Заради сертификата броят на ваксинираните на ден скочи три пъти

Ако се беше случило в началото на пандемията, щяхме да сме без маски
275
Заради сертификата броят на ваксинираните на ден скочи три пъти
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Доколко са ефикасни новите противоепидемични мерки, ще си проличи в бъдеще, кмята доц. Михаил Околийски, представител на СЗО в България.

Още по темата

"Ако това е начин да овладеем пандемията, значи са добра идея. Служебният кабинет взе решение, което е правилно, може би е закъсняло. Хората, които се ваксинират на дневна база скочи три пъти. Ако това се случваше от началото на пандемията, сега щяхме да махаме маските и да се връщаме по стадионите",  каза още доц. Околийски пред БНТ.

По думите му имаме да извървим много голям път към цивилизоваността на западните страни, където превенцията е на първо място.

"Виждаме над 13% положителните проби, над 7000 човека в болници, но въпреки това смятаме, че това не ни касае. Това е някакъв защитен механизъм, който ни предпазва да не развие някакво депресивно разстройство. Ние сме проваляме в това да обясним на хората защо да вземат това важно решение", добави още той.

По отношение на зелените сертификати доц. Околийски заяви, че сме уникална държава в нерационалното си поведение.

"Да предпочиташ да влезеш в огромен риск да вземеш фалшив сертификат. Ако това продължи, може да има проблеми с признаването на сертификатите ни при пътуване с Европа", предупреди той.

"Ваксиналното покритие при учителите е около 30%.Защо учителите и медиците не се ваксинират?", попита  риторично доц.- Околийски.

Според него има различни механизми, които да се приложат по тази въпрос.

"Във всички други страни, които даваме пример за добри практики, децата се тестват два пъти седмично. Това е една от комплексните мерки, които трябва да се вземат", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 217 "точно затова искат да се подпишеш, че ти поемаш отговорността" Я цитирай текста, който казва, че "ти си поемаш отговорността".
199
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Защо се ваксинира? "защото прочетох една статия в интернет" Грешка. Защото изчетох безброй научни изследвания, проследих безброй статистики показващи развитието на болестта, чух обсновката на професионалисти, които цял живот това са правили и всичко това докато сравнявам и други гледни точки.
198
0
 
7
 
! Отговори
Камелийке преди 2 години
Пак ли ти *** душко?Голям глад те мъчи щом си седнала да захлебваш от подобни статии или просто толкова си можеш.Първите дни колкото скочили скочили, скоро ще си затихнат и пак ще се почне с насаждане на вина с убеждаване как неработещи ваксини спасяват животи.Чак и вълка от уолстрийт ще се изчерви от срам.
197
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
212 - именно - биопродуктът не е ваксина, точно затова искат да се подпишеш, че ти поемаш отговорността. Безплатно, разбира се. А след 5 години ще си попълнят километричните листовки със странични ефекти.
196
0
 
14
 
! Отговори
Т К О преди 2 години
Спокойно ако не успеят и тези ваксини да ви ги сложат до нова година ще удължат пак СРОКА на годност, няма да се притеснявайте!!!!! Хахахахаха
195
4
 
3
 
! Отговори
турче преди 2 години
Теа зелени сертификати ми дойдоха дюшеш! Преди всички ходеха на пазар в Едирне за олио, зехтин, прах за пране - евтено и по-качествено. Много клиенти имаше и търговците не правеха големи отстъпки, щото не ни насмогваха. Сега правя списъци и изпълнявам поръчки, малко сме клиентите, а и аз пазаря топтан и вземам на много ниски цени. Дано да се иска навсякъде и да можем да работим като доставчици, да земаме и по някой лев докато сме тука - да напазаря с буса, да доставя и да зема парасъто!
194
2
 
3
 
! Отговори
риска от преди 2 години
тежко прекарване на настинката съвсем не е огромен.Ако беше такъв, хората щяха да се ваксинират доброволно.
193
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ХммRaдвам се че си усещаш имунната система.
192
0
 
14
 
! Отговори
Реалността преди 2 години
До 190 Абсолютно си прав и те подкрепям!!!! Трябва изследвания преди да се поставя "ваксината"!!!! Все едно на всички коли сега да искат да сложат еднакви гуми....на едни джанти ще паснат, но на други...не!!!!!
191
3
 
17
 
! Отговори
?????? преди 2 години
Къде остана едно от основните човешки права да не бъде подлаган на медицински експерименти без негово знание и съгласие..????Биопродуктът в тестов период не е ваксина. Доброволно, а.? За никоя изпитана ваксина от имунизационния календар не са ме карали да подписвам"информирано съгласие", нито за децата ми. Дали ковидваксърите ще изпукат след време, или антиковидваксърите, едно е ясно : на останалите няма да им е лесно. Поддавате се на натиска и от носа си по-далеч не виждате.
190
8
 
3
 
! Отговори
Защо се ваксинира? преди 2 години
- за да не се разболея от Ковид
189
10
 
3
 
! Отговори
Защо се ваксинира? преди 2 години
за да не заразявам околните
188
1
 
8
 
! Отговори
Пламен преди 2 години
До "защо се ваксинира"защото съм страхлива мишка и ми се живее ;)
187
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във всеки форум едно и също - агресивна антиваксърска реторика, предназначена да замита и малкото здрав разум под дебела лавина от глупости.
186
5
 
6
 
! Отговори
Защо се ваксинира? преди 2 години
- гледах по новините как се мъчат медиците и ми стана жал
185
1
 
7
 
! Отговори
Защо се ваксинира? преди 2 години
- защото прочетох една статия в интернет
184
0
 
10
 
! Отговори
Защо се ваксинира? преди 2 години
- защото искат сертификат в мола.
183
1
 
13
 
! Отговори
Откровението на Йоан преди 2 години
И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата им или на челата им; за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име.
182
3
 
15
 
! Отговори
Злоба преди 2 години
Когато здравето на човек се влошава, той се озлобява. Започва да обвинява всичко около себе си, за лошото си състояние. Може би така може да си обясним все по-злобните ваксъри, как мислите?
181
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Писна ми от грешни решения и закъсняли мерки и неадекватно управление. Наистине ми дойде до гуша