В Естония: Само с ваксина и преболедували, тестът без значение

По-строги са вече и изискванията за носене на маски
25 окт 2021 11:18, Елка Василева
42
В Естония: Само с ваксина и преболедували, тестът без значение
Снимка: архив, БГНЕС

Обществените места в Естония от днес може да бъдат посещавани само от ваксинирани или преболедували жители на страната. Това съобщи пресслужбата на правителството, предаде ТАСС.

Още по темата

Днес в Естония влизат в сила нови мерки срещу разпространението на коронавируса. С решение на кабинета неваксинирани, дори с отрицателен тест за COVID-19, вече няма да се допускат в редица обществени места, например спортни клубове, заведения за обществено хранене, театри, кина, спа салони и др.

По-строги са вече и изискванията за носене на маски. Посетители без маски няма да бъдат допускани занапред в моловете и магазините.

Председателят на парламента Юри Ратас заяви тези дни, че Естония е на ръба на катастрофа заради разпространението на инфекцията.

Ваксинираните в Естония са 781 105 - над 58 процента от населението; 736 771 са минали пълен ваксинационен курс. Заболеваемостта от COVID-19 е 1311 случая на 100 000 жители, изчислена на двуседмична база.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е кво толкова ще разнасят вируса заедно със сертификата
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки може да бъде луд колкото му позволят
37
1
 
0
 
! Отговори
Поморийски гларус преди 2 години
До славянин ----CDC не са казали, че тестовете не могат да различат вирусите на грипа и SARS-CoV-2. Какво удоволствие ти прави да пишеш подобни глупости?
36
2
 
6
 
! Отговори
До Алекс преди 2 години
Какъв е смисълът да имаме държава, а да не можем сами да решаваме какво се случва в нея? По-добре да излезем от ЕС тогава.
35
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При 60% процента ваксинирани са на ръба на катастрофа? Е оти?
34
1
 
28
 
! Отговори
В. преди 2 години
Пичов-е, да издаяним тази зима. Напролет ще се е разбрало, че ваксините на работят и ще почне търсене на сметка от виновните
33
3
 
11
 
! Отговори
славянин преди 2 години
За сведение на ковид ч.к.ндурите американската агенция CDC (CENTER FOR DISEASE CONTROL) от 1 януари следващата година няма да ползва повече тестовете за ковид вируса на територията на САЩ, защото още през лятото установиха, че тези тeстове не разграничават ковид вируса от грипния вирус!
32
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заболеваемостта от COVID-19 е 1311 случая на 100 000 и то при 58% ваксинирани ------ това е два пъти повече от България
31
2
 
12
 
! Отговори
до 30 от славянин преди 2 години
Пиша зе тестовете за ковида, които дават положителен резултат още за 15-20 вируса, тиквичке! Но при всеки положителен резултат от него диагнозата винаги е ''ковид''!
30
2
 
8
 
! Отговори
do славянин преди 2 години
Цялата ви работа е такава - антигенни тестове, за антитела, ПЦР, брой заразени, брой болни, умрели ... пълна каша ви е в главаите. Абсолютно неграмотна работа
29
5
 
6
 
! Отговори
до славянин преди 2 години
ти за 2 години не научили кога за какво какви тестове се правят.....явно не, малко ти е капацитета
28
2
 
2
 
! Отговори
до славянин преди 2 години
ти за всичко един тест ли мислиш че има бе баллък
27
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
абе ревете не ревете ще ви озаптят, щом сте в ЕС. Свободни сте да ходите в Евразия там Путин ще ви пуска отпуск.
26
1
 
25
 
! Отговори
до 25 от славянин преди 2 години
Добре че си признавате вече че тестовете не правят разлика на типа вирус, но въпреки това при положителен тест винаги те пишат с ковид! Театърът отдавна е разкрит!
25
1
 
2
 
! Отговори
до даа преди 2 години
ами защо 40% хич не са малко неваксинирани.
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев да се самосеьира за Естония, погазват евро ценностите, да пише на Кьовеши
23
2
 
5
 
! Отговори
do 21 преди 2 години
Пак ли дезинформациите? Никъде преболедуване не се доказва с антитела, защото тестовете не правят разлика от типа. А в Германия още от ЮНИ е в сила 3G (тестван, ваксиниран, оздравял) - равносилно на нашия Зелен сертификат, но го въведоха постепенно. Във Франция същото, но там стана по-рязко, още от лятото е в пълна сила.
22
2
 
6
 
! Отговори
Сарказъм Радомирски преди 2 години
Що за новина? Естония? Че колко хора са се засилили натам, че да ги итересува какви сертификати се изискават? Дайте данни иа за Вануату! Да сме информирани...
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 6и как ги разбра, че са с фалшиви серификати, ти ли си ги издавал.. баби и дедовци на по 80г. извадили по 300 лв. за сертификат, че да могат спокойно да одат из европа да си арчат пенсията.. вкасинираните също се разболяват (вкл. и медици), ами да са живи и здрави и да го изкарат леко.
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До А, едва ли?!Преболедуването в Швейцария и Австрия се доказва и с Антитела. Тма учените са ***. В Германия никой не го карат да се ваксинира ако е преболедувал преди 6ия месец. А сега обсъждат изобщо да не се ваксинира. В САЩ ако си преболедувал се препоръчва на 3 месец 1 ваксина пфайзер с половин количество. Тук трябва две иначе няма сертификат. Та айде да гледаме всички примери и начини.