МЗ: Вариантът "Делта" на COVID заразява повече млади хора

Той е два пъти по-заразен от останалите варианти
1 ное 2021 15:18, Нели Христова
32
МЗ: Вариантът "Делта" на COVID заразява повече млади хора
Снимка: Pixabay

При варианта Делта на COVID-19 се наблюдава значително повишаване на нивата на заболеваемост във възрастовата група до 19 години. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването. Одобрените от СЗО ваксини срещу COVID-19 са ефективни за предотвратяване на тежко протичане на инфекцията и смърт, включително и при заразяване с Делта варианта.

Делта е над 2 пъти по-заразен и по-бързо разпространяващ се в сравнение с досега известните варианти на инфекцията. Затова възрастните хора, тези с хронични и придружаващи заболявания, неваксинираните и лицата, които не спазват общите противоепидемични мерки, са по-податливи на заразяване. При тях значително се повишава и рискът от тежко протичане на заболяването.

Колкото по-висока е степента на предаване, толкова по-висок е рискът от заразяване със SARS-CoV-2 на обществени места със струпване на много хора. За предпазване от заразяване е необходимо да се избягват места с концентрация на много хора, както и да се спазва физическа дистанция от 1.5 м., да се носи защитна маска за лице на публични места, където има общностно разпространение и физическото дистанциране е невъзможно, припомниха то пресслужбата.

Други мерки, които е необходимо да се вземат, са проветряване на помещенията в дома и на работното място, миене на ръцете си със сапун и вода или използване на дезинфектант за ръце на спиртна основа.

От МЗ отново призоваха хората да се ваксинират.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как тъй? Искате да ми кажете, че като младите хора се върнаха към живота, докато старите се заключиха, НЯКАК си незнайно младите бидейки сред хора са почнали да се разболяват повече от старите които не ходят сред хората. НЕ ВЯРВАМ! Вижте статистиката за починалите и става ясно, че вируса е същия. Стига сяхте страх у хората. 99.5% го изкарват и си продължават живота нормално. Брата като го кара с много тежка пневмония всички викаха "до живот последици" 7 месеца по-късно никакви следи.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В края на юни и през юли дела на хората под 30 години рязко се удвои, а дела на хората над 80 години рязко спадна три пъти. Това няма нищо общо с имунитет от преболедуване или ваксиниране.
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
A kolko schte umrem ot glad,stud i lipsa na lechenie taq goodina,DE statistikata
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интернет даде трибуна на неуките да проповядват и потвърждават официалната политика, но по такъв елементарен и прозрачен начин, че чак е смешно. Всяка новина пълна с алогизми, противоречия, неверни данни и властово-удобни тълкувания и насоки, съгласувани с телевизонното мислене.
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щамът ТИТА е модифициран да заразява само антиваксъри, вярващи в Кемтрейлс и Плоската Земя!
20
0
 
5
 
! Отговори
Цигулар преди 2 години
Кацнал бръмбар на трънка...
19
2
 
4
 
! Отговори
абе ние преди 2 години
да заключим дъртите каза професорката ..
18
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези, които боледуваха от британския, сега боледуват от делтата. Който още не е боледувал, но не е ваксиниран, ще го боледува, защото е много по-заразен. Ваксинираните имат 95% шанс да го боледуват леко/ да не го усетят. Неваксинираните рискуват опасно, защото не се знае кой как ще го изкара.
17
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До всички българи - За целта юридическият екип на Възраждане,ръководен от адв. Елена Гунчева,разработи жалба.Тя ще послужи на всеки от нас,който иска да изрази несъгласието си със заповед РД-01-856/19.10.2021 на Министерството на здравеопазването.Като основание се посочва: образуване на дело срещу Заповед РД-01-856/19.10.2021 на МЗ.Жалбата,и инструкция може да се свали от сайта на Възраждане раздел "Новини","Възраждане с призив към целия български народ" най-долу.
16
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Старите ги ваксинираха и преболедуваха за справки,че са го срещали,а младите от туй,че не са го срещали било време да го срещнат рано или късно щото не ги нападал вируса както предполагаха и казаха от бюрюто по сведенията за справяне с памдемията по етапи на групи заради изчакване на груповата последователност за раздаване на справките по реда на мерките както е известно щом се раздадат справките на едните след туй ще се раздадат справките на другите и ще са в цикъл с вируса и имунизирането.
15
1
 
5
 
! Отговори
До Ани преди 2 години
Зависи какво разбираш под млади. От 12 до 18 г е разрешен само Файзер.
14
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стигасте лъгали народа че ще стане лошо проклети лъжзи и убийци върветеси на майната долни лешояди
13
10
 
6
 
! Отговори
Ани преди 2 години
Младите хора масово ги боцкат с Модерна, предполагам делта варианта има нещо общо с препаратчето. Аз като не съм боцкана с нищо, що не ме хвана бърем обикновенна настинка - поне да кажа, че съм кихнала 2-3 пъти.
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
***,много закъсня с тази статия бе душко.От самото начало на Делтата това се знаеше...Ама никой не се замисли дали пък не заради това,че повечето възрастни го изкараха в британски и ухански вариант.
11
1
 
1
 
! Отговори
gogo преди 2 години
До АнонименОоо, те го спряха на границата , не случайно Валерката построи тази телена ограда
10
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преz 2020 имахме 11 починали от Ковид-19 деца на възраст под 20 години и 16 починали младежи на възраст 20-29 години. Сега през 2021 май ще са няколко пъти повече.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това, че сега се заразяват повече млади хора е изветно отдавна. Ежедневните данни за заразените по възрастови групи ясно го показват.
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А какво стана със страшния Мюююю вирОс?
7
8
 
15
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Младите падат по улиците като в китай. Не виждате ли камионите питаше сойко борисов методиев??? Не могат да смогват крематориумите,чувалите едвам ги прескачаме.Чума да беше,ебола да беше за тия 2 години направо направихте народа луд. Аре казвайте,че просто взимате генетичен материал по заповеди отвън. Всичко от китай копирате комунистическата ко чи на.
6
3
 
7
 
! Отговори
Що спахте досега преди 2 години
Ако го бяхте спрели Август месец РЗИ-тата щяха да се справят - дифузно оставихте да се шири месец и половина - кой какво да гоним хванем сега?