Д-р Миндов: Много хора със симптоми дават отрицателни проби

Личните лекари все още не изписват безплатни COVID лекарства
2 ное 2021 10:08, Ния Христова
48
Д-р Миндов: Много хора със симптоми дават отрицателни проби
Снимка: БГНЕС
"Доста от пробите на симптомни хора, които назначих вчера, са отрицателни, не мога да разбера какво се случва. При други вируси обаче симптомите отшумяват след 1-2 дни, а тук протрахират и към третия ден, дори и при първи отрицателен тест, тогава излизат положителни тестове". 
 
Това каза пред bTV д-р Георги Миндов, председател на софийското сдружение на общопрактикуващите лекари. 
 
Той добави, че важното в момента е да не се допуска препълването на болниците. 
 
Д-р Миндов допълни, че към днешна дата личнит елекари не изписват безплатни лекарства за COVID-19 и отбеляза, че днес трябва да се проведе среща по темата с НЗОК.
 
"Това обаче не са лекарства за лечение на COVID-19, а лекарства за лечение на усложненията на COVID-19. За лек и умерен коронавирус нито един от тези медикаменти не може да се използва", обясни той.
 
Д-р Миндов коментира и казуса със споровете между БЛС и НЗОК и призивите за оставка на управителя на Здравната каса д-р Петко Салчев.
 
"Трябва да се види колко са неусвоените пари по бюджет - около 240 млн. лева по първоначални данни и да се изработи методика при кого да отидат. Идеята е справедливо да бъдат разпределени тези средства на база извършен труд", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Икономиите са от намалелия брой хоспитализации. Не лекуват хората с хронични заболявания, тези с инсулти и инфаркти. От началото на кризата има с 500 000 хоспитализации по-малко. И по тази причина има толкова починали възрастни хора. Просто ги умориха. И сега хиените искат да си преразпределят парите за тяхното лечение.
21
0
 
23
 
! Отговори
до 16 преди 2 години
Разбира се, преболедували хора без ваксина не съществуват. Всичко е конспирация и земята е плоска.
20
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 14Да те светна ли, че грешния е отрицателния тест? Теста не може да даде грешен положителен. Фалшив отрицарелен дава по две причини. Лошо взета проба или затова, че не са 100%сигурни.
19
9
 
13
 
! Отговори
Стандарт преди 2 години
Имам 4 PCR , правени в "Токуда-Аджибадем" и всички бяха отрицателни, на семейството ми също. Как все вас ви изкарвали нарочно положителни, не е за вярване.
18
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според доктора всичко е ковид, нищо че част от симптомите могат да са от грип, настинка и други подобни болести. А тестът не е средство за диагноза показва положителен или отрицателен резултат. Важното е плашене, ограничаване, затваряне. Здравна вакханалия, в която наистина болните от всичко друго са на заден план щото не са ковид. И психично натоварване за населението със съответните последствия. И икономическа криза
17
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия докторя не проумяха ли че тестовете 48 часа след заразяване са негативни но другите стойности при изследването на кръвта крещят за инфекция? То и за това ПСР се повтаря след третия ден
16
3
 
4
 
! Отговори
Стандарт преди 2 години
PCR се взема с 2 проби. Едната е през носа по посока гърлото, с достигане до гърлото и разтъркване, а втората е при отворено гърло, директно с от гърлото. Така се вземат пробите от лекар в "Токуда- Аджибадем".
15
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АНОНИМЕН 9Ох тази дискриминация. И кой ще ти гарантира точна или нефалшива диагноза? И сега се парим от фалшииви "зелени"сертификати. Най-накрая ги накарахме двама младежи да се боцнат дето си мислеха, че са го прекарали в началото на година. Ами не им поникна 3-та ръка! Ние се изпонабодохне още от февруари и май. Някои и с Астра Зенека пък нищо ни няма. Защо да става по трудния начин?
14
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой реве за последствия след 5-10 години??? Нали въпросът е да оцелеем сега! След 5-10 години я камилата, я камиларя... Може и планетата да я няма.
13
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам поне цяла дузина приятели и познати, който ги изкарват с положителни проби, а при тест в друга лаборатория ги изкарват негатвни..... После се чудете от къде намират по 5000 заразени всеки ден.....
12
2
 
9
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Ами , много хора са просто настинали , но клиничната пътека .....налЕ ))))
11
3
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ДОКТОР МИНДИЛОВ ЛЪЖЕ ТА СЕ ПУШЕК ВДИГА И НЕ МУ Е ЗА ПЪРВИ ПЪТ!
10
2
 
0
 
! Отговори
234 преди 2 години
До Анониментова да не е семето което гълташ бре !!Бати тъпунгера
9
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обикновено е въпрос на правилно вземане на пробата. Като не е взета добре, естествено, че няма да хване наличието на вируса. Пък и никой не дава 100% сигурност на самите тестове. Най-сигурните PSR тестове дават между 3 и 6% фалшифи отрицателни. Та да не се правят генерални изводи без да вземат под внимания тези факти.
8
7
 
20
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Точно при тази ситуация се получава дискриминация към преболедувалите без регистрация в РЗИ! Тези хора са с отрицателен тест,боледуват ,а накрая нямат въпросния зелен сертификат и са принудени да слагат т.нар. ваксини?! Ваксинацията трябва да бъде насочена към хората ,които не са боледували и възрастните над 65 години! Да поставяш ваксина на млади хора ,коитоим предстои да създават семейство си е чист експеримент! Никой не би могъл да гарантира ,какви ще бъдат последствията за тях слад 5-10г.!
7
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако е проба от носа, няма да уловят вируса, защото вече е слязал към гърлото и надолу към дробовете. И следва влошаване след два-три дни. После вече проба от носа или гърлото излиза положителна, защото лирусът се е настанил в целия организъм. но тогава вече е късно, за съжаление.
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Симптом не означава със сигурност конкретно заболяване.
5
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Накратко тестовете ви не струват нищо.
4
3
 
28
 
! Отговори
Майстора преди 2 години
Ти да видиш... Вече две години... Още не разбрахме, че "тестовете" са неверни. Или, както каза лично изобретателят им, "PCR не може да се използва за откриване на инфекциозно заболяване". Защо ли така е казал... Защо ли ги ползваме тогава... Айде де, *** го разбери? Но без "конспиации".
3
5
 
7
 
! Отговори
Вярно е преди 2 години
Вярно е . Вируса се крие и често в носоглътката , където се прави ПСР- а, се открива след 6-10 ден след заразата , когато вече болния е развил всички симптоми. Това е едно от коварствата на този вирус