Г-20 иска 70% от света да е ваксиниран срещу Covid до лято 2022

Създаде се работна група за борба с пандемията
29 окт 2021 18:23, Анисия Иванова
125
Г-20 иска 70% от света да е ваксиниран срещу Covid до лято 2022
Снимка: БГНЕС

Министрите на финансите и здравеопазването от 20-те най-големи икономики в света (Г-20) заявиха днес, че искат 70% от населението на света да бъде ваксинирано срещу Covid-19 през следващите осем месеца и във връзка с това създадоха работна група за по-добра борба с пандемията.

"За да помогнем за напредъка към глобалните цели за ваксиниране на поне 40 процента от населението във всички страни до края на 2021 г. и 70% до средата на 2022 г., ще предприемем стъпки, за да помогнем за увеличаване на предлагането на ваксини и основни медицински продукти и суровини в развиващите се страни и премахване на съответните ограничения за предлагане и финансиране", заявиха министрите от Г-20 в съвместно комюнике, цитирано от агенция Ройтерс.

"Ние създаваме Съвместна работна група за финансиране и здравеопазване на Г-20, насочена към засилване на диалога и глобалното сътрудничество по въпроси, свързани с готовността и реакцията за превенция на пандемии, насърчаване на обмена на опит и на най-добри практики, разработване на споразумения за координация между министерствата на финансите и здравеопазването, насърчаване на колективни действия, оценка и справяне със спешни здравни ситуации с трансгранично въздействие и насърчаване на ефективно управление на ресурсите“, се казва още в изявлението, съобщава БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Надявам се да остана от 30 % неваксинирани. Следващата стъпка е включване на ваксините в имунизационния календар за деца и възрастните всяка година. И разбира се държавата плаща. Защо иначе ще правят връзка между МЗ и МФ.
110
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това не е новина нали заради това тормозят неваксинираните с разни сертификати.
109
11
 
0
 
! Отговори
Забавно преди 2 години
Защо си губите времето да мрънкате ако искат има 1000 начина да "поемете" ваксината. Всички ще се ваксинират искат или не . Но пък е забавно да се види как си мислите че имате избор.
108
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само от тоз ли вирус с тез ваксини,кат го няма в ни една ваксина до сега,но има др. пр. от маймуни как най-близките ни роднини,които на тях не ги бият с тези вируси против тях вируси как сполетяла ги зараза,а на нас по роднинска еволюционна-революционна връзка ще ни бият сякаш нашите роднини ще ни хапят имащи тез вируси,че измъкнали ги от тях когат в някой периоди били заразени с тез екземпляри дет са в тез ваксини,че не само туй,а още тъкани от зародиши,ембриони,че неорганични Нано съединения
107
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А светът иска 99 процента от човечеството да живее по стандартите на Г-20.
106
0
 
17
 
! Отговори
Цццц преди 2 години
ТОВА Е ВОЙНСТВАЩА, ЦИНИЧНА ПОСРЕДСТВЕНОСТ В МЕДИЦИНАТА!
105
0
 
20
 
! Отговори
О хо хое преди 2 години
Г20 да си го завре в Г- то!!!
104
0
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен..Ами ние ВСИЧКИ ПЛАЩАМЕ бре!..Какво искаш да внушиш,че фармамафията РАБОТИ БЕЗ ПАРИ?!..ВСИЧКИ плащаме!..-С данъците си,с чудовищната ИНФЛАЦИЯ,с НЕЧОВЕШКИТЕ лихви по кредитите...Да не споменавам "дребните суми",които се изискват и за ваксване,и за тестове,и за серефикати...Да не говорим и за ЩЕТИТЕ,които Фармамафията нанася на ЖИВОТА И БИТИЕТО ни!
103
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До не може да бъде! - Ти плащаш ли за ваксина ?
102
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега искат 70& после ще искат четвърта,пета,шеста доза,и ако някои се окажат корави и продължават да оцеляват,ще кажат,че урана и полония са много полезни за здравето
101
3
 
13
 
! Отговори
не може да бъде! преди 2 години
Ще искат ,разбира се ,това са много пари -ще има и за имения,яхти ,луксозни коли, любовници ,в т.ч. и от мъжки пол,изборни кампании и т.н.!И за клакьори ще има!
100
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долни мутри никога никакъв случай няма да се ваксинират хората стига ако трябва ще войуваме но пак няма да стане това което иска те айде върветеси на майната проклети убийци просяци неви искаме никакви ваксини
99
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По колко станаха цертификатите?
98
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Луднаха с ковида и знаят, че са жалки с ежечасните си лъжи, но това можаха да измислят с ръждясалите си чипове, за да заглушат и избегнат глобалната тема за преразпределение на банковата мощ на шепата грабители, които стискат със зъби и нокти авиаритежси и не пускат и грош за ликвидиране на мизерията. Вместо това, иззислиха к. о. вид. и уж в. а. кси за ликвидиране на милиарди хора. Но п. ас. а. ран.
97
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз смятам да съм от останалите 30%.
96
1
 
19
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Като виждате световните тенденции и глобалният нацизъм на Рокфелер-Ротшилд, много е важно, какви решения ще вземете на сегашните избори и президентски и парламентарни. Не, че имате голем избор, който и да изберете от системните, че ви факса, сиреч фак;))) Мурджо Узунов да остайте, вождате, още по-голем фак, че Муржа заповеди изпълнява чинно, Бойко - пак фак, може би с вазелин. Нема един, който д ае против ваксините. Дори Костадинов, който сега яхва вълната и той е за ваксините, но не тези;)))
95
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горките жени!!! Ужас!!!
94
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това, че българите сме вироглави този път ни помага. българинът е лъган толкова, че трябва да си изкусен лъжец за да успееш да го излъжеш.
93
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе и аз изкам да им гонамуамфостенцата на всички от Г 20 ама не даватфостата ами се гъ.зат да им го отмам заднешки. Пеераси СЪР.
92
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Магическия номер на Г20 е 666 номерът на звяра.