Проф. Богов: Ваксинацията у нас не изглежда като доброволен акт

Ваксиниран с една доза може да заради неваксиниран, който е с отрицателен тест, смята медикът
23 окт 2021 22:10, Красимир Ангелов
218

От четвъртък у нас влезе в сила "зеления сертефикат" за достъп до обществени места. Това накара в последните 3 дни хиляди у нас да предпочетат да се ваксинират и да чакат на опашки, каквито в страната не е имало от пролетта.

"Въвеждането на "зеления сертификат" малко покачва активността на хората, които искат да се ваксинират. Така или иначе това няма да стане причина за очаквания колективен имунитет. Към днешна дата ваксинираните у нас са не повече от 30%. Исканият "зелен сертификат" няма да доведе в рамките на месец до търсените 70% покритие", коментира бившият директор на УМБАЛ "Александровска" проф. Борис Богов в студиото на "Опорни хора".

Той бе категоричен, че не е правилно решението да се издава временен "зелен сертификат" след първа доза ваксина.

"Това не означава, че този човек е пощаден от вируса. Изработването на антитела идва 15-20 дни след втората доза. Така се оказва, че ваксиниран със сертификат може да зарази в заведение неваксиниран с отрицателен тест", обясни медикът пред Bulgaria ON AIR.

И подчерта, че към момента ваксинацията не изглежда като доброволен акт у нас, още повече, когато има хора, сред които и медици, които не могат да отидат на работа без "зелен сертификат".

Проф. Богов подчерта, че въвеждането на сертификата е трябвало да бъде обявено още през лятото, за да имат време хората да преценят дали им е важно да се ваксинират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Имунната ми система няма дълга история с измами, подкупи и дезинформация!"
101
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Зеленясал Супер, че не си изтеглил късата клечка. Антиваксърите също масово не вярваме в чипиране и графен. Вярваме, че вирусът не е страшен. Вярваме в науката, когато доказва твърденията си. Има хиляди учени и лекари, и то световнопризнати, които са против тези ваксини (поне да не се слагат на млади или преболедували) и още повече против сертификатите.
100
14
 
4
 
! Отговори
LBGT преди 2 години
много се радвам заради сертификатите. Нарочно не се ваксинирам. Като горд хомосексуалист за мен ще е радост 2-3 пъти в седмицата да ми бъркат по дупките и да ми вземат проби. Браво!
99
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 108 Зеленясал . . . . . . Разликата ни е, че аз не вярвам и то доста отдавна! Поздрави от Базел!
98
26
 
2
 
! Отговори
дебилибг преди 2 години
поредния безхаберник антиваксър. на такива професори трябва да им отнемат титлите в сащ такива отиват на съд директно.
97
28
 
7
 
! Отговори
Зеленясал преди 2 години
Аз се ваксинирах много отдавна, още юни месец. Основната причина беше, че на много места се изискваше ваксинация или отрицателен тест. Живея в чужбина.Не съм се страхувал от вируса. Не вярвам и в теории за микрочипове или графен. Просто исках да пътувам и живея относително свободно.Вярвам в науката и медицината. Вярвам също, че напредъкът, постигнат при разработването на тези ваксини, ще допринесе за справянето с други заболявания, като рак например.Бъдете здрави!
96
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВСИЧКИ ВАКСИНИРАНИ СТЕ МАФИОТИ ПОДДРЪЖНИЦИ НА НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД, АМЕРИКАНЦИТЕ И ИЗВЪНЗЕМНИТЕ, КОИТО ИДВАТ ДА НИ ПРЕВЗЕМАТ.
95
5
 
3
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
До 22Аз без да съм учил медицина, още в Годината Сомор-Улят го казах. Не правете ваксини, дразните алп биката, а вие знаете, една пиперлива жена да се дразни какво значи. Сомор като Улят е много своенравна и отмъстителна, но ваксините се направиха нарочно, за да се попречи на това Улят да стане Сомор. Ето тук е Престъплението! Когато не може да стане Сомор, тя става Първа Дама на Тъма Тарханът Яга,а той властва над телата човешки, защото той ги е усъвършенствал с помощта на Сомор.Просто е;)))
94
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо реших да се ваксинирам: Доста мислих и реших да приема съвета на правителството да съм много уплашен от вируса. Шансът да умра от вируса е като този да се удавя във ваната си, което си е доста плашещ риск! Така че ще следвам инструкциите на милите хора от правителството и фармацевтичната индустрия, които НИКОГА не лъжат или изкривяват истината. Все пак човешкото тяло е еволюирало милиони години за да се нуждае от много фармацевтични продукти за да оцелее.
93
3
 
18
 
! Отговори
Primas Prime преди 2 години
Габриел Лилов е прав ваксинирането против наша собствена воля е гадно и тия сертификати просто ще ни убият пък и поне 20 години ще отнеме да се създаде универсална ваксина която да е качествена и безопасна А може да отнеме и 100 години или никога
92
2
 
22
 
! Отговори
Парадоксон преди 2 години
Тероризират нселението, за да спасят ненужните.
91
3
 
21
 
! Отговори
Габриел Лилов преди 2 години
Надявам се един ден всички да осъзнаят каква грешка се прави с тези Зелени Сертификати и дано всички отговорни за тази злонамерена безпощадност към обществото да им тежи на съвестта за неморалните действия и дано един ден се създаде универсална ваксина, която е читава, и на която обществото да се довери и тогава доброволно хората, които имат желание да си я поставят и без да им се издават сертификати, а просто да се направи едно Добро Мъдро и Справедливо Дело за опазване на здравето на хората.
90
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "Софиянци, защо не се вдигнете на протест?" Следете Възраждане. Имаше протести, организирани от тях. Разбира се, не очаквайте централните медии да ви уведомят предварително.
89
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Два пъти в седмицата ще ни бъркате в носовете до епифизната жлеза защото се грижите за здравето ни, така лии???Хитлер даже е бил по хуманен от вас..Срамуваме се от вас
88
3
 
32
 
! Отговори
22 преди 2 години
Като се ваксинираш, вирусът мутира (учебник първи курс медицина). След като мутира, той става доста по-силен и заразява и ваксинирани, и неваксинирани, които по естествен начин със собствения си имунитет биха се справили с първоначалния вариант.
87
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Софиянци, защо не се вдигнете на протест?
86
3
 
29
 
! Отговори
Габриел Лилов преди 2 години
Също така лекарите, които се съгласяват да поставят ваксините срещу covid19 нарушават собствената си Хипократова Клетва която полагаме щом завършим Медицина, ние като лекари сме длъжни да не нараняваме пациента с лекарствата, които им даваме и най-важното свободата на правото на пациента да приема и отказва да му се даде лекарство.Сега лекарите за съжаление убиват пациенти с ваксината срещу covid19 и също така като инжектират пациенти, които са отишли на ваксинация зареди зелените паспорти.
85
3
 
27
 
! Отговори
НЕ Проф. Богов преди 2 години
Като не изглежда доброволна, значи е доброЗОРНА. Зорлем - прочистване на нацията ( суверена).
84
1
 
8
 
! Отговори
сингапурка преди 2 години
До Сия - Абе тия в ирландията мърдат ли още след като са над 93 % Bakcинирани ? Там се лекуват с айриш уиски и сигурно има спасени.
83
1
 
17
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Абе факсинацията била доброволна,а *** не можеш да си вършиш работата без "Зелен сертификат", с една дума с некакъв подзаконов акт или административна заповед се бламира основният закон т.е. нар. Конституция. Обаче, налис е досещате, че малко са тези, дето ша ходат да наранат адвокатите, за да се разправят по съдилищата, за да осъдат *** Узуньо;))) на това се разчита. "Белега на Дзверот" - 666 са трите дози факсина - без него не мойш нищо да прайш;)))Тъма тарханът Яга властва над телата!