Ще бъде ли изправена през колапс здравната система?

В политиците имаше страх да въведат тези мерки, смята д-р Мими Виткова
1 ное 2021 15:33, Ния Христова
52
Ще бъде ли изправена през колапс здравната система?
Снимка: БГНЕС
Заради слабата ваксинация броят на заразените с COVID-19 расте. Темата за това дали е необходимо да има затягане на мерките коментираха в ефира на Нова тв д-р Мими Виткова, бивш министър на здравеопазването, д-р Гергана Николова, общопрактикуващ лекар, член на УС на БЛС, както и адвокат Валя Гигова.
 
"Правото на свободен избор никой не го отрича. Но от него има последствия. Като нация ние направихме свободен избор да не се ваксинираме, което доведе до ръст на болните, невъзможност на болниците да ги поемат, препълнени интензивни отделения, тотално пренапрягане в мрежата. Не знам с какви сили отиват на работа от Бърза помощ", коментира д-р Николова.
 
"За да има ефект от мерките, те трябва да се спазват и то малко по-продължителен период. Някои неща ще ни се наложи да се случат, защото системата ще рухне. Системата е на предела и няма да издържи повече натоварване", заяви д-р Николова.
 
"Правото на труд не е абсолютно. Има решение на Конституционния съд от миналата година, според което са допустими ограничения в правото на придвижване или в правото на труд. Тези ограничения са задължителни в случаи, когато трябва да се защити по-висш обществен интерес. По-висш от живота и здравето не е известен на обществото. Правото на живот е далеч по-важно от правото на труд", коментира адвокат Гигова.
Още по темата
 
"Заповедта на министъра и изградена на забрана и ограничения. Но тя дава възможност ако са на лице определени условия, определени дейности да бъдат извършвани", коментира адвокатката.  
 
"Като не се спазват правила, ще има по-сериозни ограничения и няма да има изключения", смята адвокат Гигова.
 
"Няма друго решение, освен ваксината към момента. Закъснялото въвеждане на сертификатите е политически страх от резултатите", смята д-р Виткова.
 
"Като отлагахме въвеждането на мерките, сега ще изчакаме и тази седмица, да минат поне 14 дни, и няма друг избор освен локдауна", заяви Мими Виткова. 
 
"В политиците имаше страх да въведат тези мерки", смята тя.
 
Според нея мерките е трябвало да бъдат въведени още в началото на септември. "Трудно би могло да бъде въведено задължителното ваксиниране", смята д-р Виткова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здравната ни система е в колапс вече 30 години както всички останало на територията. За тези години колко общински болници бяха закрити, колко лекари и мед. сестри бяха принудени да напуснат страната и да си търсят работа по света. Колко здравни бази изнесени и по селата бяха закрити, продадени, разрушени.
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще бъдат ли изправени медиите пред бавна смърт?
38
3
 
1
 
! Отговори
няма начин преди 2 години
При условие че ни управляват социалисти. При това закоравели, просто няма начин това да не се отрази пагубно на здравната система.
37
0
 
2
 
! Отговори
Да преди 2 години
Да
36
3
 
1
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
НЯМАТЕ НУЖДА ОТ ЗДРАВНА СИСТЕМА----УМИ РАЙТЕ БАВНО , СИСТЕМАТИЧНО И РЕДОВНО---ТАКА И КОМУНИЗМА , НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕ НИКОГА....ЗАЩОТО НЯМА ДА ИМА , И КОЙ ДА ХРАНИ ВОЖДОВЕТЕ ХА,ХА,ХАААААААААА
35
4
 
1
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
АМИ , *** СВОБОДНО И НЕОБЕЗПОКОЯВАНО ОТ КОВИД, ......И БЕЗ ТОВА ПЛАНЕТАТА НИ Е ПРЕНАСЕЛЕНА И НУЖДА ОТ НАМАЛЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО А И ПРОСТОТИЯТА У БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ПОНАМАЛИ...!
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как може неуки хора постоянно да се явяват и говорят за фантазмите и сънищата си. Къде тая система, бе? Едно с друго не е свързано наужкима даже и трябва да се оправяш сам като пощръклял заек в длибока люцерна, те системи сънуват.
33
1
 
3
 
! Отговори
Суверена издиша... преди 2 години
От всякъде Славито е голям майтапчия --суверена управлявал --на мен ми се струва че ни управляват началниците на Байдън и на ЕС това са няколко човека който притежават всички пари на света или си мислите, че не е така ,ами да, ние простите сме по конспирациите . България след 89 г бе докарана до там, че без парите идващи от ЕС не може да съществува суверена май не знае ,че е жив само благодарение на това че го хранят ,никой не може да се изправи срещу ЕС веднага загива без парите им !
32
0
 
3
 
! Отговори
Само че -- преди 2 години
--Витковица е малцинство ! Това пропуска да каже ! Някакво купено от големи компании малцинство се опитва да гарантира финансовия интерес като ваксинира насила мнозинство нежелаещи ваксинация ! Тези големи концерни могат да си купят цели научни институти и медии и да ни говорят всичко което е във тяхна полза --Парите управляват света ,там няма наука няма здраве -- дето викаше един ние сме матрял онези на запад със концерните са боговете ! Не виждате ли че нас ни управляват от Щатите по телефон
31
1
 
3
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Тя е вьв колапс от костово време благодарение на - реформите на Кацаров
30
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До MIKEИнформираното съгласие се чете и подписва преди ваксинация. Ти сам си поемаш риска. Ако не щеш, обществото има пълното право да не те ще. Ако искаш да си част от него, ще се съобразяваш.
29
2
 
8
 
! Отговори
В. преди 2 години
Забележете че в цялата манипулация участват хора, които НЕ НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ ЗА НИЩО. Решенията се вземат от хора, които НЕ НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ ЗА НИЩО. Те уж са извън управлението, явяват се специалисти но НЕ НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ ЗА НИЩО
28
2
 
9
 
! Отговори
MIKE преди 2 години
Адвокат Гигова би ли могла да гарантира , че "ПРАВОТО НА ЖИВОТ" е спазено в случаи на смърт или трайни странични ефекти в следствие на ПРИНУДИТЕЛНОТО ваксиниране или просто си намира повод и начин за юридическа интерпретация на съвременната ситуация...или след това ще си измиваме ръцете с решението на Конституционния съд
27
4
 
6
 
! Отговори
В. преди 2 години
Откъде на къде личен лекар коментира спешната помощ? Д-р Мими Виткова като си ваксинира децата и внуците, тогава да говори. Първо беше "просто се боцнете и вируса си отива". После беше "просто се боцнете два пъти и вируса си отива". После дойде "боцкайте се на 6 месеца и живейте с вируса". За да проучат ваксините трябва поне едно поколение. Те не говорят за Имунизация, а за Ваксинация. Заменят същността на процеса на Придобиване на имунитет с технологията - боцкане.
26
11
 
3
 
! Отговори
опасна връзка преди 2 години
Вируса ускорява всички останали заболявания! Имунизирайте се!Подобно явление имаше с климата в Либия сред нашете бели роби....
25
3
 
14
 
! Отговори
ковид - катализатор преди 2 години
А къде отидоха другите болести!Опасна връзка с вируса!
24
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коисте вие зани задължавате за тия ваши убийствени ваксини нямате прово дасе бъркате на народа народа не ви иска вашите убийствени ваксини ай върветеси на майната че ще стане лошо проклети убийци никога никакъв случай няма да се ваксинират хората стига
23
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички системи са пред колапс откакто Радев узурпира незаконно властта.
22
5
 
18
 
! Отговори
ВесаПоетеса преди 2 години
Проблемът е, че думата "здравна" трябва да се пише винаги с кавички, когато се съчетава с думата система. По Хипократово време лекарите са получавали заплащане за ИЗЛЕКУВАН пациент. Сега болниците получават пари от "здравната" каса за регистриран БОЛЕН. Имат интерес да трупат повече болни в списъците си, отколкото да лекуват. А сега и тази ковид епидемия, при която им забраниха да лекуват, но им разрешиха да ваксинират, им дойде дюшеш.
21
2
 
9
 
! Отговори
до 23 преди 2 години
Обидните коментари издават определено ниво на интелект, който няма да коментирам. Но да, лекарите, които естествено са наясно с процеса на лекуване по принцип, МОГАТ да научат протокола за лечение на ковид, при това за много по-малко време от 1 месец. В края на краищата са лекари, а не са със завършен трети клас. И не им трябва ново образование, защото си го имат.