Още 70 интензивни легла разкриват в столичните болници

Обмисля се командироване на лекари от страната
27 окт 2021 18:15, Анисия Иванова
27
Още 70 интензивни легла разкриват в столичните болници
Снимка: БГНЕС

Още 70 интензивни легла ще бъдат разкрити в столични болници, обяви заместник здравния министър Димитър Петров. Към този момент в София има недостиг само на интензивни легла, с останалите все още няма проблем, увери той.

Обмисля се и командироването на лекари от страната, които да помогнат в лечението на пациенти с коронавирус, съобщи БНР.

Още по темата
Те ще са от области в страната, където има по-малка заболеваемост, както и от болници, където натоварването не е толкова голямо.

"Въпросът е има ли някакъв вариант болници, които нямат Covid легла, да командироват в болници, които имат, тъй като в някои по-малки болници безмислено се отварят по две-три легла. Всички лекари вече имат опит с лечение на Covid, които са работили, има навсякъде такива. Въпросът е с реаниматорите. Има още легла, но очакваме следващите дни те да свършат. Затова целта е да се увеличат още повече", обясни зам.-министърът.

Covid легла има в акушеро-гинекологичните болници в София, но те не могат да се използват за всички нуждаещи се, допълни Петров.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
2
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
70 легла много бе за цяла софияЗначи всичко с многото болни настанени вьв болници е льжа и измама - ако имаше истинска епидемия щяха да са - хиляди легла само за софия при -2 мил жители
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма смисъл, утре ще са заети. Чудно ми е обаче как за управляващите политици винаги има места и ги приемат веднага при необходимост и им осигуряват безплатно лечение и лекарства.
20
0
 
1
 
! Отговори
не разбрал преди 2 години
До Специалист Ти понеже си Специалист, не си от глупаците или.......?!
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая работа с бунта някой трябва да в свърши, че времето минава.Само с писане по форумите няма да стане.
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Некадърници!Молете за помощ ЕС- да правят полева болница с техника и хора.
17
0
 
3
 
! Отговори
ПРОРОК АНТИВАКСАРИИ преди 2 години
Очевидно е че вече ни мачка валяка .щем не щем това е ! Отново Българите сме разделени и това е идеята едните и другите да се вторачим във ,,врага,, и да не видим истинския виновник . Е този виновник кара едните да се нахвърлят на другите ,че ще се мре ще се мре НО пика ще мине и ще излезем още по здрави ,живота ще продължи и е добре да си спретнем собственото си българско здравеопазване ,а не да се обиждаме по заповед от някъде си-- от 10- летие поне Б-я е на 1-во място по смъртност !!
16
6
 
3
 
! Отговори
Специалист преди 2 години
Затваряйте всичко, ***.Един месец пълен локдаун.
15
3
 
2
 
! Отговори
ПРОРОК АНТИВАКСАРИИ преди 2 години
Отдавна българите се лекуват сами -- защото достъпа до шарлатани експириментатори е голям ама до истински лекари е мнооого труден ! Та тези българи четат и се информират сами по много здравни въпроси кой колкото си може ,да не са специалисти ,ама пак поназнайват някои неща ! Та когато на тези хора им кажепш да се ваксинират, а те имат антитела те няма да се ваксинират особено като са подкрепени и от лекари специалисти !Има и много други противоречия има и неща спуснати от ЗАПАД това се вижда...
14
0
 
2
 
! Отговори
До 17 преди 2 години
Нямаш представа колко си прав!
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Милите! Аз мога и у нас да "отворя" също няколко легла, ама що от това? Вие имате ли идея, че в България няма сестри и санитари, няма кой чаша вода да даде на болните! После - що такава смъртност! Ми щот' няма кой да лекува! То няма вода кой да ти даде! Здрав да си - за три дни ще се гътнеш! Лекарите са кът, пенсионери повечето! Що за тъпо парче трябва да си, да прилагаш мерки копи:пейст и то да преписваш от най- фашистките диктатури!
12
6
 
5
 
! Отговори
Защо? преди 2 години
Българите не са ли антиваксъри? Или са антиваксъри докато не кихнат два пъти. Тогава тичат в спешното и реват "Докторе спасявай ме, не ми се умира".
11
2
 
1
 
! Отговори
ПРОРОК АНТИВАКСАРИИ преди 2 години
За доктор се учи 6-г и се специализира още толкова а после се учи и чете цял живот всичко ново ! Но при война като тази във оборудвани със всичко спортни зали Един специалист ще е тялото а ръцете му ще са още 20-исет други мобилизирани и преминали 3-4 месечно обучение студенти или провинциални доктори, На голяма площ със техника и много помощтници няколко специалиста и съвременна техника ,си мисля че ще е по ефективно отколкото в момента както всичко е разпокъсано !
10
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно щото сме бедна държава, без достатъчно медицински специалисти и без сили за нов локдаун, трябваше всички да се ваксинираме. Ама дебели глави антиваксърски... .
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълни глупости. Да оставим малките градове без лекари заради големите. Това си е безумно. Аи стига с тази истерия. Затваряйте държавата за месец и след това отваряне на всичко без сертификати. Ама не ви изнася да крадете пари чрез лаборатории и болници нали?
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И при Бойко и сега все нямало легла !!от две години е така ,ми отворете легла
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И 700 да разкриете, няма кой да ви лекува. Изгонихте докторите ни в чужбина, сега се вайкате.
6
0
 
6
 
! Отговори
ПРОРОК АНТИВАКСАРИИ преди 2 години
То и локдауна им само измама от всякъде-- във бедна България ,ако спреш и заводи и дискотеки по добре помоли приятелите си от НАТО да те ударят със атомна бомба за да не се мъчиш ! Какъв локдаун е да ,,пазиш икономиката ,, ако е да пазиш икономиката да си я караме така и това е ,каквото за Иван такова и за Стоян -- виж ако се затвори всичко за две седмици със сигурност болниците ще си поемат въздух ,ама ние сме толкова зле финансово .че наистина при тази инфлация ще има бунтове !
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПРОРОК АНТИВАКСАРИИТи знаеш ли колко време се учи за доктор? А тия от чужбина няма да дойдат за тия пари, които ще им дадем. Ще има да си мрем.
4
3
 
6
 
! Отговори
ПРОРОК АНТИВАКСАРИИ преди 2 години
Те тези които ги наричат реаниматори отдавна избягаха и сега ни гледат резила ! Във момента за всичко е късно няма спортн зали няма нищо течението ни влачи всичко каквото и да направят барабар със локдауна всичко ще е постфактум имаха цяло лято ако бяха стегнали и отоплили зали ,газифицирали и снабдили със техника и ако бяха почнали да изграждат организация и да обучават персонал от май до Октомври щеше да може нещо да се направи във зала един специалист може да следи 20 новообучени можеше ама.
3
1
 
12
 
! Отговори
3737 преди 2 години
Рундьо и компания съвсем се омазаха. В провинцията работят и пенсионирани лекари, че няма кадри. Управлението не е като да стоиш, почесваш мъ...те и пощипваш метресета по кълките. Рундьо, Рундьо. Ще останеш в историята ти.