Кацаров даде Борисов на прокуратурата, излъгал за ваксините

Твърдението му, че препаратите са с изтекъл срок - опасно
469
Кацаров даде Борисов на прокуратурата, излъгал за ваксините
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Здравният министър Стойчо Кацаров сезира Софийската градска прокуратура заради изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че се прилагат ваксини с изтекъл срок на годност.

В сигнала Кацаров цитира думите на Борисов „имунизират населението с ваксини с изтекъл срок на годност - „Прайзер“ до 30 септември им е срокът на годност“, съобщиха от МЗ.

Още по темата

„Изявлението е категорично фалшива новина“, категоричен е здравният министър.

Според Кацаров разпространението на фалшива новина, което вероятно е част от предизборната кампания на Борисов, е обществено опасно деяние предвид факта, че той е бил премиер, а сега е лидер на партия, което означава, че изказването му може да повлияе на решението на много хора.

„Фалшивата новина, че се прилагат ваксини с изтекъл срок на годност може да предизвика тревога у населението и да накара много хора да се откажат от ваксинация, което ще засегне по неблагоприятен начин здравето и да коства живота на неопределн брой наши сънародници“, пише Кацаров в сигнала.

Според него деяние е с висока степен на обществена опасност и представлява и заплаха и за националната сигурност на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


469
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
291
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това за ваксини с изтекъл срок на годност отдавна го пишат по форумите. Борисов не си го е измислил. Флакончето го е получил от медици. А ако СЗО е удължила срока от 6 на 9 месеца да го бяха казали. Всеки ден, навсякъде говорят за какво ли не, да го бяха обявили. Пак липса на информация за бедния народ.
290
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно е за прокуратурата ББ. Разкарваше се с ампула ваксина (от къде я е взел?) и показваше срокът на годност. При положение, че има решение на ниво ЕМА, единственият начин по който може да се класифицира постъпката на ББ е саботаж. И това при положение, че има толкова много болни и умиращи хора. Абсолютно престъпление. Помните ли лекарката дето я съдиха, че казала, че сършват лекарствата? Сега същото за ББ.
289
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега Тиквата да даде Кацата на прокуратурата, с извинение, и са квит.Хляб и зрелища, борба за кокъла под благовидната грижа за здравето.И пак ми пробутвате обиднито условие по- малката злина.Обидното е, че на власт са хора, които дори вече не мигат да ни излъжат.Отвращавате.
288
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пуснете тия ваксини в аптеките, бе!Що не смеете, нали само те ще ни спасят?Да не би да криете нещо?
287
3
 
12
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Тоя освен че не е на себе се и чува избирателно. Каза че ваксините са с изтекъл срок на годност но и каза че са с удължен. И постави въпроса до колко са ефективни. По скоро в случай Кацаров заблуждава
286
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, къде е главния санитар на територията А.Кунчев?Много време го тресе тия ковид,а е ваксиниран?
285
1
 
4
 
! Отговори
Абе Ясене преди 2 години
на тебе да не са ти сложили от изветрелите ваксини?! Ама важното е сертификата де.
284
12
 
7
 
! Отговори
Ясен преди 2 години
Цялото семейство се ваксинирахме. Всичко се ОК. Никакви странични ефекти, отпадналост или каквото и да е било подобно. А и познатите ми, които са с ваксини, също нямат никакви проблеми.Твърденията На Васко са просто черен PR на ГЕРБ. Това няма нищо общо с реалността! ГЕРБ разколебават хората за ваксинация, за да атакуват служебното правителство! Това е престъпление, защото говорим за спасяване на човешки животи! Ваксините помагат! Това е доказано категорично!
283
18
 
7
 
! Отговори
Васко преди 2 години
Аз ваксина повече през живота си няма да си сложа! Направих грешката да си сложа Pfizer и проблемите на закъсняха - Адски гаден световъртеж на епизоди, паник атаки, силна тревожност, чувствителност към светлина и много други. Много ме е яд, че се подадох на думите на някои хора и се ваксинирах.
282
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Последно,кого ще тричаме,Лойчо или Стойчо?
281
1
 
17
 
! Отговори
Кво разбира Стойчо преди 2 години
от ваксини - той даже не е лекар - изключиха го от лекарския съюз.
280
3
 
7
 
! Отговори
Стойчооо, преди 2 години
Удължава се срок на годност на обикновени бисквити и буркани с кисели краставички - евентуално. Факт е, че определеният о производителя срок на годност на ваксините е изтекъл.
279
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе дали е изльгал няма да разберем преди изборите
278
0
 
1
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Не е шеф на аптекарите,че да е виновен!
277
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ваксините - Защо продадоха ваксини на Норвегия в срок - ... - Как мислиш, че норвежците ще купят продукция с близък край на годност, а радев иска бързо мангизи!
276
2
 
6
 
! Отговори
Тия всичките преди 2 години
служебни на Радев - и Кацаров и Петков и Асан и тоя на транспорта, и на енергетиката ... тия не знам какво задкулисие му ги набута на фигуранта за министри но със всеки ден го закопават с лъжите и некадърността си все повече и повече. Аз ако бях на него вместо да ги защитавам, щях да уволнявам. Идват избори, а тея рейтинга му го изчегъртаха.
275
8
 
10
 
! Отговори
ПРИ 150-умрели /дн.. преди 2 години
РАДЕВ И КАЦАРОВ , ЗАСЛУЖАВАТ СМЪРТНИ ПРИСЪДИ!ФЮРЕРА Е БИЛ ПРАВ С ДУМИТЕ:---"ДЕЦА РАДВАЙТЕ СЕ НА ВОЙНАТА , ЗАЩОТО МИРЪТ ПРИ КОМУНИСТИТЕ ЩЕ БЪДЕ УЖАСЕН"!
274
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе не знам Г.а.н.ь.о. какво си е позволил ама виж Г.о.в.н.ь.о-Лойко настъпа тоя път мотиката.
273
5
 
7
 
! Отговори
десито преди 2 години
Много ще е хубаво да видим боко и стойчо в раирани пижамки гушнати в една килия.
272
2
 
7
 
! Отговори
Кацаров преди 2 години
преди един месец на съвещанието при президента убедително твърдеше, че ще се справим без ваксини и нищо няма да се затваря, а ковида щял да го лекува с някакво митични хапче, дето го имало в Европа и лекувало ковид за 3 дни. Сега кво се възпали с тея зелени сертификати и ваксини не разбирам. Че и Бойко му бил виновен. Той излъга президента и министър председателя и нищо. Явно Радев верно е Фигурант - всички го лъжат и си правят делаверите а той само мижи.