Проф. Богов: Ваксинацията у нас не изглежда като доброволен акт

Ваксиниран с една доза може да заради неваксиниран, който е с отрицателен тест, смята медикът
23 окт 2021 22:10, Красимир Ангелов
218

От четвъртък у нас влезе в сила "зеления сертефикат" за достъп до обществени места. Това накара в последните 3 дни хиляди у нас да предпочетат да се ваксинират и да чакат на опашки, каквито в страната не е имало от пролетта.

"Въвеждането на "зеления сертификат" малко покачва активността на хората, които искат да се ваксинират. Така или иначе това няма да стане причина за очаквания колективен имунитет. Към днешна дата ваксинираните у нас са не повече от 30%. Исканият "зелен сертификат" няма да доведе в рамките на месец до търсените 70% покритие", коментира бившият директор на УМБАЛ "Александровска" проф. Борис Богов в студиото на "Опорни хора".

Той бе категоричен, че не е правилно решението да се издава временен "зелен сертификат" след първа доза ваксина.

"Това не означава, че този човек е пощаден от вируса. Изработването на антитела идва 15-20 дни след втората доза. Така се оказва, че ваксиниран със сертификат може да зарази в заведение неваксиниран с отрицателен тест", обясни медикът пред Bulgaria ON AIR.

И подчерта, че към момента ваксинацията не изглежда като доброволен акт у нас, още повече, когато има хора, сред които и медици, които не могат да отидат на работа без "зелен сертификат".

Проф. Богов подчерта, че въвеждането на сертификата е трябвало да бъде обявено още през лятото, за да имат време хората да преценят дали им е важно да се ваксинират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера в интензивното са влезли 24 човека, всичките неваксинирани. За 7 дни са 264 човека, от които 10 ваксинирани (3,79%). За 14 дни са 487 човека, от които 18 ваксинирани (3,70%).
141
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До xaxsasбвИ на това ще му намерят цаката, ако се налижи. Словения се опита да забрани на неваксинирани да работят хоум офис. Та колко му е. За доброто на обществото
140
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно какъв е реалният процент на ваксинираните в България? Уж е 21%, но това е от всички граждани на България, вкл. живеещите в чужбина, децата и най-младите. Важното е колко са ваксинираните при хората над 60 годишна възраст.
139
1
 
22
 
! Отговори
разсмя ме преди 2 години
до 152 .......Дори и файзер не знаят колко е срока на годност на ваксините им, ама ти знаеш :)Че и се пениш по форумите :)
138
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините на Пфайзер са с изтекъл срок на годност. В цяла България няма нито една ваксина на Пфайзер с годност след септември 2021. Заради Кацаров и Радев ваксините стояха на склад във фризерите. Антиваксърите Радев и Кацаров директно да заминават с Сибир! Оставка!! Импийчмънт!!
137
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо им издават сертификати след първа доза? Това е противозаконно и дори си признават, че сертификата бил само за България. Кацаров и служебните министри са некадърници. Кацаров ще срине здравната система от безхаберието си. Сега се сетил, че при над 6 000 в болница здравната система колабира. Дори не е лекар. Кацаров е с отнети лекарски права отдавна.
136
3
 
37
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ преди 2 години
А защо пропускате да кажете, че професора каза ... ПРЕБОЛЕДУВАЛИТЕ ИМАТ ПО СИЛЕН И ВЕЧЕН ИМУНИТЕТ!!!!
135
5
 
40
 
! Отговори
xaxsasбв преди 2 години
Не знам дали някога въобще ще стгнем и 60% ваксинирани. От всички места на които не може да се ходи без сертификат използвах единствено спортна зала и то по това време или вечер между 10 и 11. Работя след обяд и то дистанционно и не се засичам с хора никъде освен в супермаркета. Няма да се ваксинирам, да не казвам голяма дума, но никога. Отивам на лостове да чакам изгрева, докато ваксинираните спят изморени от бродене по молове. Не поддавам на манипулации.
134
7
 
13
 
! Отговори
Ковид фашизъм преди 2 години
По заповед на сатаните и маски да мълчите , не да Ви предпазват ! Дано се събудят лъвовете не овцете !
133
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя *** дава ли си сметка колко трудно се въвежда мярка у нас?
132
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изнудване ли? Не! Нещо, което от няколко месеца го има в цивилизованите държави.
131
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Бяхме търпеливи, но търпението ни се изчерпва" - ДЖО БАЙДЪН"Мнуго професор, хилава нация; Елате у Факултето, да видите. Тама сите сме хабилитирани. Крадеме като доценти, по учебник" - ХАСАН РИМЛЯНИНА
130
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изнудване..............! Това е истината за заповедта на Кацаров... Лавината на заразяване, вече не може да бъде спряна с абсолютно нищо, а още по-малко със тези зелени сертификати... Даже ефекта ще бъде обратен...
129
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не изглежда като доброволен акт, защото Не е. Целта е с ваучери, кебапчета, томбули с китайски часовници, заплаха за работа, бизнес или училлища и сертификати, да качат колкото се може повече хора на каручката с ваксането. Та като накрая когато почнат да ходят от врата на врата с полиция, войска и инжекции при най-твърдите и истински Хора, тези ваксиниранирате да си траят и да казват- Това мен не ме засяга! Без да знаят че това няма да е последния фашистки акт. А само началото.
128
3
 
30
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
България все още има шанс да докаже, неоспоримото от гледна точка на обективнавната медицина, че колективен имунитет, при такива вируси, се прави предимно по естествен начин. И да отнемем приза на Швеция за разумно справяне. Като положителен пример в световната История. Тъй като те дори без никакви маски, мерки, локдауни и сертификати, много народ се навакса ненужно- от наивност и медийни плашила. Но е едва ли нашите политици ще допуснат да се лишат от ковид фондовете. И с насилие ще я оплескат
127
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя не е ли пиндел,дружка на ботокса.
126
5
 
43
 
! Отговори
555 преди 2 години
Като в Германия. Ами, убеден съм, че както почти всеки има собствен дом и разполагаме с толкова земя, а и плодородна при това... този Ковид щяхме да сме го забравили отдавна. Но, но ,но в последните 30 години не се работи за поддържане независимостта на страната в енергиен и какъвто да е аспект. Абсолютно зависими от внос на всичко. Изтичане на мозъци 30 години. Корупция и липса на политическа класа, дипломация... беззаконие
125
4
 
21
 
! Отговори
555 преди 2 години
Друго нещо е, че 90 процента от населението има къде да се прибере "дом". Всеки знае, че покрив над главата имаш ли, един хляб и сол ще ни нахрани. Българинът знае 2 и 200, наложило му се е. На запад всичко работи на високи обороти, просто има икономика. Българите сме свободолюбиви и не сме глупави. Ясно е, че щом за близо 2 години има 5 милиона починали, а от естествена смърт са над 150мил., значи нещо не се връзва. Я сега си представете, ако всички сфери от обществения живот функционираха
124
2
 
30
 
! Отговори
555 преди 2 години
Да, много хора починаха, но ако здравеопазването беше на ниво, щяхме да се преборим без нито една ваксина, защото не може да сравнявате България със 60-80 милионни страни. Там изпуснат ли се нещата е катастрофално. Ние не сме глупави, просто сме шепа народ и да ви кажа, по територия половината страни от ЕС са по-малки, ние не сме наблъскани толкова на гъсто. Нито пътуваме по 200 км на ден до работа. Тук има хора, които дори без Ковид не ходят до областния град месеци наред.
123
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мутациите нямат край и откъде идват?Ей на последната от милиардна Индия,където половината обитават улицата.Или от многомилионна Бразилия ,а първата от гъсто населен Китай.Имаше и африкански вариянт,друг английски,че то до последно купонясваха по хъбовете безхаберноАми,не става,предава се лесно.У нас 20% ваксинирани и толкова преболедували ,пак не става.Дано не стигнем български вариант да се прочуем.Време е да пуснат новите лекарства за лечение,да са такива- едно хапче да унищожава вируса бързо