Пандемията не е свършила: Редица страни затягат мерките

Вечерният час в Румъния се връща
25 окт 2021 16:52,
64
Пандемията не е свършила: Редица страни затягат мерките
Снимка: Pixabay

Редица страни затягат мерките срещу коронавируса.

Една от тях е Румъния. В северната ни съседка се връща вечерният час, а в шест региона на Русия дните до 7 ноември са обявени за неработни.

В Румъния излизането във времевия отрязък от 22 до 5 часа ще бъде забранено за неваксинираните. Имунзираните и преболедувалите няма да имат ограничения.

Обществените места на закрито ще се посещават само със "зелен сертификат". Изключение има за хранителните магазини, аптеките и религиозни храмове, предаде Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Още по-строги мерки са в сила в Русия. От днес в шест региона на страната хората няма да работят. Президентът Владимир Путин определи платени неработни дните от 28 октомври до 7 ноември.

В Чехия носенето на маски на закрито става задължително, включително на работното място.

От Световната здравна организация алармираха, че пандемията е далеч от своя край.

Директорът на СЗО Тедрос Гебрейесус подчерта, че пандемията ще приключи, когато светът реши да сложи край.
"Нещата са в нашите ръце. Ние имаме всички необходими инструменти, както обществени, така и медицински. Но светът не ги използва добре", добави той.

Във Франция се проведе експеримент – разпространява ли се Ковид-19 между ваксинирани. За целта в нощен клуб, на закрито, без маски са участвали само ваксинирани хора, за да се провери как и дали вирусът се предава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен49 "Неваксинирани да не ги лекуват. Що тичат като кихнат по доктори." А ти защо тичаш по доктори като кихнеш? Нали си ваксиниран и защитен? Хем е плащала държавата да те ваксинира, хем после ще харчи пари да те лекува. Що си се разболял?
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, е как? Нали се ваксинираха повечето от страните? Защо пак ще се затварят? Да не би ние да сме им виновни, че не сме се ваксинирали? Я ваксите да се изкажат!! да се посмея малко :)))
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не сме чули СЗО да са се ваксинирали. Да не говорим за шефа им, който дори не бил лекар но е протеже на барак обама. Аз не съм видял СЗО да носят маски, камоли да са ваксинирани. Не можете да ги видите с маска. Те са безсмъртни рептили. Не вярвам на нито една тяхна дума. Те СЗО са отговорни ПЕРСОНАЛНО за появата на вируса, за пандемията и за всички неща свързани с нея. Един ден ще отговарят за това на този и или на онзи свят в ада ще горят.
48
0
 
1
 
! Отговори
999 до 53 преди 2 години
Просто си го преболедувал като си мислил, че е грип. В това се състои естественият ти имунитет. Най- много афти да получиш. Нищо повече.
47
0
 
9
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
НАПЪЛНО СГРЕШЕНА ЛОГИКА НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ПАНДЕМИЯТА!!! КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ВАКСИНИРАНИ - ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ УСКОРЕНА МУТАЦИЯ НА ВИРУСА И ТОЙ ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДА ЗАСЯГА ТЕЗИ ГРУПИ ХОРА, КОИТО ПРЕДИ ТОВА СА БОЛЕДУВАЛИ ЛЕКО - А ИМЕННО - ДЕЦАТА. НАПЪЛНО ЛУДИ ХОРА ВЛАДЕЯТ НАД ЧОВЕЧЕСТВОТО.
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам естествен имунитет.Маски да лижа, по цял ден от ковид отделения няма да ме засегне.Но с ваксините не знам.Медиците ви казват няма естествено неподатливи...дори от бубонната чума, не всеки се е разболявал.
45
0
 
0
 
! Отговори
Do 51 преди 2 години
Добре, че съм в 1ния процент
44
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пандемията тепърва ще започва. Гебрейесус и неговите господари няма да мирясат, докато не ваксинират 99% от населението на света (останалия 1% са самите те). Разберете, те искат света за себе си! Вие сте ненужни.
43
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проклети дасте всички ваксинирани дано бял ден дане видите
42
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неваксинирани да не ги лекуват. Що тичат като кихнат по доктори. Стойте си у вас заради вас пак затягат мерките. Масово без ваксини пълнят болниците. У нас фалшиво ваксинирани масово лежат. На запад няколко процента и то с куп други проблеми. Беше ясно че ваксините не те пазят на 100 % те си го казаха ама вие антиваксъри имате изберателен слух. Чувате само което искате
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
KOGA PLANIRATE DA SVYRSCHI PO DQVOLITE????????
40
2
 
30
 
! Отговори
Касандра преди 2 години
Добре де, ако при 80% ваксинирани в разни държави и локдауни и маски не е свършило досега, не трябва ли да се преосмисли стратегията и да се закрие СЗО? Очевидно са некадърни. Отделно, средната възраст на починалите е 85г, 99.7% от заразените се възстановяват дори без лекарства, с лекарства на практика 100%. Бива ли да спираме всичко за това? Който го е страх, да се крие под масата. Другите ще живеем.
39
1
 
16
 
! Отговори
11 преди 2 години
Излиза, че в Румънско затварят здравите вкъщи.
38
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пЛандемията ще свърши когато кукловодите които я инсталираха решат.
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сложих плюс погрешка на Solar Power. Исках да сложа минус
36
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво , 20% полирани мозъци голям обществен живот ще завъртите ;)
35
46
 
2
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Много правилно! Постепенно трябва неваксинираните напълно да бъдат изключени от социалния живот!
34
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже какво ще стане като свърши пандемията и няма всеки ден да слушаме едно и също от едни и същи любими до болка лица на същества от международната театрална и оперна сцена. Ще трябва нова сапунена оперета а за Тодор медал и лавров венец.
33
6
 
35
 
! Отговори
До 35,36 преди 2 години
Имаме ваксина>>>>>>>>Проблемът е, че нямаме ваксина, а масово тестване на биопродукт, с който ръчкат вируса и то по време на епидемия. Резултатите - в края на 2025г. Ако беше ваксина друга щеше да е картинката.
32
45
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зима иде, ще стане още по-лошо за неваксинираните. И локдаун не може да ни спаси! Самоубиваме се методично. Грандиозният доброволен глупав експеримент, да борим пандемия с голи ***, който си самоналожихме, се сгромоляса. Ваксинирайте се, да спасим поне една част от бг народ. Икономиката замина, но поне животи да спасим.