Учени свързават ваксините на Пфайзер и АстраЗенека с неврологични увреждания

"Файненшъл таймс" цитира проучване върху 32 млн. ваксинирани в Англия
Обновена: 26 окт 2021 15:07 | 26 окт 2021 08:00, Анисия Иванова
193
Учени свързават ваксините на Пфайзер и АстраЗенека с неврологични увреждания
Снимка: БГНЕС

Учени свързват ваксините на Пфайзер и на АстраЗенека със "седем редки неврологични усложнения", съобщава в. Файненшъл Таймс.

Изданието цитира проучване, в което са взети предвид данни от 32 милиона ваксинирани възрастни в Англия.

То установява, че при хора, ваксинирани с първа доза от препарата на АстраЗенека, броят на случаите на синдром на Гилен-Баре (Guillain-Barré) се е увеличил: 38 са получили тежки усложнения, но броят на ваксинираните е над 10 милиона души. Синдромът е рядко състояние, при което имунната система атакува периферните нерви, което води до мускулна слабост, болка или изтръпване, а в по-тежки случаи и до парализа.

Експертите установяват още, че в рамките на 28 дни след ваксинацията с препарата на Пфайзер има повишен риск от хеморагичен инсулт или мозъчен кръвоизлив, като приблизително на 10 милиона ваксинирани случаите са 60. По-голям риск от усложнения има при ваксинираните жени.

Проучването разглежда данни от хора, ваксинирани между декември и май, и обхваща данните на 32 милиона ваксинирани, 20 от които с препарата на АстраЗенека, а 12 милиона - с този на Пфайзер. (БГНЕС)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
12
 
18
 
! Отговори
Въпрос към ваксърите преди 2 години
Искам да ви задам въпрос за хипотетична ситуация: Значи, от утре правителството издава нова заповед - всеки е длъжен да подпише декларация, че е сключил договор с Дявола да му служи, и че прави черни магии и участва в черни меси! На всеки, който подпише такава декларация, ще му се издава зелен сертификат с който може да ходи навсякъде! Всички останали ще бъдат затворени, заключени, в локдаун.Вие ще подпишете ли?
101
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един пък тука се хвали, че дори и аспирина имал противопоказания. Ми браво, значи много добре сте го измислили, поздравявам ви. Едно хапче не можете да направите като хората, да не вреди. Дали за пари го правите така, да ви е евтинко, или просто не можете иначе, не се знае. Ама иначе сте все големи специалисти.
100
0
 
0
 
! Отговори
kon преди 2 години
До Анонименлипсват ти 6г мед образование, след което ще си отговориш сам
99
11
 
23
 
! Отговори
Боц преди 2 години
Ваксинираните опитни мишлета, които се поддават на страхът и манипулациите ще ревът с крокодилски сълзи много скоро, но няма да има кой да ги чуе ! Със сигурност до 2-3 години ще бъдат създадени по-качествени ваксини, но в момента си тече чист експеримент !
98
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е то рискът е към 1 на милион горе долу и не се знае дали пациента нямало да се разболее и без ваксината.
97
5
 
20
 
! Отговори
Ние глупави ли сме? преди 2 години
Да речем че искаш да се набодеш с експериментална ваксина. Дават ти да подпишеш формуляр, че си информиран за ваксината и си съгласен. Е да, ама нищо не те информират, там е работата!!! Е те това дето го пише в горната статия, трябва за всяка една ваксина да ти дадат съответната листовка за нея в която да прочетеш че на 10 милиона души има 38 (много повече са според мен) с тежки усложнения.И тогава чак да подпишеш, че си информиран. И съгласен.
96
0
 
5
 
! Отговори
Хе хе преди 2 години
Доцента незнае какво е " антиваксър"
95
0
 
0
 
! Отговори
Да преди 2 години
До Мдаа. Да личи си, че много не си учил.
94
10
 
10
 
! Отговори
Мен преди 2 години
До ДоцентаТе тия едва ли някога са чели листовка на лекарства. Дори и аспирина има сериозни странични ефекти, с много по-голяма честото от 10млн към 38 :) Ама антиваксърската кухина между ушите е чувала само, че нещото математика съществува, но не знаят, че може да се ползва за нещо повече от смятане на 100грамките в кръчмата...
93
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз чувам непрекъснато истории за хора, наболи се и сега са в тежко състояние.
92
5
 
15
 
! Отговори
а? преди 2 години
Към 2 октомври 2021 г. Европейската агенция по лекарствата (EMA) регистрира официално свързани с ваксината 26 523 смъртни случая (умрели 3000 повече например от населението на целия Свищов - 23 576 души), и 2 милиона усложнения, от които 1 милион тежки.
91
8
 
17
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
Това показва изследване на университета в Тел Авив. Проучването сравнява близо 400 души. Те са имали положителен тест за коронавирус 14 или повече дни, след като са получили една или две дози от ваксината. Сравнени са със същия брой неваксинирани пациенти със заболяването. Сред ваксинираните степента на разпространение на варианта е осем пъти по-висока от тази на неваксинираните
90
12
 
10
 
! Отговори
Доцента преди 2 години
Някой от антиваксърите тук дава ли си сметка какво значи съотношението 10 000 000 към 38? Изобщо, можете ли да боравите с числа, съотношение, абсолютни и релативни стойности? А знаете ли какъв е шансът да пострадате в автомобилна катастрофа?
89
1
 
3
 
! Отговори
hahahaha do 94 преди 2 години
виждам как оцеляват с лекарства, без оцеляват по-бързо и по-начестоиначе тази статия е много навреме . . . . . . . . "
88
2
 
14
 
! Отговори
До обективно преди 2 години
Ми земи си за теб един миокардит щом е толкова хубаво
87
4
 
5
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
До 81 ... В Израел десетките случаи на миокардит (не на смърт!) са 25 на 3,2 милиона ваксинирани с 3-та доза, което пак е 8 човека на 1 милион срещу 20 000 - 40 000 МЪРТВИ на 1 милион от вируса. Давайте пълни и точни данни, които могат да се сравняват ОБЕКТИВНО, а не така - десетки с миокардит, 25 хиляди починали и други измислици.
86
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези които не се страхуват ще от вируса ще оцелеят и без ваксини и без лекарства. А тези които ги е страх нищо не може да им помогне.
85
9
 
9
 
! Отговори
180 преди 2 години
30 на 10 милиона. Уау! Това е краят!!!
84
1
 
24
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Лекарите в пирогов кадето са ковид отделенията не искат да се ваксинират - ас да не сьм по учил от тях за да се набода
83
8
 
27
 
! Отговори
! преди 2 години
Тези новини трябва да зачестят, а не да се крият.Нека бъде ясно,защо мнозинството не се ваксинира. Защото тези ваксини имат сериозни рискове. Създаде ли се една нормална истинска ваксина, като тези с които са ни ваксинирали още като деца, смятам че почти всички ще се ваксинираме. Предполагам, че повечето хора като мен нямат доверие конкретно на тези "ваксини", а не на ваксините като цяло. Нека да се прави разлика.