ЕМА: Бустерна доза може да се поставя и от ваксината на "Модерна"

Това може да става най-малко 6 месеца след втората доза
Обновена: 25 окт 2021 23:00 | 25 окт 2021 23:00, Веселина Йорданова
99
ЕМА: Бустерна доза може да се поставя и от ваксината на "Модерна"
Снимка: БГНЕС

Европейската агенция по лекарствата заяви, че проучването й е показало, че подсилващи дози от ваксината 'Модерна" може да бъдат поставяни на лица, навършили 18 години, най-малко шест месеца след втората доза, предаде Ройтерс.

По-рано този месец здравните власти на ЕС одобриха поставянето на бустерни дози от ваксината на "Пфайзер" и препоръчаха поставянето на бустерни дози от "Пфайзер" или "Модерна" на лицата с отслабена имунна система.

Страните членки бяха оставени да решават сами дали останалите граждани трябва да получат подсилваща доза.
Европейската агенция по лекарствата заяви днес, че провеждането на кампаниите за ваксинация остава от компетенцията на националните здравни власти.

Подложени на натиск да съживят икономическата си активност, да се борят с по-заразния вариант Делта и да избегнат локдауни през зимата, няколко страни членки започнаха кампании за поставянето на бустерни дози, преди агенцията да обяви препоръките си. В различните държави бяха възприети различни подходи кой има право на бустерна доза.

ЕАЛ обяви, че следи риска от поява на много рядко срещани странични ефекти след поставянето на бустерни дози.
САЩ разрешиха поставяне на бустерни дози от ваксините на "Пфайзер", "Модерна" и "Джонсън и Джонсън", припомня Ройтерс. (БТА)


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
3
 
8
 
! Отговори
Ваксърска Будка преди 2 месеца
Къде има ваксърска будка, искам да си сложа коктейл от всички ваксини. Ако БАН изкара ваксина и от нея ще си сложа. Да има. Понеже Господ не си е свършил работата и тялото ми няма достатъчно добра защита - ще му помогна с няколко игли. Да влезе в правия път.
61
0
 
5
 
! Отговори
Може Да преди 2 месеца
Може и да застана на челна стойка или да ида до мола да се разхода. Въпроса е дали искам, не дали може. Всичко може.
60
6
 
0
 
! Отговори
Дo 68 преди 2 месеца
Како сме се засилили, бързо ще я прескочим. Тази вълна е хем проточена във времето, хем доста стръмна. Тоя път може и да не ни се размине крахът. Лошото е, че заради ковдните ще умират и други хора, понеже ковидните са заели всичко по болниците - и места, и персонал.
59
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 50 До 43 Благодаря, но се занимавам с микробиология . . . . . От хора с хоби микробиология не се взимат съвети! Ако беше следвал поне или да имаше някаква хуманна специалност, да разбирам, но ти се занимаваш, а не работиш! Трай си и не се пеняви, когато някой ти дава съвети!
58
3
 
11
 
! Отговори
Експеримент преди 2 месеца
Инжектирането на графен трябва да става редовно на малки дози. Бустерните дози няма да са само три. Жалко за хората които отказват да се информират.
57
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
починали 243- администрацията спинка събота и неделя и данните се трупат за понеделник- вторник... по-ниски са от миналата есен, но пак са ужасни цифри- вече не вярваме на нищо ,нито на лечението, нито на ваксината- пазим се, молим се, взимаме природни лекарства, каквито знаем и това е.
56
3
 
13
 
! Отговори
Геноцид преди 2 месеца
Швеция и Финландия също спряха Модерна за лица под 30г.
55
8
 
15
 
! Отговори
Геноцид преди 2 месеца
Исландия забрани Модерна заради зачестилите случаи на миокардит. Хора внимавайте какво си инжектирате!
54
8
 
19
 
! Отговори
Сия преди 2 месеца
Това сс 10-те етапа на геноцида, известни от времето на фашизма: 1. Класификация 2. Символизация 3. Дискриминация 4. Дехуманизация 5. Организация 6. Поляризация 7. Подготовка 8. Преследване 9. Изтребление 10. Отрицание - Хора, нима сме слепи?!? Историята се повтаря! В Нова Зеландия, Австралия и Германия вече се строят ковид-лагери!
53
7
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 месеца
Може да се поставя бустерна смес от всички "ваксини",резултатът е гарантиран!
52
14
 
11
 
! Отговори
Факт преди 2 месеца
За послефното денонощие заразените са 5863, починали 243 ,в болниците 7128. Чета тук безпочвените теории на глупочата и си ,мисля,че ниското поради ниското IQ на населението ,така както се развива пандемията след ден два ще започнат да падат умират по улиците. Ще се копаят хората в масови гробове, а ваксините ще ги даряваме .
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Значи, една врачка в мола разправяла на опашката за сертификати, че ваксината не трябвало да кара организма да убивал вируса, ами да не му реагирал, един вид да му обявял бойкот, ама нищо повече не казала. Сега е чудим, какво е искала да каже.
50
16
 
7
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 месеца
Какво сте се нахвърлили? Като не искате да си слагате ваксина, недейте. Но и не чакайте нещо да се промени от това, което е сега, като не си слагате ваксина. Така ще я караме още дълго. У нас.
49
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
всеки ваксън, получава с новата доза и сертификат да иде и да целуне всеки доцент за благодарност :) няма да ги зарази, ваксата ги пази ;)
48
2
 
2
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 месеца
Това е добра новина. Има избор!
47
6
 
21
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
Всички грамотни хора разбраха, че ЕМА са лъжци и не им пука за здравето на хората. Всички неграмотни европро'стаци тролят в подкрепа на ЕМА и господарите им в ЕК... също както бащите им са ръкопляскали прави за партийните секретари на БКП.
46
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
слагайте им щом може, овцата е за тва, да поеме всичко :) слагайте им да имат в бонус :)
45
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Изверзи безподобни, долу ръцете от мирното население, фашисти...
44
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 50 заминавай в някоя лаборатория да им помагаш за 5тата доза ;)
43
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Убийци,Престъпници,Нюрнбергски процес за вас,доживотен затвор за Геноцид!!Не посягайте на децата,защото горчиво ще съжалявате