Неработни дни от днес в Русия заради пандемията

Възможно е те да бъдат удължени и след 7 ноември
Обновена: 25 окт 2021 08:26 | 25 окт 2021 08:26, Елка Василева
24
Неработни дни от днес в Русия заради пандемията
Снимка: архив, БГНЕС

От днес в шест региона на Русия започват неработни дни, обявени като мярка за борба с разпространението на коронавируса, предаде ТАСС.

Президентът Владимир Путин подписа миналата седмица указ, с който определи платени неработни дни в страната от 30 октомври до 7 ноември.

Той също така даде възможност на регионалните власти да въвеждат допълнителни неработни дни в зависимост от ситуацията.

От днес до 7 ноември са обявени неработни дни в Пермския край, Воронежка, Нижегородска, Новгородска, Самарска и Курска област.

Властите в регионите, където се въвеждат неработни дни, казват, че жителите няма да останат без стоки и услуги от първа необходимост.

Още по темата

В този период ще продължат да работят здравните заведения и аптеките, предприятията от сферите на комуналните услуги, енергетиката, отбранителната промишленост и организациите с непрекъснат режим на действие. Няма да спира работата на обществения транспорт, а кафенетата и ресторантите могат да предлагат храна за вкъщи.

В редица региони на Русия неработните дни ще продължат повече от седмица. В Москва и Московска област са определени неработни дни от 28 октомври до 7 ноември, в Санкт Петербург - от 30 октомври до 7 ноември, в Саратовска област - от 27 октомври до 7 ноември.

Регионалните власти не изключват възможността неработните дни да бъдат продължени и след 7 ноември, ако ситуацията с разпространението на вируса не се подобри.

В някои региони е решено учениците да излязат във ваканция.

От днес работодателите в Москва трябва да прехвърлят на дистанционен режим поне 30 процента от своите служители. Мярката е в сила до 25 февруари догодина. Това изискване не се отнася за ваксинираните и преболедувалите вируса, а също за медицинския персонал и работещите в стратегически отрасли.

Също от днес до 25 февруари неваксинираните и непреболедувалите жители на Москва на възраст над 60 години и хронично болните трябва да спазват домашен режим, при който не са ограничени разходките и физическите упражнения на открито.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ще вдигне газта за да си избие парите. Да му запушим тръбата не ми трябва неговата миризлива газ.
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"7 ноември ще празнуваме 104 години от Великата Октомврийска социалистическа революция ВОСР, абсурдно е да е работен ден! Пролетарии (наемни работници и служители) от всички страни - обединявайте се!"------------------------------------------------- Забравяш, че в наши дни 04-ти Ноември е националният празник на Русия - Дянят на Народното Единство. Празничната дата ни припомня паметната "Смута" и въстанието на народните герои Козма Минин и княз Пожарский.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на автора. Изключително рядко срещана коректност в превода, точно отразяващ фактите.
17
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Глас от Москва Кукло, от това, което си написала, излиза, че Путин лъже. Не са западните медии виновни, че руските власти лъжат като съдрани. След някой и друг ден "западните медии" ще се доберат до такива като твоята приятелка, която си работи и лъжите на Путин ще лъснат, но тогава рублоробите ще ревнат, че "не четат ДВ" защото няма как да е вярно. А това, че имало така или иначе почивни дни и Путин решава да се прави на велик въобще не ме изненадва. Виж как припадат от умиление рублоробите
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблемът не е във ваксината "Спутник", а в малкото хора, които желаят да я използват. Поради това властите въвеждат тези крути мерки, следващите са Румъния и ние.
15
7
 
13
 
! Отговори
Глас от Москва преди 2 години
То имало и така 3 почивни дни и също така било само за държавните служители. Така ми каза моя приятелка от Русия. Тя си работи, защото е в частния сектор. И не вярвайте на всичко, което четете за Русия, особено прочетено в западни медии като дойче веле. Там положението е нормално, тук е много зле.
14
1
 
1
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
До Анонимен 14 ___Мисля че и преди в Русия го въведоха, според мен не е нова мярка !
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е ТВА Е! ЛЕЖАНЕ, БАТКААА!
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 1 всъщност ни интересува. За първи път въвеждат в света спиране на работа/локдаун с условие работодателите да плащат заплата като при платен отпуск. Това е нещо, което може да ни е полезно вместо 40/60 и подобни глупости. Да, после тия дни трябва да се отработват, но е по-добре от съкрощения, неплатени отпуски и подобни. Вече дано са предвидили начин да помогнат на работодателите, които без приход няма да има как да извадят за заплатите.
11
3
 
11
 
! Отговори
Диди преди 2 години
Снощи гледах новините по болниците в Русия страшно е...Много болни
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 12 А какво стана с баснословния Пфайзер? Колин Пауъл да не би със Спутник да се е ваксинирал?
9
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво стана с безаналоговия Спутник?
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1 Колкото по-п.р.ост е човек, толкова повече се счита за по-нормален от останалите.
7
1
 
3
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
А ти тайно пак не си си пило хапчетата
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Случайно ли пропуснахте да споменете, че за тези неработни дни хората ще получат заплати в пълен размер?
5
7
 
15
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До Анонимен1Е може и да те по интересува Неработните дни са платени т.е. Путин даде платена отпуска на Русия
4
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нееее, имат си свой ***, дето ги вкарва в тия игри :)
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тях ли искат да чипират, да си говорят с били през чипа? Май слушат и те "джендърите" от запада...така излиза, ако вярваме на форумите в бг.
2
14
 
7
 
! Отговори
МВР-ДАТО-Перник преди 2 години
България тайно е въвела СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ
1
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А какво ни интересува това нас нормалните хора?