Храмовете в Букурещ стават морги, над 500 са смъртните случаи на ден

Европейски страни ще помогнат с медицински персонал и легла
26 окт 2021 08:30, Анисия Иванова
67
Храмовете в Букурещ стават морги, над 500 са смъртните случаи на ден
Снимка: БГНЕС

Букурещката архиепископия предоставя параклисите в непосредствена близост, както и гробищните храмове и погребалните параклиси на близките енории за нуждите на болничните морги, където местата за временно съхранение на телата на починалите са станали недостатъчни.

Църквата изразява своята солидарност с лечебните заведения и властите, изправени пред най-тежката ситуация, причинена от пандемията досега, и оценява усилията на лекарите и целия медициски персонал, които се борят за спасяването на живота на тежко болните пациенти, се казва в съобщението на Букурещката архиепископия.

Румъния е изправена пред здравна катастрофа с близо 20 хиляди новозаразени и над 500 смъртни случаи на ден в официалната статистика, съобщава БГНЕС.

Румъния е сред страните с най-висока смъртност в света от коронавирус и само с 30% ваксинирани от населението. Редица европейски страни са изразили готовност да помогнат: Италия и Дания – с медицински персонал, Франция – с лекарства за болните в интензивните отделения, а Унгария и Полша – да приемат пациенти, припомня Двери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
5
 
5
 
! Отговори
до 22 преди 2 години
Има си начини за подготовка на необорудвани помещения за морги. Изискванията за хладилници, гладки повърхности и други няма как да се спазват по време на масов мор, като този. Всъщност хладилници имаме от средата на 20 век в масова употреба. Пандемията от инфлуенца през 1918 г да не мислиш, че е имало хладилници в моргите тогава или пък през Втората Световна война? Може да е имало няколко хладилника в моргите на университетите но масово са приемали хората в помещения без хладилници
34
5
 
24
 
! Отговори
Нормален преди 2 години
Няма здравна система която да издържина това прогресивно увеличение на болните.Защото колкото и да са големи и яки държави,ако 10,000 се разболеят наведнъж,няма как да им се обърне внимание.*** е имало отпървобитният човек до днесВаксините са спасили света БЦЖ се прилага от самото и начало,Маларията е изкорененаВаксината е унищожила едрата шарка.Туберкулозата е убила толкова народ в почти всяко българско семейство Дет.паралич беше бич до 50тегодини.Милиони животи са спасени с ваксините!
33
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А с акъл някой да им помогне, защото и на нас ще ни трябва.
32
5
 
4
 
! Отговори
До 35 преди 2 години
Да не си жив да видищ!
31
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умните са разбрали сериозноста на проблема и съдействат за решението му. Другите само *** за права свобода геноцид фашизъм и т.н Не се ваксинират и измират като мухи. Явно наистина има чистка която ще прочисти невежеството. Плюйте колкото искате. Факте е че тъпите умират повече
30
15
 
30
 
! Отговори
Taню преди 2 години
С румънците почнахме да си прехвърляме дарвиновата награда за най-смoтан народ, оставаме удивително сходни в идиoтизмa си...
29
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румънците са ненадминати в сгрешената статистика. Уточнете и че сигурно има процедура корона и храмовете се мотаят с погребенията.
28
15
 
25
 
! Отговори
Свобода преди 2 години
При нас е по-зле, румънците са почти 3 пъти повече, като населние. Доказваме, че сме най-простото племе в Европа, нашето развитие е ниво бедна африканска страна.
27
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спрете да игнорирате естественият имунитет!
26
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко са. 5000 на ден дано.
25
10
 
6
 
! Отговори
Доцента преди 2 години
До 19: Ами не, не са умирали толкова хора на ден. Точно това ти казва статията. Ето, започва да ви просветва лека полека *** такива.
24
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименКъде 60 милиона ги видя. Румъния е под 20 милиона, при това по официални данни.
23
4
 
8
 
! Отговори
тъпчо преди 2 години
До АнонименКакви 60 млн , льольо - 19.2 млн
22
8
 
16
 
! Отговори
До 9 преди 2 години
Фармацевтите ще спечелят от теб, като се назобаш с антибиотици и кортикостероиди понеже си решил гордо да се пребориш с вируса без ваксина - стискаме палци
21
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ковид е 16 пъти по-смъртоносен от грип. Доказано е.
20
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румъния е 60 млн. Ако сметнеш по брой население България е в пъти по-зле.
19
7
 
18
 
! Отговори
Ние глупави ли сме? преди 2 години
Много ми е чудно как една църква ще се трансформира в морга при положение че няма хладилни камери които трябва да поддържат максимум температура от +2 градуса?Това е минималното изискване за морга, иначе дълбоко замразяване се прави под -10 до -50 градуса, за което се използват хладилни камиони в най-добрия случай! Иначе знаете ли какви зарази ще плъзнат ако започне декомпозиция на биологичен материал само за няколко часа?!Повече бих повярвал как вълкът изял бабата на Червената Шапчица!!!
18
8
 
14
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Айде-айде знаеме ги тия статии. В индия уж са хвърляли в ганг трупове от ковид,а то там си е редовна практика уау. Имаше едно клипче от дрон и това е. Градинките тук готови ли са, а чувалите феат камионите ?
17
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ковида е с 2 % смъртност. Значи става дума за масови екзекуции...
16
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво се опитва да каже това текстче? Че моргите в Румъния са с толкова нисък капацитет ли? Преди не са ли умирали по толкова хора на ден?