Донев: С масовото тестване се откриват много нови случаи на хора без симптоми

Въведените мерки давали резултат според социалния министър
Обновена: 29 окт 2021 10:51 | 29 окт 2021 09:05, Елка Василева
186
Донев: С масовото тестване се откриват много нови случаи на хора без симптоми
Снимка: архив, БГНЕС

„Броят на тестваните непрекъснато нараства. Това води до откриване на много нови случаи, на хора без симтоми, които иначе не биха били разкрити по-рано. Това ограничава разпространението на вируса”, заяви министърът на труда и социалната политика и вицепремиер Гълъб Донев пред Нова тв.

Още по темата

За зелените сертификати

„Виждате, че броят на заразените е почти константна величина, но броят на тестваните непрекъснато нараства, което е резултат от въведените мерки. Това води до откриване на много нови случаи, които иначе, при друга ситуация, не биха били разкрити по-рано. Това ограничава и разпространението на вируса. Виждате, че от този брой на новозаразени с вируса всъщност процентът постепенно започва да спада. Въведените в момента мерки дават резултат. Мерките гарантират, че ще разкриваме все повече случаи на хора, които са във фаза, в която няма симптоматика, и ще бъде ограничено разпространението на вируса”, заяви Донев.

Министърът припомни, че един заразен с Делта варианта на коронавируса заразява други 13. За управляващите успех ще бъде, когато това число бъде ограничено под 10. Срокът за отпадане на мерките зависи от двуседмичния брой на заразени на 100 000 души.

„Въвеждането на тези мерки първо гарантират правата и свободата на хората да избират по какъв начин ще се ползват от всички права, така че да гарантират живота и здравето на всички. Както и те самите да ползват  всички права”, добави вицепремиерът и подчерта, че с въведените мерки заведенията и местата за развлечение могат да работят на 100%, стига да осигурят пълна сигурност.

Той посочи, че се следи наличието на кислород в болниците. Правителството и здравният министър са в готовност при нарушаване на доставките да се спре износът на кислород и да се направи баланс между доставките за болниците и бизнеса.

"Не се обсъжда въвеждането на забрана за излизане на неваксинираните граждани над 60 години. Зам.-здравният министър имаше предвид, че такава мярка е въведена в друга столица”, каза още Гълъб Донев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние очаквахме от новата власт да премахне порочните тромови практики и да въведе модели които не дават възможности за схеми....
156
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам защо някой може да е против на бедните да се дават валчери вместо храни което създава трудности, а все пак и те са хора.
155
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дончо на какво основание се обажда. Той защо не даде на хората които желаят валчери за български храни ами вместо това също като предишните управници ги накара да мъкнат торби с брашно като гламави уж от европейските резерви, което не ми звучи европейски а ми звучи че е имало обществени поръчки по метода на Герб.
154
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
***!! Човек без симптоми се нарича здрав човек!!!! И тоя изпълзя от дупката, влечуго.
153
4
 
7
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
"Въвеждането на тези мерки първо гарантират правата и свободата на хората да избират по какъв начин ще се ползват от всички права, така че да гарантират живота и здравето на всички." - Не е вярно! За да запазят правото си на труд, принуждавате хората да се откажат от телесната си неприкосновеност.
152
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може ли масово да тестваме държавната администрация. Ама за IQ, че нещо подозирам че няма да открием позитивно IQ там.
151
2
 
6
 
! Отговори
Мария преди 2 години
Аман от специлисти по въпросния вирус. Математици, педагози най-вече пишман математици. Всички правят прогнози, дават компетентно съвети и тн. От време навреме и е по едно тежко изказване на общопрактикуващ лекар, който от кабинета си в поликлиниката по-далече не отива.
150
0
 
9
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Масовото тестване няма как да открие много нови случаи. Тестваните не са случайна извадка, за да може с увеличението на броя на тестовете, да се увеличат пропорционално и броя на положителните проби. Явно е скаран с елементарната аритметика. За 1 заразява 13, не искам да коментирам. Може би е печатна грешка.
149
1
 
5
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Има още 1 доказано ефективен тест за медийната чума - отивате на гробището, ако се върнете у вас , значи сте живи.Мерси за вниманието
148
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те са сред нас - онези безсимптоМЕните. Притаили са се някъде и само чакат да нанесат своя удар. Но властта в лицето на тоя пореден безхЗаберник ни спасява всекидневно. Бъдете бдителни - ако забележите безСТимптомни хора незабавно подайте сигнал до.. когото се сетите. И помнете трудно - се разпознават защото нямат симптоми. А симптомите на глупостта са явни - особено от хора облечени с власт и обикалящи медиите да я ръсят и заразяват с нея.
147
0
 
13
 
! Отговори
Отвратен преди 2 години
Драги, Вас са ви назначили за социален минстър, а не за доктор. Бъдете любезен и накарайте хората си да започна да плащат навреме по 60:40, а не да съсипват де що могат.
146
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
заглавието нещо не е в ред - хем болни хем без симптоми.................ИТИ
145
0
 
8
 
! Отговори
ррр преди 2 години
"Той посочи, че се следи наличието на кислород в болниците. Правителството и здравният министър са в готовност при нарушаване на доставките да се спре износът на кислород и да се направи баланс между доставките за болниците и бизнеса."Абе таранкоолу, кислород за медицина и такъв за бизнес не трябва ли да са различни?! Или и болните с промишлен кислород "лекувате", та затова *** като мухи?!
144
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не ми изпишете и хапчета и за друга болест, за която нямам симптоми? Защо само за Ковид?
143
1
 
15
 
! Отговори
Антидепресанти преди 2 години
Масово ще почнат със сертификати и задължителни ежедневни дози АНТИДЕПРЕСАНТИ, за да контролират хората. Не е случайно това облъчване за ЧУДОДЕЙНИЯ Антидепресант от медиите за Ковид лечение.
142
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кво, ще отваряме и затваряме на всеки шест месеца, то се вижда, че ваксините не стават за нищо.
141
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 149 Ще си я каже, гербав, и няма да ви хареса :)
140
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВАКСАЙТЕ СЕ С ВАКСИ С ИЗТЕКЛИЯ СРОК, ЩЕ ВИ ПРЕДПАЗЯТ ОТ СТРАШНАТА КОРОНА НАНАЙ...
139
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разберете го...! Вируса може да е във всеки, но разболява, само хора, които нямат имунитет срещу него. Естествено, че е ако е прясно попаднал в носоглътката на човека с имунитет ... теста може да го засече... Тези хора именно са без симптоми, защото имунитета блокира вируса. Явно, това не осъзнават всички "светила", които се занимават с проблема...
138
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам кой е некомпетентен, вие или министърът, но не един заразяват тринайсет, а десет заразяват тринайсет.Чиято и да е грешката, не е добре.