В САЩ препоръчаха „Пфайзер“ за деца от 5 до 11 години

Чака се решението на Управлението за храните и лекарствата
27 окт 2021 09:47, Елка Василева
51
В САЩ препоръчаха „Пфайзер“ за деца от 5 до 11 години
Снимка: архив, БГНЕС

Американска експертна група даде положително становище за имунизирането на деца от 5 до 11 години с ваксината срещу COVID на "Пфайзер"/"Бионтех", което е предпоставка съвсем скоро препаратът да бъде одобрен за прилагане при около 28 милиона деца в САЩ, предаде Франс прес.

Становището на групата има единствено консултативен характер, но то почти винаги се приема от американското Управление за храните и лекарствата. Ако регулаторът разреши ваксината за тази възрастова група, поставянето й би могло да започне още в началото на ноември.

"Децата съвсем не са защитени от вредите, които причинява COVID-19", припомни Питър Маркс, който временно оглавява Службата за изследване и оценка на ваксините към Управлението.

От началото на пандемията в САЩ са установени над 1,9 милиона случая на COVID при деца от 5 до 11 години. Над 8300 деца на тази възраст са били хоспитализирани, а около 100 са починали. Децата, заразили се коронавируса, може да развият мултисистемен възпалителен синдром, предупреди той.

Дозата за малки деца представлява една трета от количеството от ваксината на Пфайзер, препоръчвано за всички на възраст от 12 години нагоре.

Модерна също проучва възможността ваксината й да се поставя на малки деца, отбелязва Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Масово байдънясване.
41
1
 
14
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Дупчете се,това е истината.Ако умрете ваксинирани от Кояида,то вие ще умрете щастливи.
40
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КЪМ ВАКСЪРИТЕ- ТОВА Е СЛЕДВАЩИЯ ЕТАП ОТ ПЛАНА...
39
0
 
23
 
! Отговори
Преболедувал преди 2 години
А за кучетата и котките няма ли да я препоръчате!- алчни.......
38
3
 
23
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До Solar Power/ СЛАБО УМНИКО , БИЛ ГЕЙТС Е ОСНОВЕН СПОНСОР НА БИОТНЕХ ОТ СЪЗДАВАНЕТО И, А НЕ НА ПФАЙЗЕР , МАРШ ДА СЕ ВАКСИНИРАШ НА ТЕБ ТИ ГО ПРЕПОРЪЧВАМ И ДА НЕ ЗАБРАВИШ БУСТЕРНИТЕ ДОЗИ!
37
24
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: Виж само каква глупост си съчинил от незнание :) Пфайзер била на Бил Гейтс и дрън та пляс. Пфайзер е публична компания. Всеки може да си купи част от нея (акции) аз съм го направил. Ако купя достатъчно дори ще влезна в управлението. Личи си ,че 80% от матряла е лош много лош !
36
20
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До АнонимеН: Разбира се ! Хората не са олиг офрени като теб. Има медицина и наука и ние вървим напред ! Ти ако искаш слагай листото и отивай в гората. Вижда се нагледно без ваксини какво става в България ! Даже в Китай няма толкова умрели ! Какъв е шанса да си прав при условие,че 4 милиарда имат вече ваксини ? Никакъв клони към нулата. Поредния олиго който мисли,че отгоре го пръскат и 5г-то му влияе на хороскопа ....
35
3
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БИЛ ГЕЙТС: КАТО ПОЛУЧА ДОБРА НОВИНА И НАПРАВО СВЪРШВАМ БЕЗ ДА СЕ ПИПАМ! ПАП ПАП ПАП ПАРАП ПАП ПЕЙО, ОХ МЪНЯНА МЪНЯМА МЪНЯНА, МЪНЯНА ГО ВАНСИНЕЯ , ВАКСИНЕЯ НЕВЕРОЯААААААААААААА
34
5
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БИЛ ГЕЙТС: БРАВО, БРАВО , БРАВО , БРАВО НО И МАЛЧУГАНИТЕ ПОД 4 ГОДИНИ И ЗА ТЯХ ТРЯБВА ДА ИМА ОТ БИОНГЕЙТСХ ВАКСИНАТА! ЩОМ СЕ РОДИШ И БОЦ! А НАЙ-ДОБРЕ И МАМА ДА Е БОЦНАТА ПРЕДИ ТОВА ДА ИМА И ЗА ЕМБРИОНИТЕ!
33
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "Ще ги съдят за престъпления срещу човечеството!" Ще ги съдят, ако някой остане жив след 8-мия бустър. В Израел и в САЩ вече се говори за 4-та. Да се знае.
32
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди 2 дни писах един коментар, че ще искат зелен сертификат за деца преди да ги пускат в училище. Писах че след 3-6 месеца ще искат задължителна ваксинация за деца от 12 до 19. После писах, че ще искат ваксинация на деца от зачеване до гроб. Но си мислех, че ще започне след поне 3 месеца да говорят за деца, за които знаем че КОВИД носи изключително нисък риск и ваксините за тях ще са по рискови. Оказа се че греша. Много по-бързо работят ще е до края на годината.
31
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ги съдят за престъпления срещу човечеството!
30
2
 
32
 
! Отговори
321 преди 2 години
Не знам дали някой гледа онлайн официалното заседание.. ама.. само да кажа.. говореха, за едни 300 000 умрели след ваксините и накрая единия излезе и каза.. "Няма как да знаем дали ваксините са безопасни за децата докато не ги дадем на децата". Та те така. Децата ни са им лабораторните мишки. Да пази господ. Народе, осъзнай се. Едно е да бием задължителни ваксини на хора над 60 заради риска от ковид, друго е на деца на 5, че скоро и на по-малки.. Не мога да го проумея това.
29
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук вече удряте на камък,само психически лабилни кукувици ще си ваксинират децата.Войната е сигурна,няма да има аргументи, с които да ни убедите
28
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пфайзер е над законодателството на всички държави, защото е мултинационална компания собственост на Бил Гейтс и семейство Рокфелер.
27
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шмайзер нищо не препочъва. Шмайзер разпорежда и то - на ваша отговорност!
26
24
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво. Трябва незабавно да се започне с ваксинацията.
25
0
 
25
 
! Отговори
как е при грипа 2 преди 2 години
Предвид забраната за аутопсии на починалите с доказана ковид инфекция, няма как да бъде категорично сигурно дали починалите в света досега са 5 милиона, както са данните до момента, или са например 1 милион за тия почти две години пандемия.
24
1
 
22
 
! Отговори
как е при грипа преди 2 години
В световен мащаб сезонните грипни епидемии предизвикват от 3 до 5милиона случая на тежки заболявания и от 250 000 до 500 000 смъртнислучая всяка година. На всеки смъртен случай съответстват значително по-голям бройхоспитализации. Големият брой заболели по едно и също време повишават рязко нуждите от амбулаторно и болнично лечение и водят до свръхнатоварване на лечебната мрежа. Смъртността от заболявания, свързани с грипа, се увеличава през годините заради застаряващо население и нови щамове.
23
0
 
8
 
! Отговори
сравнете с преди 2 години
данните в cdc.gov за сезонния грип през 2017-18 като търсите в гугъл така: Estimated Flu-Related Illnesses, Medical Visits, Hospitalizations, and Deaths in the United States 20172018 Flu Season