Броят на заразените е 4-5 пъти повече от регистрираните официално

До седмица нямало да остане свободно легло в COVID зоните
240
Броят на заразените е 4-5 пъти повече от регистрираните официално
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Има опасност до една седмица капацитетът на болниците у нас да бъде запълнен, предупреди математикът от БАН проф. Огнян Кунчев пред Нова телевизия.

Още по темата

Според него ситуацията с пандемията ескалира.

„Каквато и мярка да въведем сега, тя ще даде резултат едва след 10-15 дни. През това време броят на заразените ще продължи да нараства. Ако миналият ноември нямаше локдаун, жертвите щяха да са с 15-16 000 повече. Направете си сметката за сега. Искам да напомня, че в момента броят на заразените е 4-5 пъти повече. Това е най-опасното”, каза още проф. Огнян Кунчев пред Нова телевизия.

„Имаме над 600 заети интензивни легла, а тяхната горна граница е малко над 700, така че са останали не повече от 100 свободни. Следващите дни ще бъдат заети. Погледнете колко е броят на хоспитализациите. Имаме над 7500, а леглата за COVID болни са 9000. Остават най-много 10 дни до запълването им.  Нещата ескалират. Стихията, която върви срещу нас, е неудържима. С меки мерки не мисля, че трябва да се експериментира", каза още математикът.

Според него зеленият сертификат няма да е достатъчен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
2
 
0
 
! Отговори
опетков преди 2 години
Ако сайта вярно е написал думите на математика, той казва, че сега заразените са 4-5 пъти повече от миналата година, а не че скритите са толкова.Прочетете пак казаното от него. Иначе няма логика. А журналягите нямат грам мозък.
209
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте кво, вкарахте ме в дълбока депресия. Никв коронавирус не ме е засегнал, но депресията е налице съдя до дупка. Гадове мръсни. Побъркахте ме.
208
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не знае броя на реално заразените, сигурно заразени са само тези, които са минали през тест. За останалите нищо не може да се каже. Математико, тези коефициенти по 4, по 5 или по каквото и да е друго число са абсолютно спекулация на компрометираните ти и отдавна катастрофирали в прогнозите си математически модели. Но и сто хиляди да са днес реално заразените, в това няма нищо обезпокоително.
207
2
 
2
 
! Отговори
Факт преди 2 години
То заразените винаги са били в пъти повече от регистрираните.И след тая вълна минимум 60% от българите ще са минали през вируса.Забелязвате ли,че на практика вече няма смъртни случаи сред лекари и учители?Всъщност това са категориите поели първи вируса!Сега боледуват и умират хора,които са били изолирани при първите вълни.
206
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Отвориха ли болница Арена Армеец или още не са? По новите правила там само със зелен сертификат ще пускат...
205
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено, че заразените са в пъти повече и това е най-насърчителният факт, защото е потвърждение, че сериозно боледуващите са съвсем малък процент от заболелите. Спомням си един лаф от доброто старо пре-ковидно време "Изкарах грипа на крак" - Е, и сега е така за повечето хора!
204
4
 
7
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Падат по улиците то се видя в китай нали ? Камионите в италия не ги ли виждате??? Така питаше маслойко комуниста,а сега и другия каскет и слуга на глобалисти обърна палачинката. Как още от лятото се говореше,че пак ще има затваряне на тези дати?? Не по 4-5 пъти ми по 10000000 са. Тоя го гледах един път пфф.... *** платения ковид-комунист.
203
3
 
10
 
! Отговори
До 222 преди 2 години
Ми и аз не искам да плащам и парите ми да отиват за помощи на мързеливите и социално слаби ***, нито пък за пътна инфраструктура, защото автомобил не ползвам, нито пък за заплатите на безсмислените същества в парламента и администрацията, но си плащам. Това е минуса да живееш в общество, трябва да се съобразяваш и с други. А в БГ неваксинираните сме повече - ако не ти харесва, свят голям.
202
5
 
4
 
! Отговори
До 221 преди 2 години
Грипчето??ТОва грипче убива хора! Това грипче претоварва здравната система и останалите болни не могат да получат здравна помощ.И както казваш до 2023 ще умрат много хора. Или това е ОК за теб. Стига да не си ти?Е, да, но можеи да си ти.
201
8
 
6
 
! Отговори
До 219 преди 2 години
До АнонименАми, ще си плащаш.За "тялото си е мое" и "това си е мое лично решение" ще си плащаш.Защото твоето "лично решение" може да застраши колегите ти.Аз не искам да плащам от моите данъци за твоето "лично решени" и желанието ти да ходиш на кръчма.Ако това не ти е ясно, явно имаш други проблеми.
200
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори да са 4 пъти повече заразените, значи на ден има 20 хиляди заразени, което означава при 5 милиона неваксинирани, всички ще минат през грипчето до 2023 година
199
2
 
2
 
! Отговори
До 209 преди 2 години
Никой тук не ти говори за факти и точни изчисления. Правят се модели, при данните, с които разполагат в момента.Това не е медицина. Това са математически модели, на база които може да се направят дадени прогнози и да се взимат решения. На база и тези изчисления се правят и оценки за разпространението на вируса и степента на пандемията.Кое не е ясно?Искаш формулите? Ами, питай го този професор, да ти ги даде.
198
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацата и фуражката уж безплатни тестове щяха да осигуряват, но се оказа, че струват 10 лева, защото вземането на пробата било скъпо. Сега българите си плащат за да ходят на работа. ПП - Пълен провал
197
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
216 абсолютно прав си. Наистина излиза, че смъртността е в пъти по-малко ако е вярно че реално болните са 4 пъти повече. Защото те мерят мъртви към болни. Г-н математика май в стремежа си да докаже колко е страшен вируса, направи обратното.!
196
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
212 и защо да се ваксинирам, след като го карах и от тогава до днес, без да се ограничавам не го ловя? Защо? Даже и ЕС наредбите казват, че ако си боледувал веднъж, след това ти се брои само първото боледуване, не може да се брои следващо. Т.е. не повтаря. Вижте регламента. Защо да се ваксинирам, като не мога да се заразя? Няма да се ваксинирам. Точка. Ако щете ме затворете в концлагер, отнемете ми правото да съм човек, сложете ми знак на ревера ако щете. Не ми пука. Няма да се ваксинирам!
195
3
 
9
 
! Отговори
Бай Тошко преди 2 години
Ако това е вярно, то значи смъртността от коронавирус е реално 4-5 пъти по-ниска от тази, която ни обявяват официално!
194
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"А бе що се не ваксинирате да ви е мирна главата! Чудо няма да се случи ! А кой крив,кой прав няма значение в случая!"------------А защо не си намериш някакво хоби различно от това да се месиш в живота на другите и да им казваш какво да правят?
193
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако бяха провели масово тестване, щеше да лъсне цялата измишльотина. В един град от 50 хил души, по сто човека средно дневно, за година и половина, кой още не е минал през ситото. А статистиката си върви, и така до края на света. Прав си е напълно Мангъров.
192
3
 
7
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
Да се затворят дискотеки, казина, молове! Стига с тия зелени сертификати - видяхме, че никаква работа не вършат.
191
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе що се не ваксинирате да ви е мирна главата! Чудо няма да се случи ! А кой крив,кой прав няма значение в случая!