Нужен бил пълен локдаун, по 15 000 на ден се заразяват, но нямат симптоми

Здравната системата нямало да издържи на натиска
407
Нужен бил пълен локдаун, по 15 000 на ден се заразяват, но нямат симптоми
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Проф. Огнян Кунчев, математик от БАН, смята, че е нужно веднага да се въведе локдаун.

„Данните, които излизат в понеделник, през уикенда не са точните, а всъщност си имаме най-малко 4000 заразени най-малко, които са демонстрирали симптоми“, каза той пред БНР.

Още по темата

„Тези 4000 са видимата част на айсберга, невидимата част на айсберга в България, с тези нива на тестване, умножете го по 4, 5 и считайте , че става дума за едни 15 хиляди, които се заразяват, но не ги отчитаме и те ходят невинно насам- натам и сеят зарази, защото са безсимптомни. Считайте, че тук става дума за морал, а не за математика“, посочи още проф. Кунчев.

"Това, което сега се случи като брой заразени, хоспитализирани и починали, беше ясно преди месеци и си беше предвидимо.  Но най-лошото е, че стихията е срещу нас. И каквито и мерки да въведе, дори и пълен локдаун, това ще се почувства чак след две седмици. И тия данни от 4000 души, което според мен са 20 000, те ще продължат 10-15 дни", каза още математикът.

По думите му и ефектът от зеления сертификат ще се почувства поне след 15 дни. А през това време здравната система няма да издържи.

„Интензивните легла вече са пълни- 600 легла, реанимациите са пълни, а това са хора с единия крак в гроба. Вижте в Румъния какво става - и у нас е така, болниците са претъпкани - но телевизиите у нас си го спестяват това - хората над 60 години, които са най-уязвимите - те страдат най-много, защо не се показва това от медиите?", попита проф. Кунчев.

Според мен локдаунът трябва да бъде въведен веднага, заяви математикът.

По думите му, за излизане от кризата, трябва да се ваксинират поне 50 хиляди на ден.

„Индия и Китай са ваксинирани над 50 на сто, само Русия, Румъния и България сме най-големите слабаци. Ако караме така, нямаме шансове“, заяви проф. Кунчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


407
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
374
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Болниците са пълни с неваксинирани и такива с фалшив сертификат. Това е истината, колкото и други глупости да пишат празноглавците тук. Една докторска оня ден каза ами помагам на антиваксърите, защото най-мразя някой да умира от глупос. Каза И че всички хленчели как трябвало да се ваксинират и се молели да ги приемат.
373
5
 
2
 
! Отговори
Ваксиниран преди 2 години
Къв локдаун се, за кво? Отваряй всичко, който оцелее. Писна ми да съм солидарен с хрантутници.
372
0
 
5
 
! Отговори
Лупи ще подпишеш, ли преди 2 години
Сидеров,що се криеш и бегаш?
371
0
 
1
 
! Отговори
Тулуп преди 2 години
До Анонимен 377Егати празно-главата амеба!?! Проблемът е, че заразяват невинни възрастни и имунокомпрометирани хора!Прочети още на: https://dnes.bg/koronavirus/2021/10/25/nujen-bil-pylen-lokdaun-po-15-000-na-den-se-zaraziavat-no-niamat-simptomi.508084#comments
370
7
 
5
 
! Отговори
Тулуп преди 2 години
БГ-тарикатите няма да спазват никакви мерки, никакви локдауни, нищо!.. Поведението на българите в страната е шокиращо - никой не го интересува, че умират хиляди хора месечно, че много остават с увреждания.... Важното е комп-лек-сите за малоце-ност на един дреБен и мало-душен народ да биват избивани на гърба на болните, немощните, възрастните, слабите имунно ... Не само про-Ст, но и супер-жесток народ на комплек-сари и прос-таци ... Кефете се ***, че болните и възрастните страдат и умират...
369
3
 
5
 
! Отговори
Генералисимус преди 2 години
Ама тия са много прости. Начи, 4000 върха на айсберга, умножете по 47, след това повдигнете на втора степен, ходете да се освободите от вечерята в тоалетната, като се завърнете, вземете грамажа и получената сума преди малко я повдигнете на степента, колкото грама кафяв матриал са излезли от вас. Накрая звъннете на боЕко и питайте 40 или 50 нули накрая... Повече от населението ли излиза - няма проблем, в крайна сметка паника садим, не търсим истинност.
368
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе дървени философи,като всичко знаете що не се лукувате сами а ходите на доктор? !
367
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това е напълно нормално и означава че са здрави затова е имунната система.всекидневно човек се среща с най различни микроорганизми един вид се заразява с тях но организма ги елиминира.тая титла професор нищо ни струва вече да си гледа математиката или е на заплата другаде.
366
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз имам ваксина и не МИ ПУКА, колко без ваксина се заразявали, така че си гледайте работата. Имам далеч по-важни неща, от живота на няколко бездомни старци, които не може да се грижат за сбее си ... АХХААА ХАХ ААААА ХААА!
365
5
 
14
 
! Отговори
ТинТириМинтири преди 2 години
Две мекерета се събрали, едното се опитва да се прави на математик и да лъже, а другото на доктор и пак лъже...за вас двамата само райрана пижамка и изглед от централния затвор !!!
364
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ги е срам! Леко и безсимптомноще ми го карат, а ваксинираните - наопак!
363
5
 
9
 
! Отговори
DussetO преди 2 години
Професор .., А * К * Х * Л * К .. Мозъчни промивки направо ще повърна
362
4
 
12
 
! Отговори
DussetO преди 2 години
Математикът - Т * П * К и той знае
361
11
 
7
 
! Отговори
Dtrumppp преди 2 години
Абсолютно lockdown!Затворете този смотан народ мьрша
360
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
днеска в магазина СБА Варна кв.Трошево 4 продавачки с по един висящ *** под брадата . в МОЛ ми гледа сертификата сякаш е баба Ванга. ами провери валиден ли е мой ли е. *** някаква .а хората умират.
359
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом нямат симптоми значи не са болни на този какъв му е проблема с тези хора.
358
2
 
14
 
! Отговори
всеки хвърля преди 2 години
щифри някакви из пространството, но на мен ми се струва че тез де нямат симптоми са 5-6 милиона
357
4
 
28
 
! Отговори
kris преди 2 години
майко мила, няма ли да свършва тоя цирк, прерастващ във фашизо-шизофренично кресчендо?!
356
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до Ефект на домино ;Не прехвърляй отговорността от болната глава на здравата ! Кой трябваше да въведе локдаун още преди блидо 2(две) години ,когато ковида тропаше на вратата , вместо това не пропусна да си доведе от Европата ( и не само) избирателите с различен цветови кожен оттенък ?! Че и специален превоз , сакън данепропуснат някой да ни дозарази окончателно! Дали не баше твоят гуру от Банкя , а ?! На калпав ..... му пречи ! Кюлчетата и евраците не му пречат ?!
355
3
 
8
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"Считайте, че тук става дума за морал, а не за математика" -- Както и да го погледнем, каузата е загубена. *** и в двете дисциплини е взел дал.