Витанов: Не виждам оптимистичен край, ще растат хората в интензивните

В Северозападна България ситуацията никак не е добре, отбелязва математикът
27 окт 2021 14:25, Ния Христова
178
Витанов: Не виждам оптимистичен край, ще растат хората в интензивните
Снимка: БГНЕС
"Днес базовото репродуктивно число е 1.369. Шести ден над 1.3. Натоварването на здравната система е значително. Броят на активните случаи ще расте бързо, ще се увеличават по-бързо и хоспитализациите и случаите за интензивни отделения". 
 
Това написа математикът проф.Николай Витанов в социалните мрежи.
 
"Разпространението на заразата в страната е дифузно - всички области са с такова разпространение. Гледам числата и се чудя какво да ви напиша. Никакви числа, но в Северозападна България ситуацията с дифузното разпространение никак не е добре. То не, че София-град е цъфнала и вързала. Това, което излиза от компютрите, не ми рисува оптимистичен край на октомври и оптимистично начало на ноември", пише още Витанов.
Още по темата
 
"Какво да се прави в тази обстановка? Най-важното е да седите на достатъчна дистанция от другите. Ходете, където искате, правете, каквото искате, но стойте на дистанция. Минимизирайте възможността някой да ви зарази - стойте далеч от места на масови събирания. Като се приберете в къщи, измийте си добре ръцете. Ей такива, елементарни неща. Който иска, може и да се ваксинира (ама не е задължително). Пак пиша. 
 
Спасяването на давещия се е в неговите ръце. Пазете се, пазете си скъпата биологична собственост, помнете, че тая пандемия ще свърши и ще ви трябват организми в добро състояние за живота след това. Това е за днес. Желая здраве и успехи и нека вирусът да ви заобикаля", завършва поста си проф. Витанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя досега нито веднъж не позна. Аз без да смятам говоря глупости и пак поне 3 пъти познах какви бройки болни ще има. Интересното е, че УЖ спряха влизането на неваксинирани на закрити места, а броя заразени расте. Що тъй? Сертификатите май не бацат нещо.
142
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 155.... Бягай, бягай... Аз съм от тия, дето плащат данъци, не се изживявам като комсомолски активист-спасител.
141
2
 
6
 
! Отговори
Aнонимен до 152 преди 2 години
Такива като Вас, с базов мозък, трябва да ходят в ковид отделенията сега да помагат. Ще запеете друга песен, и ще се молите за ваксина.
140
1
 
4
 
! Отговори
СПОРЕД PHE преди 2 години
PUBLIC HEALTH ENGLAND (PHE): kъм 40та седмица след ваксината цялата имунна система е компрометирана. Според някои експерти вирусът мутира, защото ваксинираните хора са като лаборатории за мутации. Нямаме български варианти, защото ВСЕ ОЩЕ имаме малко ваксинирани. Броят на позитивните се увеличава, защото повече хора са ПРИНУДЕНИ да се тестват, а НЕ защото не се чувставт добре. Всичко това го виждаме. Трудно, но ще минем през този ад без да допуснем да бъдем увредени завинаги.
139
4
 
4
 
! Отговори
Г-н ВИТАНОВ преди 2 години
...изглежда най-искрено си мисли, че неговата мисия е всеки ден да запознава света със своите математически анализи. Радвам се, че не всички са като него. Тези енстусиасти превръщат живота в един безкраен страх и ужас. Това беше и кодовото наименование на една мисия в Залива. Предполагам, че наименованието е избрано, за да има ефект. Това е и ефекта на Вашите анализи Г-н Витанов. Задръжте ги за себе си. Не сме ви упълномощили да ни тероризирате. Имаме глави на раменете си. Нищо лично.
138
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички сме ваксинирани, но все повече се притесняваме, че ако на някой потрябва лечение - няма да има... ----////---- Как така? Нали всеки ден се ваксинират нови хора, а други оздравяват? Контингентът "незащитени", макар и бавно, намалява. Няма логика да се притесняваш, оттук нататък нещата могат да вървят само към по-добро. Бягай да помагаш в някое ковид отделение, търсят санитари с базови умения.
137
7
 
7
 
! Отговори
бай ганьо преди 2 години
математик=шизофреник!!!......витанчо гледай си там кротко позитивно-жалкия животец и и си харчи на воля напечатаната хартия където са ти дали да плашиш стадото....че след години като мине този цирк ако не тук като стане време да дойтат с жалката ти душа ще се видиш в големи приключения...
136
2
 
0
 
! Отговори
Шах преди 2 години
650 години трябва да живея за да може Ковид да ме довърши ...Много е бавен .
135
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПЛЪХ, на плъхове и мишки ли да вярваме?
134
4
 
13
 
! Отговори
Плъх преди 2 години
Господ си знае работата не се бъркай в неговите дела , Чадо непоръбено! 25 000 казваш заради такива като нас? Че ние сме 80% от населението бе, ***! И кой ти каза , че са толкова починалите, анонимен ***? Или ти ги брои? Вярвай на ВитанОФФ, БАЛТОФФ, ГЕНЕРАЛ- ПЛЪХ и сие ! Всеки има право да бъде ***!
133
0
 
9
 
! Отговори
ПРОРОК АНТИВАКСАРИИ преди 2 години
Когато си избрал да скочиш от скалата защо се интересуваш от тези които няма да скочат ,скачай си ! Аз на доктор антиваксър който изведнъж си смени мнението не мога да овярвам -- това за Кацата ,ама най--лошото е че той беше прав като каза ,че няма да се боде защото го е изкарал и има антитела Това е основанието и на други като него и професори и какви ли не- това е постулат във медицината истина на истините --- е вече от САЩ заповядаха да не е истина и си пуснаха троловете да плашат и прочие.
132
1
 
12
 
! Отговори
ПРОРОК АНТИВАКСАРИИ преди 2 години
Какво чадо, означава дифузно--от самолет ли го пускат ? Ако е така където и да застанеш спрямо другия човек ще е все тая . Чадо още от Юли говореше за Август от Август за Септември от Септември за Октоммври и сега дойде твоето време ,но НИЕ антиваксърите не сме прости и знаем ,че ПСРа засича още 46 респираторни заболявания и ги таксува за ковид затова сега положителните проби нарастват главоломно -- след нова година ще има още един такъв цикъл-- и при тази здравна система смърта е естествен .
131
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Плъх Господ ще осъди такива плъхове като тебе, защото заради вас наближават официално 25000 жертви. Не ви ли стига толкова курбан. Акъл ли ви липсва, душа ли нямате. За акълът ви вече е ясно, че отсъства.
130
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
139: всички от това се притесняваме. И антиваксърите ще се притеснят, но когато им дойде до главата. Преди това са опиянени от голямото прозрение за огромна коснпирация Всички сме ваксинирани, но все повече се притесняваме, че ако на някой потрябва лечение - няма да има...
129
5
 
5
 
! Отговори
ПРОРОК АНТИВАКСАРИИ преди 2 години
Чадо математическо --- кажи кога ще бъде пика и кога спада или си заври листчето знаеш къдееее !
128
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Епидемиологията използва математическо моделиране. Нормално. Не ви е виновен математикът. Виновни сте, че не сте ваксинирани. Виновни сте, че не слушате експертите. Виновни сте, че вярвате на антиваксърите.
127
5
 
4
 
! Отговори
Плъх преди 2 години
Последното изречение само ме впечатли:" тази П(л)андемия ще свърши"! Едва ли , докато такива брадати оракули " смятат" каквото им кажат...Едно време истинските математици преподаваха в училища и университети. Бяха уважавани от академичните среди и сред учениците и колегите си ! А сега се продават за жълти стотинки и прокламират смърт и ужас сред населението ,което е не по - малко стресиращо от самият вирОс ! Нека Господ съди провинилите се когато му дойде времето
126
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая математика много точна излезе. Пророците ряпа да ядат пред Витанов.
125
10
 
10
 
! Отговори
Чета, мисля преди 2 години
Лично мен не ме интересува! Вксинирам съм преди 5м, ако трябва отново! Не ми излезе трето око или 21 пръст! Ако нещо ме притеснва, е че болниците вече лекуват само ковид! А като човек над 50 имам и други заболявания! Всеки нормален трябва да се притеснява! До антиваксърите: вие сте като хомитата! Направете си един парад, да ви гледаме колко сте идеални, нещо повече от другите! Пардирането с различността не е начин да впечатлите един нормален мъж или жена!0
124
4
 
4
 
! Отговори
прав е преди 2 години
даже когата е саднал, пак е прав