На Острова готвят задължително ваксиниране в здравеопазването

95% от служителите в здравеопазването вече са получили ваксина
25 окт 2021 21:19, Елка Василева
36
На Острова готвят задължително ваксиниране в здравеопазването
Снимка: архив, БГНЕС

Британският министър на здравеопазването Саджид Джавид заяви, че правителството обмисля да направи задължително ваксинирането за около 100 000 служители в националното здравеопазване, които още не са получили първа доза ваксина, предаде БНР.

Саджид Джавид заяви за Скай нюз, че след проведени консултации по въпроса той лично е склонен да се направи задължително ваксинирането на персонала на националното здравеопазване.

Още по темата

По повод на загрижеността, че вече има недостиг на персонал, Джавид отбеляза, че заплахата да не можеш да изпълняваш задълженията си, без да си ваксиниран, ще накара здравните работници да си помислят сериозно.

Той допълни, че около 95% от служителите в здравеопазването вече са получили ваксина, когато им е била предложена през първите месеци на годината.

Правителството вече направи задължително ваксинирането за персонала на домовете за социални грижи.

Джавид заяви, че ваксинирането е въпрос на сигурността на пациентите и че на много места в Европа то е задължително за здравния персонал.

В същото време министърът на финансите Риши Сунак обяви, че на здравеопазването в Англия ще бъдат отпуснати 5,9 милиарда паунда от правителствения бюджет, които са предназначени за справяне с големите закъснения на прегледи и операции в резултат на пандемията и за закупуване на компютърно оборудване и медицинска техника.

Подробностите ще станат известни в сряда, когато Риши Сунак ще представи бюджета в Камарата на общините.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
налъм преди 2 години
Когато цъфна, Анонимен 3!
6
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Депопулация, оптимизация, ограничен образован, обслужващ персонал. Има ги тези факти, като програми от 1968,г.насам.Дори на скапаните скрижали от Джорджия.Защо, защо...през 74-та. държавният департамент приема програма за редукция. 50 години циркулират подобни материали.
5
36
 
10
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Аха, от кой сайт за конспиративни теории направи копи пейс. Фактите са следните : вируса мутира в неваксинираноте, защото всеки човешки организъм е уникален ( това се учи в 6 клас по биология), 7 милиарда вече са ваксинирани, вирусът ще се отслабне ,ако 70% от популацията на планетата се ваксинира и ще изчезне при ако 90% се ваксинира, в света има недостиг на ваксини. Чети научни сайтове, а не фейк.
4
10
 
39
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Задължително бодене при 95 % набодени означава единствено, че дозите не работят! Просто като лучена чорба! Нали 70-те % набодени щяха да осигурят стадния имунитет!? Сега 170 % ли трябва да са набодени, за да го осигурят!?
3
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А у нас кога?
2
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Там, останали англо-саксонски министър или това е старомодно?!!Ще се ваксят, до безкрай.
1
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекар да си в тия времена, или не ти плащат, или искат да се бодеш с препарати.