Акад. Петрунов: Който не иска да се ваксинира, да си плати

Той отново призова хората да се ваксинират срещу COVID
24 окт 2021 19:09, Нели Христова
345
Акад. Петрунов: Който не иска да се ваксинира, да си плати
Снимка: БГНЕС

Академик Богдан Петрунов, известен специалист по имунология, категорично не препоръчва връщането на децата в училище при сегашното положение в България с ковид. Положението действително е тревожно, заяви той в предаването "Говори сега" по БНТ.

Академикът поясни, че за големите ученици може да се препоръча ротация - да редуват връщане в училище и дистанционно обучение. За малките ученици от 1 до 4 клас това превключване ще е трудно, признава той.

Има изследвания във Франция, които показват, че при ротация е 12,5% вероятността да има епидемия. Когато децата са постоянно в клас, вероятността скача до 27%.

Акад. Петрунов се обяви и срещу още едно искане, което президентът Румен Радев постави днес на среща със служебните министри. Известният учен смята, че не трябва да има безплатни текстове  за коронавируса. "Който не иска да се ваксинира, да си плати. Не е редно обществото да плаща незнанието и нежеланието на някого, след като има безплатни ваксини", категоричен е академикът.

Той поясни, че не може да се смята за зелен сертификата тестът за броя на антитела. Не са важни те, а клетъчният имунитет, подчерта топ специалистът. Трябва да се престане с мантрата за антителата, призова той.

Акад. Петрунов поясни, че не може да се прави масово тест за т.нар. Т клетъчен имунитет, защото е висока цената му и изисква специалисти, които да го правят.

Той отново призова хората да се ваксинират срещу COVID.

Според него говоренето срещу ваксините трябва да бъде инкриминирано, защото тези хора са опасни за обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
277
2
 
18
 
! Отговори
Случайно минаващ преди 2 години
Като знам по соца какви деца на рабфаковци и борци против фашизма приемаха в университет за сметка на умни и кадърни "неблагонадеждни" с неправилен произход. Сега тези техни деца са професори и академици в БАН. Помислете сега за тяхната индоктринация, образование и възпитание. Комунисти в мозъка на костите си, наследения манталитет на престъпните им родители. Човек като този ви говори за инкриминиране. Изводите оставям на вас.
276
5
 
7
 
! Отговори
A преди 2 години
Главния имунолог на България говори, но *** не признава хората, които знаят и могат, хората които са отдали целия си живот на науката. Затова *** си заслужава да го управляват пожарникари. Б.Б. много добре го е казал: "Хората ме харесват, защото съм *** като тях". Туй то!
275
3
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Като нямаме учени специалисти да правят тестове за клетъчен имунитет,поради пенсионната им възраст ,да се скрият,да спрат да обикалят студиата и да си гледат внуците. Честно, достойно с уважение към възрастта и постиженията им в науката.
274
3
 
17
 
! Отговори
Aлооооууу преди 2 години
Хващай гората за да не Фана лопатата. Миришеш на пръст ама акъл дава кво да правя с живота си....
273
2
 
14
 
! Отговори
бай Таци преди 2 години
Тоя има мyтpa на 100% -ов дъpт комунистичеcки кадър, агент на ДС и КГБ!
272
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на хора които цял живота са учили това не вярвате ама на някой незнаен пост във фейса вярвате- там всички много разбират. така ще си умрем българите от простотията си- бавно но сигурно
271
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Беше професорката,днес академика,а след него член кореспондента ,като цокалото е до него.Да ни показват сертификат за проведена реанимация Няма антитела, а има клетъчни нива. Побъ,rkvaneto e в ход.Йорданка си отмъщава с посиньела столица. Какво следва в жалкото ни ежедневие???
270
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно в тия ваксини се крие нещо друго,щом е толкова голям зор да ни набодат....
269
3
 
13
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 2 години
За сега няма по-опасни хора от доскорошните антиваксъри радев и кацаров, незаслужаващи имената им да се изписват с главни букви. Те са един голям срам за България!
268
0
 
25
 
! Отговори
доктора преди 2 години
С П Р Е Т Е ТАЗ И ГУПОСТ СТИГА СТЕ ПОВТАРЯЛИ КАТО ПАПАГАЛИ ТЕЗИ ВАКСИНИ ХОРАТА СА СИ ЗДРАВИ И НЕ ИСКАТ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ ТОЧКА.КОЕ НЕ РАЗБРАХТЕ
267
2
 
27
 
! Отговори
Мислещ преди 2 години
''Според него говоренето срещу ваксините трябва да бъде инкриминирано, защото тези хора са опасни за обществото'' - Истински Фашист такива като него са опасни защото са готови да се продадат за жълти стотинки нямат съвест, морал, достойнство Не си играйте с правата и свободата на хората Левски, Ботев, Ръковски за какво се жертваха да дойде някакъв чичка и да принуждава хората да им отнема свободата Никога!
266
2
 
4
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
До Анонимен 284____В държавата България няма държавна или общиснак система, която да работи качествено !!!__Така е след 12г, мутродиктатура !!!
265
2
 
24
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
И този академик е получил едни пари .....Защо бе, гусин академик да се ваксинират хората, след като от тях се разболяват един малък процент ?!?!?!?___Явно не може да обясни...Всички повтарят една мантра - ваксинирайте, ваксинирайте се, а защо - не могат да обяснят логично и смислено !!!
264
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Дора........И аз не мога да проумея как 7000+болни могат да сринат здравната система...Значи толкова и работи тази система и сега обвиняват обикновените хора.
263
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Професоре", върнете ми здравните осигуровки, дето съм платила, щото и без друго не ползвам и сега, така че сс събраните средства няма да ми е проблем да си платя, АКО ИЗОБЩО СЕ РАЗБОЛЕЯ! Виж с вашата "ваксина" разболяхте и натръшкахте доста народ, ама нали са подписали че е на тяхна отговорност...
262
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Концентрационише кампф, значки, сертификати/партийни билети, арийски произход/,врагове на народа. Ясно...
261
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да му се плати.... За какво? Че не искаме да ставаме опитни мишки. Да върви да се обеси.
260
0
 
39
 
! Отговори
ED преди 2 години
Ние с нашите данъци ви купихме ваксините! Ало!"Според него говоренето срещу ваксините трябва да бъде инкриминирано, защото тези хора са опасни за обществото." Да, вкарвайте ни в концлагери направо!
259
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Познавам лично Петрунов. Може да му се има доверие, че това, което казва е обратното на истината.
258
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И този участва в най-голямата рекламна кампания на света... Иначе за плащане, те веднъж вече са му платили, да не би да иска още?