Д-р Брънзалов: Това, че даваме лекарства на COVID болните е PR акция

Някой някъде е решавал на едно бюро, заяви зам.-председателят на БЛС
27 окт 2021 10:34, Ния Христова
14
 
БЛС съобщи, че личните лекари нямат право да изписват безплатни лекарства за пациенти с COVID-19. Изписването на безплатни лекарства може да влезе в сила едва след разговори между БЛС и НЗОК. 
 
"Някой някъде е решавал на едно бюро, пък този, който ще го изпълнява, си няма представа. Той просто технически след време да сложи един подпис все едно нищо не е било. Беше заявено, че от петък влиза в сила това решение на надзора. След като няма подписана методика, как ще влезе от петък? Ние някакви фигуранти ли сме там? Дадохме си нашите забележки", каза зам.-председателят на БЛС д-р Николай Брънзалов в ефира на Bulgaria ON AIR
 
"Нещата не са толкова прости. Това е една пиар акция, че даваме лекарства на Ковид болните. Това идва от провала на ковид зоните и Ковид кабинетите, където първоначално беше обявено, че там ще става въпросното изписване. Те ще бъдат 150, според мен трябва да бъдат 1500, за да поемат всички пациенти. Трябва да бъдат хомогенно разпределени из цяла България. Има цели зони, където такива кабинети въобще не са открити", заяви Брънзалов. 
 
"Аз нямам идея как тези хора си мислят, че това ще стане. Аз няма да изпиша само защото мога терапията назначена от някакъв друг колега без аз да съм видял пациента. Аз мога да не съм съгласен с тази терапия", подчерта той. 
 
Зам.-председателят на БЛС подчерта, че няма никаква диалогичност в момента между Надзорния съвет на НЗОК и лекарите. По думите му има неяснота в разпределянето на средствата от страна на Касата. 
 
"Медиците на 70% са ваксинирани и 20% са преболедували. Нека да говорим за тях. Те дадоха правилния пример на обществото. Ако цялото общество даде такива статистически показатели, ние няма да имаме проблем с пандемията. За лекарите, които са против ваксинацията, се говори много повече отколкото за нормалните лекари, които казват, че трябва да бъдем ваксинирани. Аз съм ваксинирал стотици хора. Има усложнения, които са абсолютно поносими, но хората са здрави", обърна внимание д-р Брънзалов. 
 
Д-р Брънзалов коментира и темата за тестването на учениците. 
 
"Извънредната ситуация изисква извънредни действия. Когато децата са здрави отиват на училище. Местата на децата са в училищата - това е социална среда, не само да си учат уроците. Но когато има опасност по някакъв начин трябва да се приложат мерки тези деца да бъдат тествани. Ако се окаже евентуално, че дете е носител на Ковид-19, да се вземат мерки, а не да се прибере вкъщи и да се целува с баба и дядо, които не са ваксинирани", поясни той. 
 
"Намираме се в извънредна ситуация. Ние вършим много повече от нормалното в момента. Повече от година и половина. На ръба сме. Трябва да ни се помогне и от останалата част от обществото", категоричен бе д-р Брънзалов.
 
"Има ръст на ваксинираните. Хората действително виждат, че трябва да се съобразяват", изтъкна той. 
 
Гледайте целия разговор във видеото.

14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо трябва да изписват безплатни лекарства за всеки поотделно по лична карта и явил се на преглед независимо къде и при кой доктор,като тоя въпрос го урежда издадена лична здравна карта регистрирана в здравната система по здравни осигуровки с номер по сметка приведени от лицата и техните фирми работещи в здравни сметки общи и допълнителни по определени организации отговарящи за и обслужващи субекти по бранш,вид дейност производства,услуги за здравни осигуровки и услуги безплатни или % срещу тях
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не,не сте фигуранти.Вие сте администратори.Може само да пишете и давате направления.Много се преработихте просто.Масово работите по половин ден.Истинските лекари в ковид отделенията какво да кажат???Мрънкачи и лапачи сте,това е.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само точат пари? Къде спи прокуратурата? Къде спи ДАНС?
11
0
 
3
 
! Отговори
гост преди 1 месец
искат да изписват рецепти срещу още пари , но дистанционно!!Затова искат и оставка н шефа на НЗОК, защото им се опъна на грабежа !
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ивермектин, вит. C, D3 и цинк от рано.
9
2
 
5
 
! Отговори
Правилно преди 1 месец
Даже знаем кой Стойчо на кое министерско бюро измисли поредната гениална заповед.
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Д-р Бънзалов кои медици брои? В "Пирогов" медиците не са 70% ваксинирани. Поне така казаха самите те
7
5
 
2
 
! Отговори
До 5 преди 1 месец
Е,нали сте против задължително ваксиниране?Или *** може,но сервитьорите -не може?
6
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много приказки изприказвани от тоя Лекар,ама в крайна сметка става въпрос за едни ПАРИ!
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако имаше един доктор с акъл на тая територия, щеше да каже да се ваксинират ромските маали и държавната администрация и ето ти заветните 70% ваксинирани от населението.
4
6
 
16
 
! Отговори
Докторе, преди 1 месец
Каква методика чакаш?Като не знаеш как да лекуваш,си смени професията.
3
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Брунзалов да отива в черния списък. Сам си признава че е ефтаназирал доста хора.
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Я изписвайте безплатните лекарства и не се правете на много интересни!
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
като е ПР акция вземи се засрами малко!