Болницата във Видин вече не може да приема пациенти

Заболеваемостта там вече е над 1000 на 100 000
30 окт 2021 08:42,
48
Болницата във Видин вече не може да приема пациенти
Снимка: БГНЕС

Болницата във Видин вече не може да приема пациенти с коронавирус. Градът вече премина в лилавата зона. А заразените са над 1000 на 100 000 души.

Активните случаи са над 5000.

Още по темата
Заради усложнената ситуация лечебното заведение търси помощ.

„В момента имаме 5 свободни легла, тъй като преди дни ги увеличихме. Миналата седмица положението беше критично. Имаше дни, в които приемахме по 15-20 пациенти с коронавирус”, обясни директорът на МБАЛ "Света Петка" – Видин д-р Ивета Найденова пред Нова тв.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
6
 
0
 
! Отговори
Видин оригинал преди 2 години
В областта са останали само пенсионери. За това е така. Болестта е опасна основно за старите... Да се радваме, че поне още има лекари.
39
3
 
7
 
! Отговори
Кацаров преди 2 години
Спокойно, имаме план. Какъв е ще ви разркием след 14ти ноември.
38
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БъдинъАми като няма места за вас, верицата ви проста, че напълнихте болницата с вашата упоритост и простотия, скачайте в Дунава! Бойко Б. да дойде да ви спасява!
37
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бъдинъ Ти със сигурност имаш стаден имунитет, защото си овца от стадото на доц.Мангъров, където се говори без научни данни.
36
10
 
1
 
! Отговори
Бъдинъ преди 2 години
5000 заразени. Ако сложим по 10 човека да са се заразявали до сега на ден от началото на кризата, за 2 години и половина прави 9000 да са го изкарали. И да сложим 1000 вакиснирани - 15 000 души с антитела. Той градът е някъде между 15 и 20 хиляди значи имаме стаден имунитет.
35
4
 
4
 
! Отговори
до 31 преди 2 години
Ако сред починалите имаше твой познати пак лищеше да напишеш същото?
34
3
 
10
 
! Отговори
видинчанин преди 2 години
За хонорарите на певците дето пяха на панаира пари се намериха!А сега легла за болните нямало.Е как така? Искаме списък на гласувалите да има панаир поименно! Като граждани искаме да знаем кой ни докара тези неволи днес!Да се обявят публично имената на тези които са гласували за панаира! Искаме съд и присъди за тях!
33
3
 
3
 
! Отговори
лекар преди 2 години
Е,поне 30 години съкращаваха легла,закриваха отделения и болници и сега се сетиха,че няма.Многократно по телевизии ни убеждаваха как прекалено много болници сме имали и прекалено много лекари.При Жан Виденов заплатата беше 4 долара месечно.Хората тогава си купуваха лекарствата,спринцовки,игли,памук,спирт,банки,системи и тогава влизаха в болница.юмного колеги избягаха.Младите за медицина не искат и да чуят да следват.Разбирам ги-това е тежка и неблагодарна работа!И така сега сме в блатото!
32
4
 
9
 
! Отговори
до 29 преди 2 години
Очевиден факт,че слушането на чалга е изключително вредно за здравето!
31
3
 
4
 
! Отговори
до 25(един) преди 2 години
Заначи според теб парите за ремонт ги дават на лекарите и те когато не са на работа ремонтират.Е,това ще е вицът на годината,обзалагам се!
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За Видин - страхотна простотия и пропаднала болница.Лекари читави не останаха.Само д-р Филипов.Спаси ми детето.
29
7
 
5
 
! Отговори
До 3 преди 2 години
Чудесна новина. По хиляди да *** на ден дано.
28
4
 
12
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Кацаров каза, че има легла бол, престанете да лъжите, а и селяните чалгари овчари са си сами виновни правеха некви грандиозни чалга концерти няколко дни
27
4
 
11
 
! Отговори
РБ преди 2 години
Кмета на Видин и шефа НА РЗИ разрешиха Видинския панаир.Десетки Хил .народ любители на чалгата се събраха там.Тадо това води лакомията и масовата простотия.
26
4
 
5
 
! Отговори
кризата я създадоха преди 2 години
Някой да се возил на влака София-Видин. Вътре кондуктор не можеш да видиш с маска, а за пътниците да не говорим. Нещата са оставени безконтрол от 5 месеца, сега се берат плодовете. Защо, защо не беше обявено това със сертификатите преди 3 месеца, да могат хората да помислят и да имат време, ако искат да ги боцнат. Сега хора с първа доза имат такива сертификати, а напрактика са неваксинирани.
25
7
 
3
 
! Отговори
един преди 2 години
Ремонтът на болниците е задължение на собственика. Значи дали пари на лекарите за ремонт, ама те ги сложили в джоба си. Все лекарите са ви виновни, че се разболявате.
24
8
 
9
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Видин е 15 - 20 000 човека ! За 2 години по колко пъти го прекараха този вирус бе ???
23
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що не се препаратизират? Ще умрат и ще има свободни стаи за настаняване.
22
3
 
4
 
! Отговори
Каналин преди 2 години
Мдааа... върви се плътно по теорията на Дарвин. След Корона вируса ще останат по здравите и здравния статус на нацията рязко ще се подобри. Значи и без медицина може. То така беше и прехода, агресивните мутри и природно надарените *** бидеха селектирани .. нищо хуманно не хартиса ей така за цвят. Дерзайте другари. Зорлем се живее зорлем се не мре!
21
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега антиваксърите ще реват че няма места за тях, щото не са се лекували с ваксината.