Родители: Няма кампания за тестването на децата

МОН и МЗ не дават достатъчно информация, смятат от родителски организации
27 окт 2021 11:18, Ния Христова
61
Родители: Няма кампания за тестването на децата
Снимка: БГНЕС
Тестове за коронавирус на деца два пъти седмично. Тази тема коментираха в ефира на bTV Лилия Божкова от Сдружение "обединени родители" и Антонина Кенова от "Инициатива за качествено и иновативно образование".
 
"Против съм, защото няма никаква разяснителна кампания за правенето на тестове. На второ място, медицински лица казват, че тези тестове може да бъдат фалшиво положителни или фалшиво отрицателни. Образователният министър каза във вашия ефир, че ваксинираните деца няма да бъдат тествани, а лекарите казват, че те могат да пренасят вируса", коментира Лилия Божкова.
 
"Не сме наясно как ще се провежда самото тестване. Децата ще се самоизолират ли? Къде? Кога? Кой ще го наблюдава процеса? Да не говорим, че децата ще бъдат смутени и тези, които не се справят може да станат обект на подигравка", каза още Божкова.
Още по темата
 
Антонина Кенова сподели, че е съгласна децата й да бъдат тествани два пъти седмично, но изтъкна, че има много неясноти. 
 
"Мз и МОН не си взеха поука и една година по-късно отново питат родителите с едно просто изречение: "Искате ли децата Ви да бъдат тествани?", без да дават подробности". 
 
"После ние сме лоши, като кажем, че не искаме да се тестват децата", допълни Кенова.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
58 няма никакво основание да се нарушават инструкциите на производителите. Сега като се допусне едно нарушение, утре няма да има правила
56
0
 
7
 
! Отговори
До 58 преди 2 години
По вашите думи, следва , че тестовете на деца могат да бъдат правени единствено от медицинско лице и в медицинско заведение, разбира се след дадено съгласие от родител. Практически това е трудно осъществимо, от което следва, че ДО е единственият вариант докато ситуацията с вируса се нормализира.
55
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Директорите биха привишили правата и задълженията си ако правят тестове,това не е в тяхната компетенция и не са в условията на мед.заведение,а това е самоуправство и престъпление.Така всеки може да прави всичко на всеки друг и навсякъде, и без негово съгласие!!!
54
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
#56 Директорите на училищата да ги правят. Милиони са дадени за тези тестове, затова трябва да се носи отговорност, че са направени по всички правила, иначе няма никакъв смисъл.
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и на тези тестове пише че се взимат от лаборанти. Кой ще изпълнява тяхната роля, учителите или учениците?
52
1
 
8
 
! Отговори
Водещ 2 преди 2 години
Абе, вие луди ли сте?Как ще плюят 25 деца в една стая в някви пликове?Това да не е кръжок по микробиология?Да вземат направо и по един микроскоп да им раздадат...Това е мега стрес за децата, не съм съгласен.Следващото стъпало е да си вземат и урина!!!!Няма да гласуваме тогава!!!
51
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За сирачеството През18 и началото на 19 век сирачета са дали основата на съвременното население.Какво се е случило с родителите им,не знаем,но катакомбите са пълни с човешки останки.Детското съзнание е празно,каквото вложиш в него,това остава,те са нямали родители да ги научат кое е добро и кое зло.Възпитавани са от мобахини.Детския труд е безплатен.Израстват робиТака капитализма си е дал отсрочка,същата търси и днес,чрез отнемане на деца от родителите,разбиване на семейството,*** полити
50
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 47 Сираци остават децата на ваксинирани родители.САМО
49
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не искат да си ваксинират децата, не искат да правят тестове, не искат онлайн обучение, няма информационна кампания. Ами стойте си в къщи, гледайте си децата и не разпространявайте вируси и фалшива информация.
48
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не отказвайте чрез декларация,а чрез уведомление до директора,че са нарушени правата на детето.Иначе поемате върху себе си отговорността,за липсата на достъп до образование на детето си.Те,точно това търсят
47
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Децата ми няма бъдат тествани никога, повтарям никога, срещу някакъв фалшив вирус. Ако трябва ще стоят вкъщи. Няма нищо по-важно от тяхното здраве.
46
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормален родител не би допуснал детето му да участва в медицински експерименти! Трябва да се отнемат родителските права на тези които го позволяват.
45
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато родителите си повярват че всичко в живота се случва като във ФБ и всеки има право на реакция. Нямате право на реакция, нямате право на мнение, нямате право на нищо. Трябваше на децата да се правят бързи антигенни по 2 пъти в седмицата, за да може всички да сме спокойни. Само че не, били травмиращи. Сега и близалките са травмиращи. А като карантинират паралелка, защо са карантинирани. Но като деца остават сираци заради ковид сте си съвсем ок, нали?
44
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Белгия при 87% ваксинирани, затягат мерките- връщат маските на закрито и работа от дома, какъв е извода..? А ние деца ще пускаме в училищата- да ги тестват, после и ваксинират. Хайде няма нужда, нека да учат онлайн, докато се нормализира положението и се доизяснят нещата с полза/вреда от ваксините.
43
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези май забравиха, че всички сме минали през комунизъм, мутренски време, Виденова зима и т. н. и седнали да ни плащат със зелени сертификати. Не на зелените сертификати! Свобода за нас и децата ни!
42
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 30, да - децата трябва да бъдат учени да отстояват истината, морала и правата си, точно за това няма да разрешим да ги тестват - даваме добър личен пример.
41
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес тест,утре ваксина,вдругиден карантии (органи)за продан,после на кайма за подхранване на хора и животни,тор...Та това,с неотстояване на човешките права в подменената ни реалност.
40
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
#40 точно като жабите в топла вода, бавно но сигурно.
39
11
 
2
 
! Отговори
. преди 2 години
Ох, какви секси краченца!!!
38
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зелени сертификати, тестове, подготвят ни за задължителни ваксини. Ех, не оставиха на спокойствие дори на ДО децата да учат. Всеки ден, заливат и младо и голямо с тормоз и стрес.