Родители и учители протестираха срещу тестването в училище

Според недоволните тестването няма да спре пандемията
171
Родители и учители протестираха срещу тестването в училище
Снимка: БГНЕС

Родители и учители, които не са съгласни децата редовно да бъдат тествани за Сovid-19, като условие да се върнат в класните стаи и да учат присъствено, излязоха на протест в София.

Протестиращите изтъкват, че тестовете не са достоверни и няма да спрат пандемията и са против решението децата, чиито родители откажат тестване, да преминат само на дистанционно обучение.

Протестното шествие започна в 15 часа пред входа на НДК и продължи до Министерството на здравеопазването, Министерството на образованието и Президентството. За кратко беше блокирано движението по бул. "Цар Освободител", предаде БНР.

Преди това с възгласи "Оставка!" недоволните замеряха сградата на Министерството на здравеопазването с близалки, с което изразиха несъгласието си с този тип тестване на учениците. Участници в шествието заявиха, че Covid-19 не е опасен за децата и те трябва безпрепятствено да се върнат в клас.

Протести са организирани и във Варна, Велико Търново, Гоце Делчев, Монтана, Силистра, Стара Загора, Чепеларе и Ямбол.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още по темата: протесттестване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
0
 
! Отговори
умник преди 2 години
До Обективно до 144ако се правят от родителите бъдете уверени,че мама ще плюе в пликчето,за да не се повреди безценното чедо!
144
2
 
1
 
! Отговори
Тестове преди 2 години
Редно е да се тестват всички ученици и учители /вкл.ваксинирани и преболедували/, но от мобилни медицински групи. В училището следва да се носят маски, да е чисто и безопасно, да няма биологични пръски и зарази. Тестването да е веднъж в седмицата, на двора, да се тества всеки клас отделно от медицинска група със съответно предпазно облекло и биологичният материал и тестовете да се опаковат и изхвърлят.
143
1
 
4
 
! Отговори
До 154 преди 2 години
Плюещите по улиците сигурно само в присъствието на медицинско лице го правят. Страшно сложен процес е това и учителите не са компетентни да съберат проби от слюнка и да го изпратят в лаборатория. Но в действителност ще стане така като наблюдавам логиката на родителите и желанието им децата им да са реално образовани.
142
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тестовете може да са безобидни, но трябва да се правят от медицински лица на определени за това места, а не от учители. Кога учителите станаха медицински лица?
141
1
 
2
 
! Отговори
154 преди 2 години
Интересно дали в Тексас тестват децата? Или ти си на принципа - всички около мен са бастуни. Утре е денят на бастуните, следователно и аз ще празнувам
140
2
 
18
 
! Отговори
От Швейцария преди 2 години
Всяка община решава сама дали да тества децата. За щастие в нашето училище децата се тестват всяка седмица. В началото на учебната година имаше няколко позитивни, но от няколко седмици няма нито един. С редовните тестове и бързата реакция заразата се разпространява трудно. Хвърляйте близалки и не се чудете, когато един ден децата ви хвърлят единствено салфетки по чалготеките.
139
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В германия ни тестват 3 пъти в седмицата, децата не възразяват, ходят си, учат. Само вие сте за посмешище и цяло поколение в бг ще остане (сефте) необразовано...
138
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно,животните пазят малките си,тия не се замислят даже за здравето на децата си
137
15
 
36
 
! Отговори
Нас преди 2 години
Вече нищо не разбирам. Наистина ставаме за посмесище. Имам разбиране за това че много хора не желаят да се ваксинират, поради липса на дългогодишни тестове на тази ваксина, и макар че цивилизовани ат свят има квот около 70 процента мога да разбера нечии страхове до някаква степен. Но тук вече става смешно, детето ми на 7 години се тества вече над година е училище всеки 2-ри ден без проблеми самостоятелно. Какво е това ваше инатливо безсмислено отрицание и глупост която е завладяла всички.
136
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извадка . А децата и да ходят, и да не ходят на училище, е все тая, като имаме предвид какво е училището.
135
16
 
22
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Това не са нито родители, нито учители, а хората на копейкин. Ставата смешни вече, като отразявате прайда на 30 умствено скопени. А тази гавра с портретите на Левски и Ботев, мисля че вече стана доста патетично. Освен, че си ги татуирате на гърците, някои вече и на задните части започнаха.
134
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истинският,така наречен окултен смисъл и анализ на ваксините си остава скрит за ваксинираните,били те хора,овце или българи.Последните си остават разделени едни от други, такава беше целта.
133
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 137"а децата ви от година на година по-забили и прости." В много голяма степен са такива именно благодарение на онлайн обучение.Всички говорят,че то е проблем за малките,но това не е точно така.Малките ги контролират родителите,те за под надзор,а и желанието и мотивацията за учене все още ги има.При гимназистите не е така,за тях дистанционно е ваканция и нищонеправене,загуба на време и буквало нулеви знания.Децата трябва да ходят на училище,иначе ще имаме изгубено поколение.
132
17
 
27
 
! Отговори
Хей преди 2 години
Дори и въобще да не е опасен за децата, вирусът е опасен за родителите им и цялото останало домочадие. Изкарах го и Не ви го желая НИКАК! Нищо вредно няма в тестовете за децата!
131
19
 
21
 
! Отговори
Майна преди 2 години
В Англия беше същото - децата ги тестваха по два пъти седмично! Точно така ще предпазите Вашите деца и цялото ви семейство!!! Аз дори поздравявам за тази идея! Моето дете вече завърши, но считам , че това е доста добра Профилакгична мярка за всички!
130
12
 
21
 
! Отговори
Обективно до 144 преди 2 години
Отрицателният тест се носи на другия ден в училище. Положителните си остават вкъщи. Майки, вирусът НЕ Е безобиден и за децата! Нали се сещате, че ако има заразено дете в клас - вашето дете може да се зарази от него и цялото ви домочадие ще го получи със сигурност!!!
129
7
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Обективно И колко може да се вярва на отговорността и съзнателността на всеки един родител,когато безсимптомното му дете покаже положителен тест и да не го прати на училище и да постави под карантина цялото си семейство?Ато трябва да сме чести малко е съмнително.
128
18
 
14
 
! Отговори
K преди 2 години
Статистически всички щамове за ковид не са опасни за децата. Факт!
127
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Обективно: Ако тестовете се правят у дома, всичките ще са негативни. Гаранция.
126
18
 
13
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
Сигурен съм, че повечето родители подкрепят протеста. Просто както винаги малцинството е по-кресливо и в унисон с правителствената линия. А медиите... Ах, медиите!