Заради сертификата броят на ваксинираните на ден скочи три пъти

Ако се беше случило в началото на пандемията, щяхме да сме без маски
275
Заради сертификата броят на ваксинираните на ден скочи три пъти
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Доколко са ефикасни новите противоепидемични мерки, ще си проличи в бъдеще, кмята доц. Михаил Околийски, представител на СЗО в България.

Още по темата

"Ако това е начин да овладеем пандемията, значи са добра идея. Служебният кабинет взе решение, което е правилно, може би е закъсняло. Хората, които се ваксинират на дневна база скочи три пъти. Ако това се случваше от началото на пандемията, сега щяхме да махаме маските и да се връщаме по стадионите",  каза още доц. Околийски пред БНТ.

По думите му имаме да извървим много голям път към цивилизоваността на западните страни, където превенцията е на първо място.

"Виждаме над 13% положителните проби, над 7000 човека в болници, но въпреки това смятаме, че това не ни касае. Това е някакъв защитен механизъм, който ни предпазва да не развие някакво депресивно разстройство. Ние сме проваляме в това да обясним на хората защо да вземат това важно решение", добави още той.

По отношение на зелените сертификати доц. Околийски заяви, че сме уникална държава в нерационалното си поведение.

"Да предпочиташ да влезеш в огромен риск да вземеш фалшив сертификат. Ако това продължи, може да има проблеми с признаването на сертификатите ни при пътуване с Европа", предупреди той.

"Ваксиналното покритие при учителите е около 30%.Защо учителите и медиците не се ваксинират?", попита  риторично доц.- Околийски.

Според него има различни механизми, които да се приложат по тази въпрос.

"Във всички други страни, които даваме пример за добри практики, децата се тестват два пъти седмично. Това е една от комплексните мерки, които трябва да се вземат", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ми се иска,но нямам желание..като ме питат защо не се ваксинирам!!
179
2
 
24
 
! Отговори
Нарцис преди 2 години
Вярно ! Заради сертификати! Заради правото ти да работиш ( записано в конституцията ) ,но отменено заради кашлица и хрема ! Да, последните дни се увеличава броя на ваксинираните ,но ...не заради ЖЕЛАНИЕТО на хората и ВЯРАТА им в тях ,а заради безпрецедентно потъпканите им права под токовете на МЕДИЦИНСКИ ФАШИЗЪМ! И Хитлер би завидял на подхода на СВЕТОВНИЯ РЕД в наши дни . Без война ! Без кръв! С манипулация! С отнемане на свободата ! Един ден ще бъдете съдени , престъпници!
178
2
 
10
 
! Отговори
върбанБрястовСалкъмо преди 2 години
Още по-точно вдигнали са се ваксинациите заради престъпното управление и всяването на страх чрез неправилно лечение и последващи смъртни случаи. Но няма да е за дълго
177
2
 
9
 
! Отговори
Пламен преди 2 години
Защо има толкова малодушни мишоци и тук? Който иска да ходи да го бодат, пък ако ще и в долната част на гърба! Като морски свинчета - под строй да ги боцнат - няма такива мишоци...
176
0
 
12
 
! Отговори
121 преди 2 години
Този доц. Околийски е нашата калинка в СЗО, дори не е и лекар. Завършил е психология, като всяка втора кифла и доцентурата му е по /не е виц/ сексология в измислен ВУЗ. Който иска, може да ми види биографията в нета.
175
0
 
3
 
! Отговори
Пламен преди 2 години
Я пак? Трябваше да пътуваш и теста бе задължителен ***!
174
1
 
9
 
! Отговори
Съсипия преди 2 години
Да ти имам пък на тебе здравната халтура, хипохондрик. Аз ако те слушам тебе тре да пия по едно кило хапчета, иначе сигурно ще умра. Аре бегай с тия истерии. Няма да се ваксинирам, аз
173
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Пламен... стига лъга! април 2020-та не се правеха тестове за антитела, даже тогава бяхме и в локдаун и ПСР дори не се правеше. струваше майка си и баща си.
172
0
 
14
 
! Отговори
да преди 2 години
Не съм против ваксините, а поведението на хората преди и след ваксинация. Би трябвало преди ваксиниране на човек да се направи тест за ковид, кръвни показатели, жизнени показатели, правилно дозиране и прилагане на съответната ваксина , която да е в срок и да е съхранявана правилно, хората след ваксинация да се пазят добре до изграждане на имунитет, който да е проверяван с тест за антитела. Или казано с три думи - правилник за ваксинация. Целта да е ваксина за здраве, а не ваксина за зелен серт.
171
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам две колежки, преболедували ноември 2020, болни са в момента с тежка форма , хоспитализирани. Толкоз за антителата. И за клетъчен и всякакъв имунитет....
170
1
 
17
 
! Отговори
Каца със зеле преди 2 години
Абе важното е сега да се боцнат с ваксините с удължен срок на годност, че ако го удължим още веднъж съвсем няма да се намерят балъци, а унищожаването на такива препарати е скъпо. По евтино ще излезе да ги боднем на хората. Пък и те по собствено желание идват да ги бодем, никой не ги е задължил!
169
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Съсипия Заради "разбирачи" като теб смъртността от ковид е толкова голяма у нас. Всички си мислят, че са здрави и профилактика никаква. Чака да стане зле да иде на лекар. Диабета и сърдечните заболявания могат да се откриват мнооого по-рано, но здравната ни култура е съизмерима със страните в Африка.
168
1
 
5
 
! Отговори
До 180 преди 2 години
Мисленето не е силната ти страна, опитай нещо друго, може да имаш повече успех!
167
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ковид е много по-опасен от шарка. И от грип. И от много други инфекциозни заболявания.
166
2
 
5
 
! Отговори
Пламен преди 2 години
До 176, елементарно - тест направен през април 2020 показа много високо ниво на антитела.Даже искаха и плазма да дарявам но отказах.Комика си ти!
165
4
 
9
 
! Отговори
Хмм преди 2 години
Не смятам, че имунната ми система има нужда от помощ с тоя вирус. Айде ако беше шарка или тетанус, да. Ама за Ковид чак, да се инжектирам, аре Нема нужда
164
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Ето официални статистики и данни от UK. Четете и отговорете, каква е разликата между ваксинирани и неваксинирани.https://ons.gov.uk/peoplepopulationandcommunity/birthsdeathsandmarriages/deaths/articles/deathsinvolvingcovid19byvaccinationstatusengland/deathsoccurringbetween2januaryand2july2021
163
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези, които не могат да се ваксинират ще си плащат тестове. Дава ви се демократичен избор - да умpeте или да плащате.
162
4
 
21
 
! Отговори
Съсипия преди 2 години
Като ви се съсипе имунната система и започнете да се разболявате всеки сезон по 3 пъти, ще видим дали ще ви ги дават безплатно тия ***. Не им трябват здрави хора. Трябват им болни. Да си пазаруват антибиотици, ваксини, да влизат по клинични пътеки. И да горят като сухи пръчки. За това е цялата дандания. Ти ако си здрав, нямаш работа в аптеката. Защо рекламират лекарства по телевизията? За да се закачите. Почвате с витамини, после пробиотици и така докато стигнете до 3 шепи хапчета.
161
17
 
10
 
! Отговори
174 преди 2 години
И аз стигам до този извод. Повечето антиваксъри, които познавам са бъзльовци, позьори и дървени философи. Нищо чудно да ги е страх от самата инжекция.