Борисов убеден: Ако ГЕРБ беше на власт, над 70% щяха да са ваксинирани

Лидерът на партията зове политиците да се обединят около имунизацията
843
Борисов убеден: Ако ГЕРБ беше на власт, над 70% щяха да са ваксинирани
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Над 70% щяха да са ваксиниранитесрещу коронавируса, ако ГЕРБ управляваше, коментира лидерът на партията Бойко Борисов.

„С добро, със зло, щяхме да сме спасили народа, младежта да е на училище и всички да си живеят живота“, коментира той.

Според него единсвеният полезен ход сега е да се обединят хората и да се ваксинират над 70%.

Още по темата

„Това го направи „белият свят“. Хората тръгнаха по нощни балове, а нас ни върнаха не с една, а с 10 години назад“, скочи Борисов.

Той отново обвини президента Румен Радев,  че еднолично ръководи служебното правителство, а „на премиера Янев не му се чува гласа, за съжаление“.

Борисов призова всички партии да се обединят около ваксините.

„Да кажат какво искат от нас. Каквото кажат ще направим, а не да мрънкат от сутрин до вечер и да дават пример с Москва. Месеци наред давахме личен пример с ваксинацията. Говорихме за това. Виждам, че сега узряха за това и сега всички заговориха за ваксини. Хайде по темата ваксиниране да се обединим“, каза Борисов.

Според него здравните мерки, наложени сега, убиват бързите темпове на ваксинация, защото се дават зелени сертификати и на хората с една доза.

„Ако днес се ваксинират с първата доза, чак след 3 седмици е втората и тогава ваксината ще даде резултат. Ако се вдигне ваксинацията на 60 000 ще излезем дълготрайно от кризата. Сега тестове се купуват до изборите. Ама държавата и народа ще ги има и след изборите. Сега имаме над 70 000 карантинирани. С по 5000 карантинирани на ден, ако продължим така, по време на изборите ще имаме над 100 000 карантинирани. Как ще гласуват тези хора? Децата искат да ги тестват, ама родителите или учителите да не се ваксинират“, посочи Борисов.

„Вече и за локдаун заговориха, защото и в Москва е така и е по-лесно. Тези експерименти със зеленените сертификати, с тестовете, които ще въвеждат за децата, хубаво ще похарчат едни пари, но това се правеше по света от една година. Тогава всички бели държави, включително Китай, минаха 70% ваксинирани, като единствен начин да се излезе от кризата“, каза още той.

Лидерът на ГЕРБ попита риторично откъде ще се купят тестовете за децата.

„Има ли обществена поръчка, сертифициран ли е тестът, колко ще струва, кога ще пристигнат“, попита Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


843
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари