат в момента, с изтекъл срок на годност. Нямало било проблем, ами като няма купи си в магазина месо с изтекъл срок на годност. Е това вече разкри истинската причина за зеления сертификат.
150
1
 
14
 
! Отговори
До 165 преди 2 години
За да ни сравняваш с развитите държави, трябва и ние да сме развита държава.
149
11
 
8
 
! Отговори
шопендар преди 2 години
на племе като нашето,всичко трябва да се налага ДОБРОВОЛНО-ПРИНУДИТЕЛНО
148
22
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
В развитите държави достигнаха 70/80% на ваксинирани.Бай *** обаче е вирусулог номер1 в Света и не иска да му инжектират"съмнителна течност"в тялото.Вчера бях на погребение на мой много добър приятел.Почина за 5 дни в интензивното от Ковид естествено неваксиниран.Остави жена и 3 деца.
147
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
157 каква е възраста на тези в интензивното? Защото проблема у нас са възрастните хора. Те са около 2 милиона. И само 2% са ваксинирани. Човек на 80 като го хване обикновен грип и вече е с единия крак, а ако го хване и ковид, пиши го бегал. Ей това никой не обясни на хората. Ваксинирайте възрастните, за да не измират.
146
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацата не може да ни е излъгал. Той изглежда толкова честен, с честни шавливи очи, не мига с часове. Другите постоянно се заяждат и го изкарват че лъже, като шефа на Пирогов. Не може един министър да лъже толкова безочливо за нищожния сертификат и да си праща подчинените и свързани професорки по телевизиите. Вчера една такава се оплете в лъжи за конституцита, как не трябвало да се лъже и развърза торбата, да покаже тя как може.
145
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Насилствено васксиниране! Това е факт. Маркетинолози, продавачи на кренвирши ни заплашват от ефир, че няма да работим без ваксина. Някакви лели ни ръст глупости, че естествения имунитет не бил добър, че давал странични ефекти, но ваксината е панацея и няма никакви странични ефекти. Можело и алергични да си я бият нон стоп. Такива недоразумения ни облъчват по цял ден, а после защо не искаме да се ваксинираме. Защото не сме кренвирши и не сме расли по дърветата. Ей за това.
144
5
 
19
 
! Отговори
Чек преди 2 години
Не може човек,който до вчера не е искал и да чуе за тези ваксини, днес да е със сертификат.С това пришпорване, хората се принуждават да отделят няколко стотин лева за фалшив сертификат, отколкото да инжектират някакъв съмнителен разтвор в тялото си. Реално от тези 30% вакс, истински ваксинирани са около 15%. Накратко- Кацаров твърди,че тези фалшиво ваксинирани са безопасни, а преболедувалите с антитела ,както и тези които спазват всички мерки за дистанция и дезинфекция, са опасни.
143
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЛЪЖЕ като дърт ц-н. Според него, щом си ваксиниран, значи не носиш вируса и не заразяваш останалите, което се е откровена лъжа. Ваксинираните заразяват повече защото никой не ги контролира.