СЗО: Над 80 страни няма да ваксинират 40% от населението си до края на годината

Информацията оповести заместник генералният директор Брус Ейлуърд
28 окт 2021 21:20,
54
СЗО: Над 80 страни няма да ваксинират 40% от населението си до края на годината
Снимка: Pixabay

Над 80 държави няма да успеят да ваксинират 40% от населението си до края на годината, заяви на брифинг Брус Ейлуърд, заместник генерален директор на Световната здравна организация.

 „Единственият проблем е липсата на доставки. Знаем, че държавите могат да достигнат този показател. Защото дозите са налице. Механизмът COVAX се нуждае от 550 милиона дози до края на годината, за да постигне целта", каза Ейлуърд, цитиран от БГНЕС. "Лидерите на Г-20, които ще се срещнат този уикенд, трябва да решат дали са готови да осигурят тези 550 милиона дози, тъй като те контролират доставките на ваксини и запасите", каза специалистът.

Той обърна внимание на факта, че това не е толкова голяма цифра, като се има предвид, че до края на годината ще бъдат произведени още 3 милиарда дози ваксини.

"Това може да спаси много животи. Това е проблем, който може да бъде решен. Цифрите не са толкова страшни. Всичко е въпрос на воля. Страните производителки на ваксини просто трябва да проявят воля”, заключи Ейлуърд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
JordanJordanovSARS преди 2 години
Терористи след нагло престъпни диверсии рекламирани с дигитално холограмни убииства /вижте видео репортажи на болници вкл в Ухан ,България,Румъния,Италия,Испания,САщ,Русия внушиха на ПОДСТВЕНИ НА ВЛАСТ ПОРАЗЯВАНЕ НА ЦЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ С НЕДОКАЗАНО БЕЗВРЕДНИ ТН"ВАКСИНИ">>Въпреки огромната инфо относно подобни нагли диверсии SARS<MERS<BIRDFLU<SWINE FLU,GRIP USA засега НЯМА АРЕСТУВНАИ ТЕРОРИСТИ И ТЕХНИ СЪУЧАСТНИЦИ>>>
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А мантрата, че само простите българи не са се ваксинирали на 70%?
40
5
 
5
 
! Отговори
хмм преди 2 години
До лъжа не той не лъже той просто чете антиваксерски сайтове според които ваксинираните масово измират но никой не казва за това, а коронавируса е обикновен грип и от него са умряли окколо 5-6 човека по целия сват, а данните които се представят са лъжливи и всички независими агенции които ги събират са се наговорили понеже *** им плащат за да избият света със ваксините....
39
15
 
2
 
! Отговори
лъжа преди 2 години
До Ko стана бе? както всички антивакси лъжеш в ирландия ваксинираните са около 70% и имат най-ниската хоспитализация до момонета, починалите им са по 5-6 на ден не като в БГ по 200-300
38
2
 
4
 
! Отговори
Ko стана бе? преди 2 години
Я малко пресни факти: Ireland: Highest Covid hospitalizations despite having the highest vaccination rate (91%) in Europe
37
6
 
2
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Ямболски ***, както сам се наричаш, критично мислене и магарешки инат са различни неща. Критично би ти било мисленето, ако имаше поне малко знания по вирусология, имунология, иРНК що е, векторна ваксина що е, прочел си тази информация и статистиките, прочел си и другите теории за всякакви видове конспирации, отговорил си на съмненията си и си направил логичен извод, след като си се запознал с цялата информация. Кое от това направи? Интернет неграмотността е опасна! А у нас е масова.
36
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде подарявайте нашите ваксини. То хипохондриците се набодоха.
35
2
 
21
 
! Отговори
Гадничко, а? преди 2 години
Колко животи няма да опропастите! Чак да се неначуди човек на вълненията ви!
34
20
 
8
 
! Отговори
До Дядо преди 2 години
Като обичаш и почиташ - ваксинирай се, спаси живот! Без значение дали е е твоят или на 85 годишната съседка.
33
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не, СЗО, не е единственият проблем, че се бавят доставките. За държавите в Африка и някои от Централна Америка това е сигурно вярно. Но тук, на Балканите, в Европа, има една група държавички, които имат и доставки, имат и ваксини, нче даже и да избират, но са достатъчно глупави да не си ги слагат.
32
33
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имунитетът дори на преболедували трае 6-8 месеца. Затова се ваксинират и те в целия свят. Само тука псевдоексперти заблуждават народа, че преболедувалите са недосегаеми. Всички ще се ваксинираме и реваксинираме всяка година. Като при грипа . Иначе ще си влачим епидемията десетилетия наред. Докато се свършим.
31
3
 
36
 
! Отговори
Ваксинаджия преди 2 години
Искаме поне по десет ваксини на човек, за да станем безсмъртни! Моля осигурете ни.
30
35
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те искат ваксини но са бедни. Ние имаме, но сме прости.
29
8
 
5
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 2 години
до ЯМбулски *** колко човека го разбират това ?!!?! 1 на 100 .... народа е тъ***п яко и си заслужава съдбата ...и да го обесняваш няма кой да те разбере ...
28
2
 
0
 
! Отговори
до онзи там преди 2 години
Значи . Джибрата си първом отговорно свари , и чак тогаз удовлетворен ***.Пък после киселия чесън дали добре е втасал провери. Квартала мощно на отрова усмърди . Барикадирай се полицията да те обгради. Не се предавай сертификата зелен им покажи.
27
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЗО се сблъска с Гань0.
26
7
 
43
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
С тези ваксини най- малко ще си префакате естествената имунна система...НАЙ-МАЛКОТО...И ще станете парични абонати на всеки 6 месеца на фармацевтичните компании,които ви ги предлагат,за да искате да сте здрави и живи!
25
2
 
22
 
! Отговори
откат чен преди 2 години
Скоро ще дълбаят ями и ще ровят труповете с фадроми. Част ще изхвърлят в морето. Друга част ще заринат в трапа в Белене. Тецовете ще поемат около двайсет хиляди тона. Произведената енергия ще изнесем. Изоставените имоти ще продадем . В банките ще останат непотърсени влогове. Ще бъдем Швейцария на балканите. Оцелелите ще издирим на сафари. Срещу такси за чужденци. Бизнеса братче бизнеса.
24
4
 
26
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Самостоятелно критично мислене,а не телевизорът да мисли вместо нас!
23
1
 
30
 
! Отговори
Туршията преди 2 години
Българина няма време за ваксини. Трябва да слага зелето и да вари джибри.